[]

Hiç "baba" sporcu kalmaması

Tabiri mazur görün;

Eski spor müsabakalarını izliyorum. Hagi'ler, Zidane'lar, Figo'lar, Toldo'lar, eski İtalyan futbolu zaten komple "baba" sporcu doluydu.

Basketbola bakıyorum; Türkiye'de mesela 2001 yılındaki Avrupa Şampiyonası kadrosu Orhun Ene, Harun Erdenay, Kaya Peker, Hüseyin Beşok

NBA'de bir maç izliyorum eskilerden, Karl Malone bir görünüyor Allah Allah diyorsun.

Şimdiki oyunculara bakıyorum; hepsinin tipi yeni yetme gibi. 30'larına gelseler de aynı. Ajax'ın jenerasyonu 10 numara. Ama tipler kara kuru tipler hep. Liverpool'a bakıyorum; Firmino, Sane süper oyuncular ama onlar da aynı. City - ManU maçını izliyorum, 1 tane ben burdayım diyen oyuncu yok. Altyapı maçı izliyorum gibi. Yetenek olarak söylemiyorum bunu.

Şimdinin efsane sporcuları Cristiano, Messi bunlara bakınca da aynı durum. Üstte saydıklarım gibi ağır abi gelmiyorlar insanın gözüne.

Bunun sebebi ne ola ki? Niye şimdi böyle sporcular yok?

 
Sebebi senin yaşlanman. Ben öyle bir fark hissetmiyorum. Belki eskiye özlem duyuyorsundur?


  • mekaniker  (26.04.19 13:57:23) 
olabilir ama yine de şimdiki oyuncular da var bir tırtlık bence ya. ne bileyim; bir ağırlıkları yok gibi geliyor.


  • Dimi  (26.04.19 14:02:18) 
kesinlikle haklısın! futbol için konuşacaksak bence ronaldinho ile kapandı o dönem.


  • hlt1985  (26.04.19 14:25:29) 
tamamen dönemsel bir şey. şimdi futbolcunun yediğini içtiğini her hareketini defosunu biliyoruz. eskiden oyuncuları haftada bir 3 dklık röportajda görüp büyütüyorduk. defolarını görmezden geliyorduk.birinci sebebi sosyal medya.
ikinci sebebi eskiden yetenekli ve çalışan futbolcu kendini direk gösteriyordu. şimdi ise herkesin kondisyonu iyi, yetenekli futbolcunun kondisyonu yoksa artık tutunamıyor bile. kondisyon seviyeleri arttı tamamen pragmatik bir oyun var. topu zidane at izleyelim olurdu, şimdi messi ve ronaldo dışında bireysel oynayan oyunculara tahammül yok.

  • mikahakkinen  (26.04.19 14:29:21) 
demBABA varken başka babaya gerek yok!


  • '  (26.04.19 14:40:12) 
cevabın artık bütün sporcular ile çok içli dışlı olmamız.
hepsinin sosyal medya üzerinden an be an takip ediyoruz ve ortada bir gizem kalmıyor.

bu saydığın sporcular döneminde de sosyal medya olsa, onlar için de aynı şeyleri düşünürdün.

ayrıca yaşlanmamızın da etkisi var buna.
  • teritori  (26.04.19 14:56:57) 
sumoda çoğu ağır abi. teniste de federer ve nadal var. var yani öyle sporcular.


  • diffarentiationation  (26.04.19 15:07:23) 
Ben bir önceki nesili dar sort giyen, slow motion futbol oynayan olarak tanimliyorum.

Zidaneli zamani da efsane olarak görüyorum.

Simdikiler de bana fazla zevk vermiyor.

