[]

web sitesi / sunucu / tescil vs.

sevgili adi taylan olan esmerler,

simdi, ortada hic bisey yok, bir tane alan adi alip siteyi ziyaretci akinina ugratmayi dusunuyoruz. izlenmesi gereken adimlar nelerdir acaba?

bugun biraz baktim turkticaret.net'ten falan, cok karisik. alan adi satiliyor, hosting hizmeti sunuluyor, server kiralaniyor, tescil yapiliyor.

www.esmertaylan.com gibi bi site acmak icin bunlarin hepsi gerekiyor mu? neler gerekiyor?

allahini seven anlatsin, aydinlatsin. hatta tavsiyede bulunsun, turkticaret iyi mi?

 
sakın bulaşma o sahtekarlara demekle birlikte. bir alan adı lazım, bir hosting lazım. server falan senle alakalı değil. domain ve hosting senin için zaten yeterli olacaktır. maksat bi web sitesi olsun. işte bi web tasarımcı arkadaşla anlaşırsın siteni tasarlar hosting e atar siten yayında olur. bu kadar işte.


  • sert yerden yavas  (30.03.10 21:41:45) 
sıfırdan bir web sitesi açmak istiyorsan domain (alan adı) ve hosting (barındırma) alman yeterli. artık bir çok firma ikisini birlikte default paketler halinde satabiliyor. kaldı ki sırf hosting alsan bile sana bir adet domain alma hakkı veriyorlar. çünkü domain fiyatları ahım şahım fiyatlarda değil. yapman gereken tek şey hizmet almak istediğin firmanın alan adı sorgulama kısmına almak istediğin domaini girip uygunluğunu kontrol etmen. eğer uygun ise zaten sistem seni satın almak için yönlendirecektir. sen de bir kaç tıkla aldığın domain'e hosting de almak istiyorsan hosting paketlerinden uygun olanı seçiyorsun. devam ettikten ve ödemeni yaptıktan sonra sistem domainini host'una bağlayıp sana gerekli yönetim paneli şifrelerini veriyor. sen de o panele girerek siteni yayına sokabilirsin. tabi bu anlattıklarım işin yüzeysel basit hali. illaki host ile domaini aynı yerden alman gerekmiyor. farklı yerlerden alarak host server'in nameserver bilgisini domaini aldığın yere ait panelden ekleyip farklı domain host ikilisini kullanabilirsin.

şahsi görüşüm türkticaret'ten uzak dur. oldukça kalitesiz bir hizmet veriyorlar. iyi bir hizmet arıyorsan radore'yi tavsiye edebilirim. veya yurtdışı kaynaklı hosting şirketlerinden alabilirsin. türkiye'deki çoğu firmadan iyi hizmet alabiliyorsun.
  • pointer  (30.03.10 21:41:52) 
tesekkurler arkadaslar.

peki fiyatlandirma nasildir? alan adi + hosting ortalama ne kadara patlar yillik?
  • nawres  (30.03.10 21:57:54) 
öncelikle şirketin fiyat politikası, hosting'in türü, ihtiyacınız olan disk alanı, bandwidth gibi şeyler hosting'in fiyatını etkileyecek niteliktedir.

ancak domainler sabit olarak yıllık 9-14 dolar arası fix fiyat olur genelde. hosting için de yukarda bahsettiğim bileşenler etkileyerek ortalama bir hosting olarak senelik 30-35 dolar hesap edersek, sana toplamı ortalama 40-45 dolara mal olabilir. şunu da belirmeliyim ki en hesaplı domain+hosting yurtdışındaki hosting şirketlerinde mevcut. Türkiye'deki kaliteli hosting firmalarında bir miktar fazla olabiliyor. Yurtdışından hosting örnek vermek gerekirse gkg veya arvixe olabilir.
  • pointer  (30.03.10 22:44:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.