[]

paramı ödemeyen norveçliler

şimdi 5-6 kere duyuru açtım ama el mecbur yine görüş almak durumundayım.

2016 yılı sonuna kadar çalıştığım bir norveçli firma vardı. bunlar dddkd işte herşey çok güzel olucak yatırım alıcaz vs diyerek bana son 6 ayın maaşını vermediler. 6. ayın sonunda cidden yatırım aldılar bu seferde firma sahibi parayı alıp isveç e kaçtı. sonra sırasıyla çeşitli yatırımlar yine alındı ama bana hiç bir tutar ödenmedi.

tabi ben davamı açtım kazandım vs de firmanın malı yok, tr banka hesaplarında parası yok hepsi norveç hesaplarında (aynı isimde bir tr bir norveç firması var) ben buradan avukat ile hiç bir yaptırım uygulayamıyorum.

şimdi başka bir iş için norveç'e gidiyorum. bu herifi karşıma alsam bi kahve içip ne zaman ödeyeceksiniz vs desem büyük ihtimalle 2 ay sonra yeni bir yatırım alıcaz o zaman ödeyeceğiz diyecek alsa bile ödemeyecek.

soru 1- adamla bi kahve içmeye değer mi?
soru 2- böyle bir durumda ne yapmak lazım?
(norveçli avukata da sordum tüm işlemlerin tr'de senin buradan bir yaptırımın olmaz dedi)

burada benim kurduğum bir sistem var adam o sistemi göstererek nordic bölgelerinden yatırım topluyor. ilgili tüm dökümantasyonun orijinalleri bende bunlarada zamanında resimlerini göndermiştim onları gönderiyor investorlara.

iskandinav firmalarının bilgileri açık yani firmaların ortaklarını tüm iletişim adreslerini vs görebiliyorsun.

soru 3- tr'den eşe dosta söylesem ortaklara 'invoices are fake ask for real ones' diye anonim mail atsalar bu bizim genco kesin tutuşur benden orijinallerini ister bende paramı gönder belgeleri gönderirim diye düşündüm.
işe yarar mı? hatta belki burada bile duyuru açarım el atarsanız.

2 yıldır para alamıyorum elemanlardan ne yapsam bilemiyorum :(

 
Ne gerekiyorsa yap hocam. Önce karşı taraf başlatmış.


  • mekaniker  (22.04.19 16:47:42) 
tutumunu cok sakin buldum, kusura bakma ama aglamayana meme vermiyorlar. hakkin olan sey icin cirkeflesmek en nefret ettigim sey ama bu soysuzlar baska dilden anlamiyor malesef.

o yuzden "kahve mi icsem" degil de "karsisina mi dikilsem" demen lazim. kahve mahveyi bosver. direkt bodoslama dal neredeyse ofisine (kesinlikle fiziksel bir mudehalede bulunma, ki yapmazsin zaten :).

karsilikli diyaloga da girme bence. parami en kisa zamanda vermezsen elimden geleni ardima koymam de. 3 gun sonra tekrar gelecegim de cik git.

3 gun sonra gittiginde paran hazir.

kahve icersen, kahve parasini da sana kitler o adam para mara da alamazsin haberin olsun.
  • brkylmz  (22.04.19 17:20:18 ~ 17:33:58) 
ya pardon tabi backstoryi anlatmadım,
ben sadece paramı istemeye 2 kez gittim zaten oslo'ya ikisinde de nasihat ve vaatler ile döndüm,

çünkü adam norveç'te olduğu sürece bir yaptırımım yok 60 yaşında norveçli oda boş adam değil benim ne yapabileceğimi ne yapamayacağımı biliyor.

bunun tek yumuşak karnı shareholder ve investorların buna bir döküman vs sorması. ben mal gibi tüm dosyaların dijital kopyalarını gönderdiğim için hepsini gösterebiliyor ama orijinaller bende.

yani bir shareholder 'show me the real ones' dese adam tutuşur dddkd belgeleri gönder der bende parayı gönder derim o zaman gönderir.

ama bunun olağan bir şey olması lazım yani ben mail atamam shareholderlara çünkü o zmn 'dddkd rezil herifin teki inanmayın ona' diye bir arguman sunabilir. o sebeple dışarından birinin olağan durumda sorması lazım.

bunu işte nasıl yapmam gerekir?

işte ülke manyak. adamın elinde sadece telefondan çekilmiş döküman görüntüleri var sadece onlar ile tüm muhasebe işlerini yürütebiliyor.
  • dedim dedim de kime dedim  (22.04.19 17:47:02) 
Orada resmi kuruma şikayet edilebiliyor mu ona bak. İsimsiz olarak bu adam sahte evrakla iş yapıyor dense, devlet o. Zaman orijinalleri göster der sanırım?


  • kisa  (22.04.19 20:04:43) 
ya sahte evrak değil aslında orijinallerinin telefonla çekilmiş halleri. öyle düşün.
ben adama feyk attırmaya çalışsam adam feyki yese iki döküman için öder benim paramı diye düşünüyorum.

  • dedim dedim de kime dedim  (22.04.19 21:10:55) 
Vay be norvecliler de mi :/ hocam şimdi iyi dinle, Bu adamın trdeki şirkete ihtiyacı varsa, şirket hisselerine haciz koy ve satışını talep et. He buna ihtiyacı yoksa senin o kararın norveçte tenfizini talep etme hakkın var. Bunun için de bu şirketin sahibi kim ve bunun bi şekilde sermaye borcu var mı bunu araştırman lazim, eğer varsa oradan yürüyebilirsin. Bi de trdeki şirket ticareti terk ettiyse hapis kararı aldırabilirsin adam trye gelirse alırlar içeri.


  • mabesa  (22.04.19 22:28:40) 
önce bütün bu bilgileri yedekle.

ondan sonra kahve iç, kahve içerken durumu inceden çıtlat. "benim kurduğum sistemde ufak bir hata olsa sizin müşterilerin tamamına istemeyeceğiniz mailler telefonlar gidebilir" filan de.

sonra azıcık daha bekle, rezil rüsva et.
  • babilbaligi  (22.04.19 22:34:08) 
@babil
senin dediğini biraz çıtlattım, ticari itibarımı zedelersen çok pis dava acarım dedi.
avukatıma sordum açabilirmiş.
  • dedim dedim de kime dedim  (22.04.19 22:36:16) 
sen de al bir protonmail adresi, fake hesaptan yardır. çalışanlarının parasını ödemediğini, yatırımcıları dolandırıp kaçtığını filan bir bir anlat.

bir avukat yardımı ile ilerle. türkiye'ye gelsin, davasını burada açsın bakalım.

bir de sen norveçli bir avukat ile görüşsene bu işleri, bir çözümü olması muhtemel...
  • babilbaligi  (22.04.19 22:40:36) 
@babil
sordum norveçliye tüm evraklar ve işlemler tr'den olduğu için buradan bir yaptırımı olmaz dedi.

ya işte bende diyorum ki sen patlatsan iki mail ne güzel olur. 'invoices are fake ask for real ones' yazsan tutuşur zaten.
  • dedim dedim de kime dedim  (22.04.19 22:44:33 ~ 22:48:58) 
Bu zamana kadar orjinallerinin istenmemesi nedeniyle uyanma ihtimali nedir?


  • filipis  (23.04.19 01:12:14) 
@filip
ya adam legal yerlere digital copyleri veriyor çünkü biliyor ki onu gördükten sonra kimse gerçekleri istemez çünkü norveç'te kimse sahte döküman ile iş yapmayı göze alamaz düşünemez bile.

  • dedim dedim de kime dedim  (23.04.19 23:49:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.