Sanirim yaslandik :)
  • VIPCH  (26.04.19 16:16:42) 
olayın sosyal medyayla pek alakası yok bence, en azından zannedildiği kadar yok. nba'in en iyi oyuncuları kabul edilen harden, westbrook, curry gibi adamları düşünelim mesela. bu adamlar için sağlam karakterli, duruşu bile güven veriyor, yaptığı her hareketten karizma ve zeka akıyor diyebilir miyiz? tam tersine karizmadan çok şoparlığa yatkın bu adamların hepsi. belli yetenekleri var belki ama egoları yeteneklerinin kat kat üstünde. 90'ları düşünürsek neredeyse her takımın şimdikilerle kıyaslanmayacak derecede yetenekli ama aynı zamanda çok daha karizmatik, bir takıma liderlik eden ve takımını sürükleyen, zor anlarda sinmeyen gerçek yıldızları vardı. jordan, draxler, malone, stockton, hakeem, pippen, o'neal robinson, barkley, ewing vb.

ha keza futbola baksak, 90ların süperstarları ve ikonları gün geçtikçe azaldı ve şu an messi sonrası bitmiş olacak. bunu belki tüm sporların artık sadece para odaklı olmasına bağlayabilirsin ama yine yeterli değil. yeni nesilin kıytırık olmasıyla ilgili daha çok. nasıl ki eski türkiye fotoğraflarında her birinden asalet akan adamlar ve kadınlar görüyorsak ve günümüzde onlar neredeyse hiç kalmadıysa bu durum tüm sporlar ve hayatın diğer alanları için de geçerli. artık hemen her şey hiç zorluk çekmeden elde ediliyor, eskisi kadar etik ve manevi değerlerin önemi kalmadı ve doğal olarak yeni nesil ne beyin, ne kalite ne de karakter açısından eskilerin yakınından geçemiyor.
  • del piero10  (26.04.19 16:26:31 ~ 16:27:52) 
Gelinlik giyen gay tipli dennis rodman bile şimdikilerden baba sporcu geliyor bana


  • gölgede aynı  (26.04.19 16:36:34) 
Tam olarak del piero10 gibi düşünüyorum. Yeni nesil şımarıklığı ve hayatın hızlı yaşanması, eğlenceye düşkün olmamızdan kaynaklı. Curry mesela harbiden adam ağır ergen. futbol pek bilmiyorum dikkatmi çeken yok ama yıllardır damian lillard'ı takip ederim, ağır, karizma, sadece işini yapan olarak onu örnek verebilirim. Adam şımarmadan, göz önünde olmadan ağırbaşlılığını hiç bozmadan sadece işini yaptı durdu.


  • eazy  (26.04.19 16:42:29) 
Westbrook neyse de, Curry -ki oyununu hiç sevmem- ve Harden için sağlam karakterli, duruşu bile güven veriyor, yaptığı her hareketten karizma ve zeka akıyor diyebilir miyiz, sorusuna evet dememek çok zor. Yani tabii ki her oyuncunun zayıf yanları var. Harden mı zor anlarda siniyormuş? Bir de Nba'de 3 tane yıldız yok. Şundan 2-3 gün önce Lilard, milleti evine yolladı, uzaydan attığı şutla. Maçın en zor anlarından birinde yaptı hem de bunu. Kawhi yapıyor bunu, Giannis yapıyor, Lilard yapıyor, Lebron yapıyor uzun yıllardır. Bir de yıldız olmayıp yapanlar bile var. Doncic hem oyunuyla hem karakteriyle göz doldurdu bu sene. Bir süper yıldız gibi oynadığı halde, sıfır egoyla hareket ettiği maçlar oldu.

Jordan, Drexler, Malone, O'neal, hele hele Barkley mi egosuzmuş? Barkley Jordan'dan sonra Nba'in gördüğü en egolu insan olabilir. Jordan'ın müthiş yeteneğinin yanında hediye olarak gelen müthiş egosunu azıcık dizginlemeden, azıcık diyorum bakın, şampiyonluğu alamadı o takım. Detroit engelline takıldılar yıllarca. Kimseye güvenmeyen, takım arkadaşları üzerinde inanılmaz baskı kuran biriydi kendisi.

Nba son 5 senedir, hem hiç görmediği kadar yetenek görüyor, hem de hiç olmadığı kadar egosundan sıyrılmış halde. Golden State'in 2-3 senedir, -bu sene hariç- ortaya koyduğu mükemmele yakın oyunun altında, takım olarak hareket etmek yer alıyor. O kadar yıldızı bir takıma koyup, bencillikten bu kadar uzak hareket ettirmek imkansız gibi bir şey. Ama yaptılar bunu.

Bana da Warriors savundurttunuz ya, ne diyeyim.
  • windowsguvenlikduvari  (26.04.19 16:49:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.