[]

Normal çalışma koşullarına rağmen çok yorulmak?

Masa başı ama hafiften stresli bir işte 9-6 çalışıyorum. İşe gidip gelirken sabah akşam 20'şer dakikadan yürüme yolum var, gerisi toplu taşıma. Onun dışında ev işidir yemektir herhangi bir sorumluluğum yok. Koşullar bu şekilde.

Akşam eve bir geliyorum nasıl yorgunluk anlatamam. Ayaklarım, bacaklarım zonkluyor yorgunluktan. Akşam 7 de evde oluyorum 9 buçuğa doğru uyumamak için kendimi zor tutuyorum, aylardır da çaresini bulamadım her gün bu şekildeyim.

Sorularım ise şöyle;

1- Bu yorgunluk psikolojik olabilir mi?
2- sizce çok mu yürüyorum? (günde 40 dk'ya geliyor)
3- Pilatese yazılmak istiyorum ama aşırı yorgunluğuma güvenemiyorum, yazılayım mı, iyi gelir mi yoksa daha beter mi olurum?
4- Başka neler iyi gelebilir?

Teşekkürler şimdiden.

 
1- Olabilir. Kafa yorgunluğu tüm vücudu etkiler. Vücut enerjik olsa da hiçbir şey yapmak istemezsiniz. Çok yaşıyorum

2- Hayır. Yürümek hem vücudu hem psikolojiyi rahatlatır. Hareket iyidir. İmkanınız varsa daha çok yürüyün.

3- Yazılın. Spor endorfin salgılatır. Vücudunuz buna alıştıkça daha fazlasını isteyecek ve daha çok yapmak isteyeceksiniz. 1 sene reformer pilates yaptım. Fiziksel yorgunluk ilk başlarda korkutucu olabilir ama çabuk atlatırsınız. Fittness gibi değil, esnedikçe rahatlıyor vücut.

4- Ara ara kalkıp tur atın, kafayı camdan çıkartın, bol su için, gözlerinizi dinlendirin, düzenli beslenme ve uyku programınız olsun.
  • desdenova34  (06.04.19 19:07:30) 
Bence yorgunluğunuzun sebebi üç şeyden biri veya hepsi olabilir;

- Kötü beslenmek, yüksek karbonhidrat/şeker - düşük protein/yağ sebze tüketimi

-Düzensiz ve verimsiz/az uyku

-Düşük b12 ve D vitamini


Bunları bir kontrol edin, düzene sokun, 1 ay sonra hala problem varsa sorun ciddidir.
  • KaraSakall  (06.04.19 19:31:30) 
Bence bu yorgunluk ulaşımdan da kaynaklanabilir. Ben de önceki işlerimde yoğun değildim, yorulmuyordum ama toplu taşıma beni mahvediyordu. Eve gelince sanki tüm dünyanın yükü benim omuzlarımdaydı. İnsan çok yoruluyor toplu taşımayla gelince hele bir de oturacak yer yoksa o zaman zulüm oluyor iyice.


  • İnatçılığın yeryüzündeki temsilcisi  (06.04.19 20:33:23) 
40 dk yürümek fazla ya çalışan insana,hele de artı ulaşım varsa. Bence onu azaltacak alternatifler dene.


  • doxanikee  (06.04.19 20:41:22) 
@yazarken ellerini birakan herif, öğle arası hariç asla ara vermeden çalışıyorum, çalışmak zorunda kalıyorum :(


  • amaranta  (06.04.19 20:54:30) 
1 Olabilir.
2 Sanki evet. Zannederim, aktif bir spor hayatınız da yok ve zaten işten yorgun, argın çıkıyorsunuz. Bence fazla.
3 Bence yazılın. Fiziksel egzersizler insana iyi geliyor ve kişiyi daha dayanıklı yapıyor. Belli bir zaman sonra o, 40 dk'lik yolda hiç yormayacaktır sizi.
4 ilgi alanı şart. kişinin, onla uğraşırken günlük dertlerini, zamanın varlığını unutacağı bir meslek dışı uğraşı olması lazım.
insan, birşeyler ortaya koyunca kendini değerli hissediyor.
  • pangea  (06.04.19 21:09:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.