[]

Bilgisayarda Göz Dinlendirme Uyarısı?

8-9 saat bilgisayar ekranına bakmak durumunda olduğum bir işte çalışmaya başladım. Fakat bir süredir gözlerimin uzaktaki yazıları okumakta zorlandığını fark ediyorum ve uzun süre ekrana bakınca acıyor. Bilgisayardaki mavi ışık filtresini 9-6 saatleri arası için aktifleştirdim. Bunun haricinde, saat başı bana gözlerini dinlerdir, sağa sola bakın şeklinde uyarı verecek bir program veya uygulama var mıdır?

Göz dışında bel, boyun, ayak vs. korumak için önerileriniz varsa onlara da açığım.


 
  • helenart  (21.04.19 20:23:51) 
Bel için bel yastığınız olsun derim. Tabii bu sadece otururken doğru duruşunuza yardımcı olur. Saat başı kalkıp 2-3 dk dolanın, ilkokulda otururken yaptırdıkları armut toplama hareketi yapın. Gerebildiğiniz kadar gerin eklemlerinizi.

Boyun için de temel egzersizleri uygulayabilirsiniz. Avcunuzu alnınıza koyup karşı direnç uygulayarak itmeye çalışın. Tabii ki kafanız ve eliniz hareket etmeyecek. Eşit dirençlerde uygulayarak ense kaslarınızı güçlendirirsiniz. Bunu kafanızın sağ, sol ve arkasına da aynı şekilde uygularsanız boyun kaslarınızı diri tutarsınız.

Olası ağrılardan korunmak için bu ağrılardan etkilenmesi muhtemel kaslarınızın güçlü olması gerekir. Sadece güçlü olması yetmediği gibi bir de düzenli olarak çalıştırmanız gerekir. Ofis haricinde yatmadan önce de bel egzersizleri yapmanızı bir bel fıtığı hastası ve masa başı çalışanı olarak tavsiye ederim.

1 senedir ne ağrım var ne de başka bir şikayetim. Egzersiz ve hareketi ihmal etmeyin.
  • desdenova34  (21.04.19 20:56:50) 
workrave benim favorim


  • izole  (21.04.19 21:22:33) 
eger laptop kullaniyosan sunu oneririrm (git:www.google.com )
boyun agrilarimi buyuk olcude azaltti.

  • lamartin  (22.04.19 11:37:44) 
ben göz dinlendirme işlemi için 20dk da bir hatırlatıcı koymuştum. 20 dakikada bir 20 saniye en az 20 metre uzağa odaklanmaya çalışıyordum. gözlerim 25'inden sonra bozuldu benim, hep iş yüzünden. lanet olasıca kapitalizm. hıh. konu nereye geldi.

neyse bu 20/20/20 yöntemini de biyierlerde okumuştum ama ne kadar bilimsel bilmiyorum, amacım göz kaslarını çalıştırmaktı. bazen de parmağımı gözümün önüne koyup bi parmağıma bi uzakta bir noktaya odaklanıyordum.
  • taurina  (22.04.19 12:20:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.