[]

Tuvalet kağıdının tuvalette ki geleceği

İki adet 30'lu yaşlarda ki iki hanımefendinin sohpetine kulak misafiri oldum. Birisi, yahu bu tuvalet çöplerinden midem bulanıyor atınsanıza tuvalet kağıtlarını tuvalete karşim diye sitem etti. Diğeri, olur mu öyle şey tulavet tıkanır diyerek karşılık verdi. Hanım ablamız gururla: yedi senedir aynı evde oturuyorum tulavetimde çöp yok bir gün bile tıkanmadı aksine tıkasaydı dışkımız(bezaket sansürü) tıkardı ne saçmalıyorsun dedi. Mantıklı geldi.

Sizin fikriniz, uygulamanız nedir?

Modnot: Umarım başlıkla içerik alakalı olmuştur.

 
Ne dertler var diye düşündüm bi an. Tuvalete çöp atılmaz.


  • neymis  (19.04.19 22:19:11) 
Asla çöpe atmam. Tuvaletin tıkandığını görmedim. Çöpe atmak saçma bence. Oldu olacak tuvaleti de çöpe yapalım madem.


  • (s)AINT  (19.04.19 22:19:11) 
Tuvalet kağıdı çok uzun alınıp tortop edilmediği sürece tuvalet tıkamaz, erir gider. Benim de başıma öyle bir şey gelmedi şimdiye kadar


  • temasettin  (19.04.19 22:19:18) 
tuvalet kağıdı kullanımı ile alakalı bu.

örnek olarak kimisi 20 santim kullanır atar bişey olmaz, kimisi 2 metre kullanır sıkışır ve tıkanır.

özellikle umumi tuvaletlerde daha önemli bu, 3 5 parça bişey yapmıyor olabilir ama miktar fazlalaştıkça sıkıntı çıkacağı kesin.

tuvalet kağıdı, kağıt havlu üreten bir fabrikada çalıştım geçmişte, her hafta istisnasız 3 4 defa tuvaletler tıkanırdı. gerçi onun da kolayını bulmuşlar kostik döküp açıyolardı, fabrikanın arıtma sistemi var diye ama yani tıkanıyor.

kağıt fabrikasının altını çizmemdeki sebep, sınırsız tuvalet kağıdı, kağıt havlu olmasıydı, yani nasıl desem neredeyse normal tuvalet kağıdı ve kağıt havluların 5 - 10 katı kalınlıkta olanlar üretiliyordu müşteriler için, stok fazlaları da tuvaletlere konuyordu tabi.
  • killerbee  (19.04.19 22:21:37 ~ 22:24:32) 
tuvalet kağıdının çöpe atılması kadar büyük bir pislik yok.
aşırı titiz, temizlik manyağı, elleri temizlik yapmaktan şişen biri değilim.
ama o tuvalet kağıdının kullanımı, çöp kutusuna atılması, kapağa ya da kutuya temas etmesi (çöp torbası olsa bile), onun orada beklemesi vb.
nereden baksan çok büyük hijyen problemi.

bizim ailede kullanılan tuvalet kağıdı her zaman tuvalete atılmıştır, kimsenin tuvaletinin tıkandığını duymadım.
kaldı ki artık tuvalet kağıtlarının çoğu eriyor.
bir kerede bir ruloyu tuvalete atmıyosanız neden tıkasın ki?
  • blatta hiberna  (19.04.19 22:21:58 ~ 22:24:12) 
kendimi bildim bileli tuvalet kagidini tuvalete atar sifonu cekerim, bir kere bile tuvalet kagidindan tuvalet tikandigini gormedim. tuvalet kagidi ozellikle suda kolay cozunebilecek sekilde yapilir. o yuzden dandik tuvalet kagitlari islak gote degdiginde parcalanir gotune yapisir.


  • crucio  (19.04.19 22:23:18) 
Eski tesisatlı bir evde zemin katta oturuyoruz ve üst katlardan tuvalet kağıdını çöpe değil klozete atanlar yüzünden neredeyse yılda bir kez klozetimiz tıkanıyor ve iğrenç bir durum oluyor. Tuvalet kağıdını kimse iki parça koparıp işini halletmiyor, koparan en az 4-5 parça koparıyor ve onu katlayarak kullanıyor. Sonuçta suda erimesi de zor oluyor.

