[]

Twitter'da geniş kitlelere adını duyurmak için neler yapılabilir?

FC Basel'in Türkçe Twitter hesabını yönetiyorum dört senedir. Ayrıca kulübün diğer resmi hesapları da (Almanca, İngilizce, Fransızca) hesabımı takip ediyor. Aramızda bir iletişim söz konusu yani. Hesap da bu ---> twitter.com

Bahsettiğimiz takım Real Madrid, Arsenal, Barcelona vb. gibi çok bilinmiyor maalesef Türkiye'de.

Sorum ise şu:

Böyle bir kulübün Türkçe twitter hesabını Twitter'da geniş kitlelere duyurmak ve sonrasında da organik olarak takipçi sayısını arttırmak için neler yapılabilir?

Ayrıca hesap için paylaşımları da büyük ölçüde resmi hesabın paylaşımlarıyla aynı doğrultuda götürmeye çalışıyorum. Trollük yapıp RT kasmam çok mümkün gözükmüyor. :/ (Malum, trollük ve sonrasında RT alıp geniş kitlelere yayılan çok hesap var. İnsanımız da bunun kaliteli olanını seviyor)

 
trollükten başka yol yok. kim niye takip etsin basel'i? isviçre'nin zenginliği gibi muhabbetler üzerinden troll tweetler at.


  • slhmlr  (13.04.19 11:00:33) 
Troll twitler +1. Almanya ligi takımlarının English hesapları bu konuda çok başarılı. Zaten timeline a day dusuyordur sizin de


  • westblack  (13.04.19 11:23:00) 
@ westblack

Fazlaca düşüyor. Özellikle Bayer Leverkusen'in İngilizce hesabı baya popüler.
  • deveyidiken  (13.04.19 11:24:57) 
futbol blogları,ufak çaplı haber siteleri vesaire takip edilirse yapacakları 1-2 rt ile oldukça etkileşim alabilirsiniz. ya da rt ile bir forma çekilişi falan da epey ses getirir


  • mcsword  (13.04.19 11:38:29) 
@ mcsword

Çekiliş güzel bir seçenek ama çekilişin şöyle bir handikapı var (deniyor)

Çekilişe kadar insanlar seni takip ediyor ama çekilişten sonra aynı şekilde takipten çıkarıp çekip gidiyorlar. Sadık olmuyorlar başka bir deyişle.
  • deveyidiken  (13.04.19 11:41:09) 
@deveyidiken

abi 1000 kişi takip etse bunun yarısı takipten çıksa bile iyi sayı bence. benim öngörüm bu sayının kat kat fazla olacağı. denenebilir
  • mcsword  (13.04.19 11:42:48) 
Çekilişi göz önünde bulunduracağım.


  • deveyidiken  (13.04.19 11:44:49) 
bu tarz kurumsal bi firmanın tr hesabı için mavi tik şart bence, esprili paylaşımlar yapabilirsin ama şu hesabın nasıl bi tiviti önüme düşerse düşsün ciddiye almam milyon tane tr hesabı var böyle ama mavi tikli olunca esprili bi şey görsem dikkatimi çeker, iyi hesap yapmışlar falan diyebilirim. ama anladığım kadarıyla sen fan hesabı olarak açtın ve basel de seni öylesine takip etti kulübün atadığı bi admin falan değilsin yani bu şartlarda mavi tik zor.

çekiliş olayı da iş görür biraz tabi yapabilirsen.
  • semaforo de medianoche  (13.04.19 13:00:35 ~ 13:03:15) 
@ semaforo de medianoche

Fan hesabı olarak açmadım. Yani şu an gördüğün paylaşımlar, 2014'te de bu çizgide gidiyordu aşağı yukarı. Amacım sadece bilgi aktarımıydı, ki hala da öyle. Hesabı açtıktan bir hafta sonra beni takibe aldılar ve iletişimimiz başladı.

Bu Şubat ayında da kulübün sosyal medya ekibiyle Basel'de bir araya geldim, kendileri davet ettiler tanışmak için. Yani kulüp, bu hesabı yöneten kişi kimdir, necidir biliyor.

Mavi tik konusu da bildiğim kadarıyla şu an için mümkün değil. Twitter mavi tik dağıtmayı durdurdu. Zannediyorum bir süre sonra herkes için mavi tik almak mümkün olacak, böyle bir çalışmaları var diye okumuştum bir yerde.
  • deveyidiken  (13.04.19 13:15:59 ~ 13:17:00) 
fan hesabından kastım kulübün böyle bi hesap açıp maaşlı bir admin ataması şeklinde bi durumun olmamasaydı. normalde kulüplerin yabancı dillerdeki sosyal medya hesaplarında çalışma şekli böyle oluyor genelde. daha küçük kulüplerde de senin gibi gönüllü arkadaşlar çıkabiliyor. sonuç olarak bu tarz bi hesapta mavi tik olmayınca bahsettiğim gibi görülüyor pek ciddi alınmıyor bence. ama bu konuda yapıcak bi şey yoksa çekiliş mantıklı onun dışında da bundesliga kulüplerinin, nba kulüplerinin, roma'nın vs. resmi ingilizce hesapları oldukça esprili oluyor onları model alabilirsiniz kendinize.


  • semaforo de medianoche  (13.04.19 13:57:27) 
@ semaforo de medianoche

Yanlış anlamışım, kusura bakmayın.

Metinlerde kullanılan dili biraz değiştirmek faydalı olabilir o halde. İngilizce özelinde başarılı örnekleri var bunun, dediğiniz gibi.

Ayrıca şunu da belirteyim konuyla alakalı. Fransızca ve İngilizce hesaplarını yöneten kişiler de aynı benim gibi gönüllülük esasına göre çalışıyor. Herhangi bir maaş alma durumları yok ama Fransızca -ülkedeki resmi dillerden biri- ve İngilizce dillerinin en büyük avantajı da, popüler bir diller olması bence. Türkçe bu konuda biraz öksüz kalıyor. Dikkat çekmek için ekstra bir şeyler yapmak gerekiyor sanki o yüzden.
  • deveyidiken  (13.04.19 14:02:41 ~ 14:03:23) 
Kitle genişletme konusunda Azerbaycan da bir fırsat gibi beliriyor gözüme.

Neticede onlar da Türkçe konuşuyor.

Forumlarında reklam yapmak dışında neler yapabilirim acaba?
  • deveyidiken  (23.04.19 20:04:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.