[]

Masa başı çalışanlar

>>Herkese selam,masa başında bilgisayarla haşır neşir olarak çalışan dostlar sırt ağrısıyla nasıl baş ediyorsunuz? Fazlasıyla multitasking bir iş yapıyoruz, işimiz tamamen bilgisayarda. Mesai bitince çok fazla sırt agrisi çekiyorum,yatıp uyuyunca sabaha geçmiş oluyor neyse ki. Acaba bu tarz bir işte yeni sayılırım diye kendimi kasıyor muyum bilmiyorum.Yani bu ağrı normal mi ilk zamanlarda? Azaltmak için ne gibi önlemler alınabilir? Daha öncede çalışma geçmişim var fakat o aktif bir çalışmaydı,ofis dışı görevler oluyordu,sık sık giderdik o işlere,sürekli ofiste olmazdık.




 
Baş edilmiyor, postür bozuluyor, fıtık çıkıyor, hatta karpal tünel sendromu bile yaşayabilirsin.


  • kumulatifvergimatrahi  (03.05.19 00:18:28) 
Fitness'a başladığımdan beri eser miktarda ağrı ile karşılaşıyorum. Öncesinde bel fıtığım dahil boyun ve sırt ağrılarından müzdariptim. Aynı zamanda hasta olma durumum da iyice azaldı.


  • reyals  (03.05.19 00:23:44) 
Sandalye falan azcık hikaye gibi. Çok çok çok aşırı ideal bir masa ve sandalye kombosu ve pozisyonu bularak minimize edebilme ihtimali var belki ama çılgın paralar tutar gibi o masalar sandalyeler de.

Spor fena çözüm değil sırtı güçlendirmek, esnekleşmek.

Oluyo yani ağrı.

İşin komiği masa başında çalışmayıp da goygoy geyik yaparken hiç bir ağrı yok, iş olunca 2 saatten sonra kollar sırt patlamaya başlıyor :D
  • hedep  (03.05.19 01:07:53) 
Spor yapmanı öneririm. Ben fitness yapıyorum öyle ağrı, sızı olmuyor. Sırt için bele denk gelen sırtlıklar var onlardan koltuğa takabilirsin.


  • murtiii  (03.05.19 07:57:48) 
sandalyene sırt desteği falan alabilirsin, ekranınıgöz hizana getirebilirsin falan ama yine de oluyor o ağrılar.

en iyi gelen şey yüzmek bence.
  • contavolta  (03.05.19 09:02:45) 
herhangi bir ağrım yok. spor yapıyorum.


  • veritaslibertas  (03.05.19 09:05:35) 
eger yoksa ayak altina bir sey koyun mutlaka, kesinlikle fark ediyor. onun disinda arada kalkip yurumek. mouse icin bilek alti destek. ve spor.


  • kassiopeia  (03.05.19 10:41:40) 
valla +18 yıldır bu şekilde çalışıyorum. ama işim gereği sürekli üretime inme, ürün takipleri, sevkiyat durumları, yazıcıdan çıktılar vs.vs.vs. derken bol bol sandalyeden kalkarak hareket ediyorum. yoksa zaten 9/17 sandalye-masaya yapışmıyorum.
Bence bol hareket ve de çok su için gün içerisinde. Ben neredeyse çay, kahve hariç iki büyük cam şişe "limonlu su" içiyorum.
saygılar.
  • gece lampulu  (03.05.19 11:08:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.