[]

Photoshop'ta bir çalışma içindeki resim nasıl kesilebilir?

Ne demek istediğimi açıklayayım. Zira doğru kavramları bilmiyorum.
Şimdi ben bir A4 sayfa açtım. Oraya beş tane resim ekledim.
Bu resimlerin her birini bu sayfada yan yana yerleştireceğim.
Ancak oldukları gibi değil. Bunların kenarlarını kırpmak istiyorum.
Ben bu işlemi her resmi ayrı bir çalışma olarak açıp kenarlarını kesip yeniden kaydettikten sonra yapıyorum.
Ama işi bu kadar uzatmadan, o çalışma içinde kısa yoldan kesmenin mutlaka yolu vardır. Nasıldır o?

 
Layer/katmanlar penceresinde maske yaparak kullanabilirsin fotoğraflarını. İnternette anlatan video vardır muhakkak.


  • nilmiye  (28.04.19 17:50:19) 
selamlar. kesmek istediginiz resmin layer'ı (türkce ise katman'ı) secili halde iken 'M' klavye kısayoluyla secebileceginiz 'Rectangular Marque Tool' ile bir dikdörtgen cizip kesebilirsiniz. fazlalıklardan delete tusuyla kurtulabilirsiniz ya da almak istediginiz kısmı dikdörtgen icine alıp ctrl x / ctrl v ile yeni bir layer a yapıstırabilirsiniz. umarım yardımı olur. gerekli olursa kısa bir video ile anlatabilirim..


  • tmm  (29.04.19 09:33:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.