[]

kedim kuru mama yememeye başladı imdat :(

gerçekten imdat :(

evdeki diğer bireyler konserve mama ya da ona özel tavuk vb şeyler hazırlayıp ara ara veriyorlardı ama kuru mama da yemeye devam ediyordu. sonra damak tadı hoşuna gittikçe her fırsatta konserve mama istemeye başladı, bizimkiler de ben yokken her istediğinde konserve mama verdikçe artık kuru mamayı tamamiyle bıraktı :(

kuru maması her zaman mama kabında hazır olmasına rağmen sabahın saat 5'inde beni uykumdan çılgıncasına miyavlayarak uyandırarak zorla konserve mama istiyor.

tabii kazanan o oluyor kalkıp istediğini yapıyorum.

şimdi ben ne yapsam da tekrar kuru mamaya alıştırsam, yaş mamayı kuru mamasına mı katsam ne yapsam bilemedim gerçekten sizin bir öneriniz var mı ?

 
Yaş mama vermeyi kesin. Dışarıda o kuru mamayı bulamayanlar var. Ac kalsın isterse itovluit. Cidden. Yaş mama vermeyi kesin, bir süre hiç ama hiç vermeyin. Sonra yine haftada bir falan verirsiniz.


  • rahip janick  (04.04.19 18:26:31) 
uyandırdığında kuru mama koyun. yaş mama vermezseniz açlığından yer.


  • master of ceremonies  (04.04.19 19:30:57 ~ 19:31:16) 
bizimkilere yaş mama 1-2 kaşık veriyorum. kalanını buzdolabına atıyorum. karınlarını doyurmak için kuru mama yiyorlar.
kediler çok ısrarcı olabiliyor. her miyavladıklarında istediğini yaparsanız yine miyavlar uyandırır. sabretmek gerekiyor.

  • master of ceremonies  (04.04.19 19:38:03) 
bizimki de mama degistirince eskisini yemez olmustu. vermeyince mecbur yedi eskileri. vermeyin mecbur yiyecek. ama iyi hatirlattiniz ben de simartiyorum danayi, fazla mama disi gida vermeyelim.


  • eipcack  (05.04.19 10:29:23) 
yas mama kedi icin daha saglikli. kuru mama yiyen kedilerde yeterince sivi tüketmedileri icin Ileri yaslarda böbrek sorunlari yasaniyor. o yüzden bence yas mama vermeye devam edin.


  • pilav  (05.04.19 10:41:36) 
kuru mama da dişler için sağlıklı, bunun tek bir doğrusu yok. dengeli olmalı.

aç bırakın bence bir süre direnin, böyle olmaz çünkü.
  • piremses  (05.04.19 11:08:17) 
evde üç tane kedi var, ikisi yavru azman, mamaları biraz pahalı gelmeye başladı, bende geçenlerde bir youtube videosu izlemiştim kedi maması yapmak üzerine, tek kedi için yaklaşık 5 ila 7 gün kadar idare edecek mama 10 lira'ya mal oluyor (yaş mama gibi bişi, muhallebi kıvamında). eğer yapabilirim derseniz kuru mamada yapabilirsiniz o da tahmini haftalık 20 lira civarına gelir. hem ekonomik, hemde sağlıklı.


  • selam  (23.04.19 00:03:02 ~ 00:04:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.