[]

Yüksek Lisans Hocasının Yaptığı Terbiyesizlik.

Merhaba.
Bir Anadolu şehrindeki, üniversitenin birinde Yüksek Lisans yapmaktayım.
Bugün, münasebetsiz bir hareketi yüzünden hocanın birisiyle tatsız bir hadise yaşandı.
Başka bir dersten sunumum olduğundan o projeskyon denen aleti, laptopa bağlayabileceğim kabloya ihyiyacım vardı.
Okulda bir kaç kişiye sordum "bu kablo nereden bulunur" diye. Dediler ki "M hoca'da var. Ondan iste."
Gittim, kapıyı çaldım. Gayet saygılı biçimde durumu anlattım. Odasında da 3 öğrenci arkadaş vardı.
Neyse, bu kabloyu çekmeceden çıkardı. Tam verecekkken "Hangisini istiyorsun, bak şu kısım kısa, şu kısım da uzun ve kalın. Sen uzun ve kalın kısmını alırsın. Onun alımı daha kolay olur!" dedi.
Takdir buyurursunuz ki, hayli münasebetsiz bir laf. Hele ki bir hoca tarafından edilince.
"Biçimsisz oldu hocam" dedim.
Ben böyle söyleyince, biraz duraksadı. Deyim yerindeyse, mavi ekran verdi. Belli ki yaptıklarının yanlışlanmasına hiç alışık değildi.
"Nası yani" dedi.
Ben de,
"Hoş olmayan bir ifadeydi hocam. Ne oluyoruz ki yani? Ne gereği var böyle lafların" dedim..
Ben böye söyleyince birden üzerime yürüdü ve "senden mi öğreneceğim terbiyeli konuşmayı? Sen kim oluyorsun da beni eleştiriyorsun"
diye bağırmaya başladı. Baktım, elimizde ki hoca modeli bundan ibaret, mevzuyu daha fazla uzatmadım ve "kablonuzu istemiyorum hocam, buyrun" diyip kabloyu masasına bırakım ve çıktım gittim.
Sonradan, başka bir arkadaşa whatsapp'tan mesaj atmış ve " benimle arkadaşlarımın yanında nasıl öyle konuşur? Gelsin, özür dilesin bu işi tatlıya bağlayalım" demiş benden için... Ne yalan söyleyeyim, arkadaşım bunu bana söyleyince artık sinir bozukluğundan mıdır nedir, gayr-i ihtiyari güldüydüm bayağı.
İmdi, zaten şu dakikadan sonra yüksek lisansa devam etmeye etmem de, asıl sualim, acaba bu adamı Ciner'e ya da rektörlüğe felan şikayet etmem gerekli midir sizce? Yoksa, boşver ne hali varsa görsün mü dersiniz?

 
Derhal pazartesi gunu savciliga gidin sikayet edin


  • belki lazim olur  (19.04.19 22:27:22) 
edebileceğin bütün merciilere et kan beynime sıçradı bu ne ya. yüksek lisansını da yakma.


  • hıkmıkzık  (19.04.19 22:31:15) 
“Nerden biliyosunuz, ikisini de almayı denediniz mi” deyip ardından pis pis sırıtacaktın. Dinsizin hakkından imansız gelir.

Adam tam hırboymuş ama. Ben olsam kavga da ederdim, şikayet de ederdim.
  • (s)AINT  (19.04.19 22:31:55) 
Nasil terbiyesizlik bu! Ben de doktora yapiyorum ve biliyorum akademi bunun gibi insanlarla dolu kadiniyla ve erkegiyle.


  • Traveler  (19.04.19 22:40:15) 
savcılık kesinlikle.

iksv film festivalinde bu sene (geçen yıl avrupa ve amerikada çığ gibi büyüyen "me too" hareketinin devamı niteliğinde) filmlerden önce yabancı yapım, kamu spotu niteliğinde kısa ve nefis vidyolar seyrettirildi; #iştebutaciz sloganıyla.

günlük hayatta kadınların sürekli maruz kaldıkları ve artık rutin saydıkları pek çok şey; erkek iş arkadaşının eve bırakmak/çıkışta birşeyler içmek için ısrar etmesi, üst düzey bir brökratın, ropörtaj yapan gazeteci kadına, çalışmaya devam etmesi için onunla bireyler içmek istemesi, fotoğraf çekimi sırasında bir kadın modele iç dünyasını alt üst edecek şekilde psikolojik bir baskı uygulanması vs...

uzatmiyim sevgili pangea; işte bu taciz.
hele bir de böyle zırto tiplerin akademiye bulaşmış olması çok acı; ama bu içi kokuşmuş, niteliksizlerden son 10 yılda sayıca çok arttı akademi içinde de. böyle böyle daha iyiye taşınır ancak, derhal şikayetçi olun, yanına kalmasın.
  • jimjim  (19.04.19 22:47:11 ~ 20.04.19 09:26:42) 
ayrıca rektörlüğe şikayet etmeyin, rektörü ne yapacaksınız? onu nereye şikayet edeceksiniz?


