[]

Kablosuz hızlı şarj ile ilgili

Bugün kablosuz hızlı şarj yapabilen bi cihaz aldım spigen marka. İçinden adaptör çıkmadı, iphone'un kendi adaptörünü kullanıyorum yine de hızlı şarj gerçekleşir mi?
İkinci olarak da telefonu şarja koyup kaldırmak sık gerçekleşirse bataryaya zarar verir mi?



 
iphone'un kendi adaptörüyle kabloyla bile hızlı şarj yapamazsın. telefonun iphone sanırım. iphone kablosuz olarak max 7.5 watt destekliyor bildiğim kadarıyla.

yani hem kablosuz hem de hızlı şarj edeyim diye bişi yok.

iphone x ile

www.vatanbilgisayar.com

bunu kullanıyorum. içinden çıkan kabloyu değil,

www.aliexpress.com

şu linkteki kabloyu kullanıyorum. kendi içinden çıkan mikro usb ile 6-7 saatte şarj ediyor bu. benim kullandığım kabloyla 3-4 saat arasında.

kablolu şarj için, uzun süredir anker adaptörü ve kablosu kullanıyordum. 1 saat 40 dk'da şarj ediyordu. şimdilerde yine anker'in 1.8 metre kablosu ve

www.aliexpress.com

kullanıyorum. yine aynı şekilde 1 saat 40 dk civarında 0-100 doluyor.

telefonu ne kadar hızlı şarj edersen o kadar çok ısınır. hele de şarj ederken kullanırsan aboov. telefonu öyle sık sık kablosuz/kablolu şarjdan alıp geri koyarsan hoş olmaz evet.
  • washe  (28.04.19 23:07:52) 
Washe haklı. Kablosuz hızlı şarj 7.5 W'tan çalışırken asıl hızlı şarj sanırım 30W'lık adaptörle besleniyor. Ayrıca bataryanın iki ana katili sıcaklık ve sürekli doldur/boşalt yapmak, kablosuz şarj bu ikisini de günlük bazda yapıp pile işkence etmene sebep oluyor ne yazık ki.


  • roket adam  (28.04.19 23:12:32 ~ 23:13:11) 
öncelikle teşekkürler,
telefonum iphone xs, aldığım cihaz da bu: www.hepsiburada.com

hızlı şarj dediği 9 voltmuş. Bu 9 volta ulaşmak için linkteki gibi bi adaptör almam lazım sanırım değil mi?
  • sanquis  (28.04.19 23:31:39) 
aletin altında falan illaki input değerleri yazar. ona göre adaptör bak.


  • washe  (28.04.19 23:41:57) 
Özel adaptör şart söylendiği gibi. Şarj esnasında sık sık telefonu almayın, şarjı %50-85 arasında tutun. 85'den sonra zaten çok yavaşlıyor neredeyse pil dolduğu için (zaman kaybı), 50'nin altında da bir an önce doldurmak için çok yükleniyor (pil ısınıyor).


  • orient blue  (29.04.19 00:48:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.