[]

masaüstü bilgisayar açılmama problemi

Masaüstü bilgisayarım bazen açılmıyor. açılmıyor derken aslında kasa çalışıyor ama ekrana görüntü gitmiyor.

Kasayı açıyorum ramleri çıkartıyorum geri takıyorum kontrol kalemi ile üzerindeki elektriği alıp tekrar montaj ediyorum çalışıyor.

Bugün ise bunlari yapmama rağmen çalışmadı.
sebebi nedir ve nasıl düzeltilebilir?

 
bir sürü nedeni olabilir ama öncesinde RAM'leri çıkar tak yaparak düzeldiğini göz önüne alarak RAM'lerle ilgili bir sorun daha olası.

Anakarta takılı bipleyen ufak speakerlardan var mı? varsa onun bipleme sayısına göre sorun nerden kaynaklı anlaşılabilir. ya da misal benim anakartımda RAM, işlemci ve ekran kartına ait kontrol ledleri var. pc ilk açıldığında anakart sırayla bunları kontrol ediyor ve herhangi birisinde sıkıntı bulursa onun led'i yanık kalıyor.

urun.n11.com

bahsettiğim speaker bu. bunlardan alıp pc'ye takıp bipleme sesine göre google'da araştırıp sorunun nerde olduğuna dair fikir edinebilirsin
  • washe  (14.04.19 10:06:48) 
bios pilini cikar
power tusuna basili tut 20 sn
sonra baslat
statik elektrikten bios etkileniyor olabilir
  • kingcyrax  (14.04.19 10:48:42) 
bios yazılımının işletim sistemi versiyonu ile uyumlu olup olmadığını kontrol et. bios yazılımın güncel olan işletim sistemi ile uyumlu olmayabilir. daha yüzlerce sebep sayılabilir ama şu sıralar en sık karşılaşılan sorunlardan biri bu..


  • deniz kiyisinda kosan ala kopek  (14.04.19 13:14:28) 
ne olduğunu anlamadım. her dediğinizi yaptım olmadı.
ram çıkar, tak, birini sök, birini tak, ekran kartını çıkar, tak. olmadı.

en son ekran kartını çıkarıp monitörü vga kablosuyla anakarta bağladım, çalıştı.
sonra söküp, ekran kartını takıp, monitörü ekran kartının dvi girişine taktım, o da çalıştı.

hangisi düzeltti bilmiyorum.
  • tabudeviren  (14.04.19 14:56:35 ~ 14:59:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.