[]

Reflü teşhisinde en kolay yöntem nedir?

Selamlar. Reflü olduğumdan şüpheleniyorum doktora gideceğim. Fakat bunu teşhis etmesi için kullanabileceği yöntemlere baktım. Endoskopi, ph ölçüm şeysi, baryum ve manometre gibi şeyler var. Biraz panik biriyim, bu yöntemler her ne kadar risksiz olsa da stres yapar bende. Daha kolay yöntemler yok mu, ne bileyim film ya da test gibi şeyler. Hani orama burama bir şey sokmadan yapılabilecek?




 
Sanırım en yaygını endoskopi. Anestezi ile yapıyorlar yalnız, hiç bir şey hissetmezsiniz ve rahat olursunuz bence. oldukça da kısa sürüyor.


  • veritaslibertas  (29.04.19 12:56:36) 
anestezi isteğe bağlı endoskopide. kendine güvenen veya farklı kalp/damar hastalıkları olanlar anestezi sitese de yapamıyorlar.

ben 2 kez endoskopi yaptırdım ikisinde de anestezi aldım. hiçbir şey hissetmedim. ama endoskopi olmadan yaptıran tanıdıklarım inanılmaz acı hissetiklerini belirtti hep.

bu arada reflü endoskopi harici kesin tanısı koyulamayan bir şey diye biliyorum. hatta ilave olarak parça alıyorlar ve birçok test yapılıyor görüntüleme dışında. ama dediğim gibi anestezi altında hiçbir stres olmuyor ve hiçbir acı hissetmiyorsunuz sonrasında dahi. sadece o sarhoşluk hissi biraz devam ediyor.
  • reanarchy  (29.04.19 13:44:32) 
doktor endoskopi yapıyor emin olmak için,
yediğine içtiğine dikkat ediceksin bir süre, doktorun verdiği tedaviye uy. erken aşamalardaki reflü geçiyor (benimki geçti) yoksa kalıcı bir hale dönüşebiliyor ve ömür boyu ilaç kullanmak durumunda kalabilirsin.

  • dedim dedim de kime dedim  (29.04.19 13:48:28) 
endoskopi reflü tanısında değil reflüye dair komplikasyon var mı ona bakarken kullanılıyor.

Reflü tanısında ilk kullanılan yöntem baryum grafisi, kesin tanı ise ph ölçümü.

Ayrıca klinik olarak doktor sizin reflü olduğunuzu düşünüyorsa hiçbir test istemeden ilaç başlatıp ona göre davranabiliyor.

Endoskopi Reflü Özefajit ve Barret Özefagus gibi komplikasyonlarda ve diğer hastalıkları ekarte etmede önemli ama dediğim gibi normal reflü için bi anlamı yok çünkü göstermiyor bi şey.
  • nundu  (29.04.19 13:53:22 ~ 13:55:26) 
En kolay yöntem endoskopi değil.

Sadece reflü şüphesi için de kimseye kolay kolay endoskopi yapılmaz.

Reflü için ilk yaklaşım;
sizi reflü hastası gibi kabul edip 1 ay ilaç tedavisi vermek ve sonrasında kontrole çağırmak. Eğer fayda gördü, rahatladı iseniz ilaçlara devam etmektir.
  • aylakadam  (29.04.19 13:54:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.