Tuvalet kağıdının geleceği çöp kutusudur. Ayrıca klozet kapağı kapalı tutulmalıdır, bu alışkanlık da çoğu evde yok..
  • nundu  (19.04.19 22:23:45) 
bi kadın olarak ben de hijyenik bulmuyorum eve gelen misafirin boklu tuvalet kağıdının çöp sepetinde olmasına, kağıdın hunharca deliler gibi sarıp sarıp sarıp öyle temizlenmiyorsanız erir gider yani kolum kadar zıçanlar tıkamadıysa yani. ama bazı eski tuvalet sistemleri tıkanabiliyor küçük borular vs nedenleriyle şimdiye kadar hiçbi evde başıma gelmedi.
ama çöp tenekesi de bulunduruyorum da çünkü tuvalet kağıdının orta kısmını atmaya, makyaj temizledim pamuk atmaya kulak pamukçuğunu atmak için

  • hıkmıkzık  (19.04.19 22:25:04) 
tuvalet kağıtlarını tuvalete atıyorum. tıkandığını çok hatırlarım ama hep başka şeylerden... mutfak rulosu falan tıkıyor.


  • ya ben lan neyse  (19.04.19 22:27:12) 
tıkandı bi defa adam gelip 300 papele 3 dk'da açtı gitti.

gittikçe daha kolay erir bişey üretirler olur biter. azar azar kullanın atın bişey olmaz
  • avatar is back  (19.04.19 22:33:08) 
cocuklarimizin gelecegi ... fdaghshagfas

tuvalete atilir, tikama falan cok zor ihtimal. uzeri pislik dolu bi kagit parcasinin banyodaki cop kovasinda yasamasi cok igrenc :/
  • brkylmz  (19.04.19 22:39:30) 
Tuvalete çöp atmak garip geldiği için hep çöpe atarım.


  • catch the arrow  (19.04.19 23:11:10) 
bugüne kadar hep klozete attım, bir kere bile tıkandığına şahit olmadım.
boklu kağıtları çöpe atmak, bana hiç hijyenik gelmedi.

  • pangea  (19.04.19 23:46:39) 
Tuvalete peçete atmam, peçeteyi kendimi bildim bileli çöp kutusuna atarım.


  • kablelvuku  (19.04.19 23:54:30) 
burda garip olan şey çöp kutusuna atılan kağıtların boklu olduğunun dile getirilişi. arkadaşlar kabasını kağıtla mı alıyorsunuz siz kıçınızı silerken? kağıt sadece ıslaklığı gidermek için kullanılan ve altınıza sıçmadıysanız üzerinde pislik olmaması gereken bir çöptür. yeri de çöp kovasıdır.


  • dayrise enterprises  (20.04.19 00:11:37) 
Kakalı kağıdınızı mümkünse çöpe atmayın iğrenç


  • photo85  (20.04.19 00:50:46) 
"tuvalette ki" ve "sohPetine" misafir olmandan daha kötü bir durum değil inan.


  • belirsizlik  (20.04.19 04:04:15) 
affedersiniz de dışkılı kağıdı çöpe atanlar varsa yuh diyorum, tuvalet kağıdını tuvalete atar sifonu çekerim hiç tıkandığını görmedim, ancak 3 metre aynı anda atarsan rulonun göbeğini atarsan yada ıslak mendil gibi suda çözünemeyecek şeyler atarsan tabi tıkanır onları atma eşşek kardeşim derim.


  • basond  (20.04.19 14:58:14) 
Yav tuvalet kağıdının çöp kutusuna atılması niye sorun olmuş anlamadım. Kapaklı çöp kutuları var, kutunun içine poşeti geçiriyorsunuz, kağıdı da çöpe atıyosunuz. Boklu yüzeyi aşağıda oluyor ya da zaten kağıt katlanmış oluyor ve kapak açıldığında kimsenin bokunu görmüyorsunuz. Gayet temiz bir iş yani.

Ayrıca herkes yazmış ben tıkandığını görmdim diye ama tıkanıyor işte kaç yıldır yaşadığımız için biliyorum. Eski tesisatlı apartmanlarda falan tıkanması çok yüksek olasılık. Bu kadar insanın tuvalet kağıdını klozete atması biraz üzücü bence çöp kutusu varken.
  • nundu  (20.04.19 15:07:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.