[]

Cocugumun bilegine haci yagi sürmüş

Bir yakinim, sozde kendini son zamanlarda dine vermis, guya cocugu severken iki arada bir derede boynuna, gidisina, bileklerine haci yagi surmus. Gidip agzini burnunu kirmamak icin zor tutuyorum kendimi. Bagirdim cagirdim, halen hirsimi alamadim.

Bu cocuk 2.5 yasinda atopik dermatit hastasi. Bir sorun olsa bir iki saatte olur muydu sizce?

Yani su an soyleyecek o kadar seyim var ki dinden imandan cikmamak icim zor tutuyorum kendimi. Bu inanc degil ya. Ot bok yaglarla yasadigini sandigi sey inanc degil. Guya sevap mi kazandi simdi. Kendince onu sürerek inanci tebliğ ettigini, bize bile mesaj gonderdigini saniyor. Yani kendimi tutamiyorum su an sinirden.

Not: dile getirmek bile istemedigim farkli bir artniyet yok. Goz onunde olmus zaten de anlik gelisince esim ve kayinvalidem engelleyene kadar sürmüş bile.

Edit: Arkadaşlar abartmışsın diyenlere hak veriyorum çünkü dün sinirle eksik yazmışım duyuruyu. Bu yakınımız yapma etme denilen herşeyi inatla yapan, hadi oradan siz ne anlarsınız diyen bir tip. Sinirimin nedeni bu. Son zamanlarda da yeni yeni kendini dine vermiş biri ve devamlı çevresindeki herkese, bize, hacı anne babasına bile siz Müslüman değilsiniz vb. ithamlarda bulunacak kadar radikalleşmiş biri. Sinirimin nedeni buydu.

 
kardeş kusura bakma haklısın sürmemesi lazımmış ama tepkin abartı.


  • ya ben lan neyse  (02.04.19 18:45:02) 
biraz abartmıssın. bir şey olmaz bol su ile yıkayın.

edit: abartmıssın derken bende kızardım. ama 2,5 saat geçmiş bir şey olmaz anlamında dedim. agzını burnunu dagıtmaya gerek yok gereken seyi demissin zaten.
  • sizofren06  (02.04.19 18:47:00 ~ 18:52:38) 
haklısın ve abartı tepki görmedim ben.

ona ne? benim başıma gelse senle tam aynı durumda olurdum.
  • bir ileti paylastim  (02.04.19 18:47:23) 
Çocukluğımdan hatırlıyorum ben bu ritüeli. Camide amcanın biri birden senin elinin üzerine sürer ardından sürdüğü şeyi elden ele gezdirirdi. Zararlı bir şey olduğunu sanmıyorum ama sürmemesi gerekirdi. Ama tepkin de abartı olmuş. Bu olaydan ziyade başka bir şeye kurulmuşsun önceden.


  • mekaniker  (02.04.19 18:53:49) 
psikoloğa bir görünmelisin bence.

cevap: belli olmaz, 20 saat sonra da sorun olabilir.
  • diffarentiationation  (02.04.19 18:54:34) 
Abartmamışsın. Abarttın diyenleri de cidden anlamıyorum.
Nefret ediyorum insanların başkaların çocuklarına “olağan dışı” şeyleri ebeveynlerine sormadan yapmalarına. Akraba olsa dahi. Ulan annem olsa bile bunu yapan burnundan getirirdim.

Sizin akraba profili de sıkıntılı, ne dersen de laftan anlamaz belli. Uzak tutun çocuğu.
  • super kahraman olsaydim baba olurdum  (02.04.19 18:57:32) 
sonuna kadar haklısın.


  • neverlose  (02.04.19 18:59:39) 
Abartmaya gerek yok bu kadar , psikolojik destek almanız önerilir


  • Melange  (02.04.19 19:05:45) 
abartmışsın diyenler "çocukta deri hastalığı var" cümlesini okumadı mı yoksa benim kaçırdığım bir şey mi var


  • diyarbakir karpuzu  (02.04.19 19:31:02) 
Cocuk hastaymis neden abarti diyor herkes?

Lutfen bu kisiler anne baba olmadan once tekrar dusunsun. En basta da dusunmeyi ogrensin.
  • Traveler  (02.04.19 19:43:57) 
abartmışsın diyenler bir de bunu okusun: rareddit.com

daha ciddi bir alerjisi de olabilirdi.
  • inheritance  (02.04.19 20:04:42) 
abartmışsın diyenlerin insan psikolojisinden hiç haberi yok. biraz alice miller falan okuyun.

tepkinizde haklısınız demek için geldim sadece, insanlar böyle şeyleri yapmayı kendinde hak görüyor, bunun dinle alakalı olanı size denk gelmiş, kişinin dindarlığıyla alakalı değil, dünyada herhangi toplumsal pratikler içerisinde yaşayan sıradan bir insan olmakla alakalı.. çocuğu rahatsız olacağı şekilde ve çocuk rahatsızlığını size belli ettikten sonra, "ne var sevgimden yapıyorum, o benim elime doğdu" falan gibi bahanelerle normalize ederek aşırı mıncırmak falan da benzer şekilde tepki gösterilmesi gereken bir şey mesela. ki siz çocukta bir de cilt rahatsızlığı var diyorsunuz. burada durum bir de aileden izin almadan çocuğa kafasına göre davranmak. çocuklara ailelerine sormadan yiyecek falan da verilmemesi gerekiyor, neye alerjik olduğunu bilemezsiniz sonuçta, bu da onun gibi bir şey.

genel olarak konuyla ilgili sakinlemeye çalışın, bir şey olmaz herhalde. ama bu, çocuğa isteyenin istediğini, çocuğun rızasının olamayacağı şekilde sürebilceğini göstermiyor. karşı taraf doğrudan size karşı art ya da kötü niyetli değildir. ama bu, kibralık çerçevesinde tavrınızı ya da rahatsızlığınızı belli edemeyeceğiniz anlamına gelmez. bence. ki galiba belli etmişsiniz zaten, karşı taraf da anlamıştır tahminen.
  • nimberjack  (02.04.19 21:47:06) 
haklısın
tepkin abartı
not: alice miller falan okudum

ben de abartıyorsun diyenlere kızan arkadaşlara katılmıyorum. duyuru sahibinin öfke kontrolü yaşadığı önceki duyurularından açıkça belli. abartan cevap verenler değil duyuru sahibi
  • dafuq  (03.04.19 03:41:41) 
çoğu şeyi abarttığını düşünüyorum (diğer duyuruları gözlemle), adamın ağzını burnunu kirmalik bir şey yok. Kırsan eline ne geçecek onu da anlamadım. Yapan yaşlıdır da. Benim dedem de yapardı ben küçükken napalım şimdi. Kaldi ki hacı yağını sürmenin böyle bir amaç taşıdığını ilk defa sendem duyuyorum. Sürdüm dindar olacak mı dedi bu adam açıkça. Çocuk daha 2.5 yaşında böyle gidersen sürekli kavga edecek birini bulursun.


  • damla sakızlı dondurma  (03.04.19 08:25:29 ~ 08:27:48) 
Haklısın ama tepkin abartılı. O sırada tepki verilmesi gerekiyor, sonrasında verilen tepki bu haltı yapan kişiyi mazlum haline dönüştürür. Çocukta sorun olup olmadığını doktora danışmanız gerekir. Ama daha da yanaştırmayın çocuğu bu kendini bilmezlere.


  • SiyamkedisiZorro  (03.04.19 08:56:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.