  • jimjim  (19.04.19 22:47:53) 
Şikayet edin. Özellikle "gelsin tatlıya bağlayalım" diye bir de yüzsüzlük yaptıysa daha önce de çok yaptı demektir böyle şeyleri. Malesef bizim ülkede böyle şeyler sıklıkla geçiştiriliyor ve bu tür hareketler sapkın bir norm haline geliyor.


  • nihayet  (19.04.19 23:13:53) 
Danisman hocan mi bu? degisikligi zor bisey degil. Yuksek lisansini yakma.


  • wishmaythşngs  (19.04.19 23:20:20) 
Valla çok haklısın büyük terbiyesizlik etmiş ama savcılığa nasıl şikayet edeceksiniz anlamadım açıkçası. Bu arada kadın mi er kişi misiniz? Onu da anlamadım.


  • cizgilerebasancocuk  (19.04.19 23:25:45) 
@cizgilerebasancocuk er kişiyim. :)
Gel gör ki, benzer lafları kadınlar için de kullanan birisiymiş.
Hatta, bir arkadaşın dediğine göre tezli yüksek lisansa aldırmak şartıyla iki öğrencisiyle ilişkiye girmiş ve ilişkiye girdiği öğrencilerinden birisi eşine söylemekle tehdit edince, kızı okuldan attırmış.
ilk başlarda kesinlikle inanmıyordum böyle şeylere; ama şu hadiseden sonra çokta uzak bir ihtimal gibi gelmiyor bana.
  • pangea  (19.04.19 23:34:25) 
@gölgede ayn girdim elbette; ama çok, çok yakın arkadaşlarımla girdim.
misal, ben esnafım. küçük bir kafe işletiyorum.
bazen şarj aleti soruyor gelen arkadaşlar.
onlara hiç bir zaman "baaaah! bu ince taraf aha bu da galın taraf! sen şimdi alımı müsait bi arkadaşım olduğunda aha bu galın tarafı al. alımı rahat olur! sen seversin! hahahahaha!" gibi bir cevap vermedim.
askerde, böylesi bir kültürün olması, bu kültürün sivil hayatta da sürmesi gerektiği manasına da gelmez ayrıca.
  • pangea  (19.04.19 23:39:29 ~ 23:41:30) 
Bir Anadolu şehrinde (ki ,) üniversitede yüksek lisans! yapmaktayım.

Kendi ken dinize ,, akade mi? syen cilik oynuyor sunuz,

Yazık cidden.
  • Yavuşuhlu  (20.04.19 01:15:15) 
gelsin özür dilsein tatlıya bağlayalım dediği şeyin türkçe meali şu

'çok pis sıçtım, bari bi yerlere şikayet etmese, gitsem özür dilesem üste çıkar, bari böyle bir hareket çekeyim belki yer.' demek.

bu işlerden bişey çıkar çıkmaz diye umamak lazım böyle durumlarda.

sen şikayet etmezsen, senden sonrakilere yüz bulur.

belli ki çok kişiye yapmış ve hiç bişey olmamış.

hem düşünsene 1 tane suç duyurusundan bişey çıkmadı, iki taneden bişey çıkmadı, üçüncüssünde demezler mi adama bu ne lan, hep seni mi buluyor bu ithamlar diye. şimdi biliyormusun daha önce böyle bişey hakkında şikayet gitmediğini? hayır. peki senden sonrakilere aynı şeyleri yapıp onların şikayetçi olmayacağını biliyormusun hayır? o zaman şikayetçi olmak en iyisi.

o yüzden elinizden geleni ardınıza koymayın, barodan yardım alabilirsiniz, savcılığa suç duyurusunda bulunduğunuzda daha isabetli olur, sonra cimer, bunlar bittikten sonra rektörlük mektörlük ne kaldıysa şikayetli olabilirsin. hatta savcılığa verdiğin suç duyurusu dilekçesinde isimleri karalayarak sosyal medyada da gösterebilirsin ben görüyorum çok yapılan bir hareket bu.

bunun kadını erkeği yok, eğer bu bir hakaret olsaydı kadın ya da erkek farkedermiydi? eğer cinsel taciz vari bir hareketse yine farkeder mi farketmez(avukat arkadaşlar tam olarak açıklar diye umuyorum bu hareketin ne olduğunu.)
  • killerbee  (20.04.19 11:54:44 ~ 12:01:12) 
şikayet et kesinlikle bu tür insanların yaptıkları yanlarına kalmasın. Cimer rektörülük savcılık ne varsa şikayet etmeni tavsiye ederim.


  • basond  (20.04.19 14:59:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.