[]

Bilgisayar cahiline yardım!

Merhabalar, dizüstü bilgisayarımı alırken hiç araştırmadan pat diye almıştım geçen sene. 4 GB ekran kartı 8 GB ram özelliklerine aldanarak, yukarıda dediğim gibi hiç araştırma yapmadan hp marka dizüstü bilgisayar aldım. Yalnız 4 GB ekran kartı olmasına karşın pubg mobile dahi donuyor bilgisayarda. Servise yolladım iki defa, ikisinde de reset atıp, bakım yapıp, bir sorun göremediklerini için geri gönderdiler. Hiç bir oyun açılmıyor. Çoğu zaman youtube'da video izlerken bile anlık donmalar oluyor. Özelliklere bakınca aşağıdaki tabloyu gördüm. Sizce bu kadar ekran kartı belleği ve ram hafızası yüksekten neden böyle yapıyor bu bilgisayar? Bu arada unutmadan bilgisayar kendiliğinden Windows 10 yüklü.

Amd Radon R5 Graphics.
DAC Türü: Internal DA (400 Mhz)
Toplam kullanılabilir grafik belleği: 4334 mb
Ayrılmış video belleği: 512 mb
Sistem video belleği:0 mb
Paylaşılan Sistem Belleği: 3822 mb

 
ekran kartının ram'inin; performansa etkisinin neredeyse ihmal edilecek kadar az olduğunu ve cahili olduğun bir konuda hiç araştırma yapmadan alışveriş yapmanın cezasını çekiyorsun. yapabilecek hiçbir şey yok.

o ekran kartıyla pubg'nin açılması bile mucize. ekran kartın 4GB değil zaten, sistem belleğinden kendisine ayırıyor bişiler o kadar.

özetle, yüksek sandığın şeyler 5-10 sene önceki oyunlar için yüksek.
  • washe  (03.05.19 15:58:06) 
Harici bir ekran kartı var. Bir de sistemde paylaşımlı bir ekran kartı var.yani toplamda iki tane ekran kartı var. Bir tanesi amd R5 bir tanesi de amd 520. Benim sorum şu, tamam kabul oyun oynatmıyor, ama video izlerken dahi donması çok saçma değil mi? @washe


  • ulukayin  (03.05.19 16:02:11) 
Vİdeo izlerken kasıyorsa ekran kartı değil işlemciye odaklanman lazım. bir de hdd'ye (çünkü online video izlerken önce veri hdd'ye yazılır sonra ordan okunur). ssd alırsanız düzelme olur.

sdd'li olmayan bazı windows10'lu bilgisayarlarda hdd çalışma oranı sürekli %100 oluyor. Bu da performansı çok çok etkileyen bir unsur. Bunu kontrol edin. Eğer %100 görüyorsanız çözüm: SSD
  • himmet dayi  (03.05.19 16:13:58) 
Ah be hocam naptınız siz? Keşke almadan buraya danışsaydınız. Ekran kartında önemli olan bellek miktarı değildir, marka ve modeldir. Sizin ekran kartınız ta fi tarihinde uretilmiş bir kart. Üstelik giriş seviyesinde bir ekran kartı. 2014- 2015 yıllarında rezil bilgisayarlara koymak için moda olmuştu. Doğru düzgün oyun oynayamazsınız bununla. 2012-13 ve öncesi yıllarda çıkan oyunları oynayabilirsiniz ancak. Bu arada kaç para verdiniz bilgisayara merak ettim.


  • İnatçılığın yeryüzündeki temsilcisi  (03.05.19 20:42:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.