[]

Almanya'daki İngilizce Konuşulan İşler için CV Hazırlamak

Genşler selam,

Bir süredir bu düşünce üzerine yoğunlaştım. Aktif olarak başvuru da yapıyorum. Matematik okudum ve Bilg. Müh. alanında master yaptım. "junior data scientist" olarak başlangıç yapabileceğim bir yer arıyorum. Almanya'da bolca var bunlardan. Yalnız bugüne kadar yolladığım Resume sanırım US tarzında. onu "lebenslauf" dedikleri formata mı getirmek lazım mutlaka ? başka nelere dikkat etmeyi tavsiye edersiniz ?


 
Motivasyon yazısı olmadan başvuru yapma sakın.


  • Boris  (07.05.19 15:58:57) 
irkci almanlar, resimsiz cv kabul etmezler. oncelikle pozitif bakan, gulumseyen duzgun bir foto cektirmen lazim. us tarzi cv'den farkli olarak, dogum tarihi vs yazman gerek.


  • ubi dubium ibi libertas  (07.05.19 16:11:04) 
Alaninizla ilgili ozel bilgim yok. Yine de gordugum, ogrendigim sekliyle yazacagim:

CV isteniyor "liste" seklinde , aksi soylenmediyse.

Yaninda "Bewerbungsschreiben" denilen bir sayfayi asmayacak bir motivasyon mektubu bekleniyor. Iste Ingilizce calisacak dahi olsaniz, aksi yazilmadikca basvurunuz Almanca olabilir.

Bunlari yollarken, hepsini bir pdf altinda topluyorsunuz, cok kisa bir sekilde de "su pozisyona basvuruyorum, ekte de basvuru evraklarim var." deyip, iletisim bilgilerinizi E-mail´de belirtiyorsunuz. Almanca A1 olsa dahi, gonderilen evraklardaki dilin hatasiz olmasi onemli. O ayri bir konu.

Simdiye kadar hem devlet dairelerine hem de ozel kurumlara boyle basvurdum. Bu sekilde hem staja hem de basvurdugum tam zamanli pozisyonlara kabul aldim. Boyle yaptim. Doktor arkadasima dahi bu formatta basvuru hazirladik. Sanirim alan ile cok alakasi olmayan bir konu. Yine de, sizin alaninizda calisanlar onemli seyler ekleyeceklerdir.
  • buf-e kür  (07.05.19 16:46:50 ~ 16:48:34) 
almanya icin cv hazirlarkan birkac onemli nokta var
- motivasyon yazisi cok onemli. okundugunda senin hakkinda basit bir fikir olusturmali ve ilgi uyandirmali ki geri kalan cv ni okusun. kimse ilk planda uzun uzun cv okumak istemiyor. motivasyon yazisi ile ilk basta ilgileniyor ya da eliyor, daha sonra detaylar icin hangi okulda okudun, hangi dilleri biliyorsun ona bakiyor.
- turkiyedeki durumun aksine istedigin maasi belirtmen onemli. almanlar genelde cok net insanlar, son ana kadar maas beklentisi karsilikli ortusmeyen insanla zaman kaybetmek istemezler. o nedenle onlar beklentisini soyler genelde onerdikleri maasi soylerler. sen de kendini cv ile tanitip bekledigin maasi motivasyon yazinda belirtirsin. uyarsa ararlar. bekledigin maas cok yuksek ise kabul etmeyebilirler, cok dusukse de olmaz.
- sirketlerin yurt disindan alacaklari kisi icin ilk dusundukleri kriter calisma izni almak oluyor genelde. cunku calisma izni prosedurleri sirket icin de cok emek gerektitiyor, ve bu emegin karsiliginda gercekten degecek kisi icin ugrasmak istiyorlar. motivasyon yazinda calisma izni alma konusunda bir engelinin olmadigini belirtmen bir avantaj olabilir.
- almanca cogu is icin zorunlu degil ama onemli. almanyada sirketler ise alim yaparken ise alincak kisi ve profil hakkinda birlikte calisacagin takimdan gorus alirlar. eger o takimda bir kisi yeterli ingilizceye sahip degil ise bu yetersizliginin ortaya cikmamasi icin, is yerinde ingilizce konusmak zorunda kalmamak icin olumsuz bir gorus bildirecektir. bu durum ile cok kez karsilastim, calistigim ekipte ingilizcesi yetersiz olan kisilerin cogu almancasi zayif birine alakasiz nedenler bulup olumsuz oy kullandilar. o nedenle almanca bilmeniz boyle bir durumla karsilasmamaniz icin onemli.
  • emrahday  (08.05.19 11:52:01 ~ 11:53:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.