[]

Kedi maması sorunsalı

Merhaba,
Kedimiz kısır ve yaklaşık 3 yaşında.

Belirli miktarda yaş mama veriyorduk her gün kuru mamaya ek olarak.
Kuru mamayı beğenmemeye ve yememeye başladı. Yaş mamayı tadan her kedi gibi bu normal bir durum belki ama yaş mamadan vazgeçirmek istiyoruz artık. Bunun için lezzetli ve sağlıklı bir kuru mama markası önerebilir misiniz?
Hiçbir kedinin hayır diyemeyeceği bir mama var mı bildiğiniz?

Hangi internet sitesini önerirsiniz alışveriş yapmak için fiyat olarak da avantajlı olması açısından?
Teşekkür ederim.

 
kuru mamayı dönem dönem değiştirmek iyi olabilir. her 5 kiloda değiştiriyorum ben sevdiği 2-3 mamayla dönüşümlü olarak.


  • 9kuyruklukedi  (26.04.19 15:49:06) 
yaş mama vermeyin direkt. bence başka bir şey yapmaya gerek de yok. zaten yaş mama da iyi bir şey değil, o kadar sık verilmemesi gerekiyor, haftada 1 kez verebilirsiniz. kuru mamayı yemezse önünden kaldırın ve daha sonra tekrar koyun. acıkınca mutlaka yiyecektir. illa değiştireceğim diyorsanız royal canin steril verin, lezzetli bir mama rahatlıkla yiyeceklerdir.


  • veritaslibertas  (26.04.19 15:54:02) 
tadı güzel olan mamalar kedimden gözlemlediğim kadarıyla nd dşük tahıllı kısır, advance somonlu kısır, brit care kısır (ama bunda kusma yaşayan falan olmuş sanırım), sonra da proplan somonlu kısır. balıklı tatları daha çok seviyorlat genel olarak. bu yüzden ndnin içinde de az miktarda da olsa balık var. proplan tavuklu ve sanabelle tatsız geliyor benim kedime.


  • slow like honey  (26.04.19 15:56:41) 
Yaş mama vererek beklentisini yükselttik, evet iyi yapmadık. Az miktarda verdiğimiz yaş mamayla hayatta kalmaya çalışıyor artık. Kuru mama yemeyi reddediyor.


  • on and off  (26.04.19 15:59:48) 
yemek konusunda seçici bir kedim var. ıslak mamayı haftada 1 yarım yarım paylaştırarak ve içine bir miktar ılık su katarak veriyorum.
onun dışında bi çok mama denedim uzun zamandır aşağıdaki linktekini kullanıyorum. gayet memnun kendileri :)

(git:www.hepsiburada.com )
  • hicgudu  (26.04.19 17:37:50) 
Benim de 4 yaşında, kısır, çok inatçı ve seçici bir kedim var. Açlıktan öleceğini bilse beğenmediği mamayı yemez. Bebekken ideal mamayı bulana kadar denemediğim marka neredeyse kalmadı. N&D'yi yedirebildim sadece. Şimdi de N&D'nin kısırlaştırılmış kediler için olan tahılsız tavuklu narlı mamasını severek yiyor. İçeriği de güzel. İçindekiler kısmında "kümes hayvanları türevi unu", "balık unu" vb. bir şey yazmaması bile yeterli olabilir benim için.

Yaş mamanın sağlıksız olduğunu siz de biliyorsunuzdur, daha önce de yazılmış. Hem çok tuzlu hem de sık verilmesi diş çürüklerine ve diş kayıplarına sebep olabiliyor.

Ben petburada.com, enmama.com.tr veya zooplus.com.tr'den alıyorum. Önceleri markamama.com'dan da alırdım, indirimleri fena olmuyor; ama markamama son zamanlarda hep siparişimi hep yanlış gönderdi. İade et-yenisini bekle süreci canımı sıktığı için artık markamama'yı tercih etmiyorum.
  • siyah noktali film  (26.04.19 18:01:19) 
Bizimkiler somonlu nd için evi yakarlar


  • baal  (26.04.19 22:43:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.