[]

Neden Cumhur İttifakına Oy Verelim?

Alay, dalga yok. Bu ittifakı destekleyenler nedenlerini yazsın. Ama ezber nedenler değil.
Bu ittifak partilerinden hiç birine, hiç bir zaman oy vermedim, ikna edin, yarın gidip gavura vurur gibi mühürü basayım.

Lütfen yol yapdı, cehape rererö gibi gülünç şeylerle gelmeyin.

 
Çünkü reis çokomelli.
namaz kılıyor, çalıyor ama çalışıyor.
hdplilere bir şans verdi olmadı, fetöcülere şans tanıdı olmadı. Kandırıldı.

Bunların dışında bir cevap alamazsın.
üretimi, tarımı, ekonomiyi bitirmek üzere çalışan biri olduğuna ikna edemezsin.
en iyisi olduğu gibi bırakmak.
  • neymis  (30.03.19 23:59:04) 
Dedem, verecek başka adam yok diyor. Erdoğan'a da vaktinde baya kızgındı, bir daha vermem diyordu fetö olaylarında uzak bir tanıdık hapse girince.


  • diffarentiationation  (31.03.19 00:02:08) 
diffarentiationation,

dedenize saygılar, hürmetler. o zaman oy vermesin lütfen. hem kızıp hem oy veren insanları anlamıyorum, anlayamıyorum.
  • scudman1  (31.03.19 00:06:32) 
neymis,

etrafımda hiç akepeli yok. gerçekten hangi mantıkla oy verdiklerini anlamaya çalışıyorum. ezberledikleri şeyler değil tamamen motivasyonlarını anlamak için mantıklı, geçerli nedenler arıyorum. olduğu gibi bırakmakta işe yaramıyor. bu ülke de yaşıyoruz.
  • scudman1  (31.03.19 00:09:01) 
oy kullanmayacak bir atatürkçü olarak yıllardır yaptığım gözlemlere göre, cumhur ittifakındaki karakterler ve eylemler halk tabanına daha samimi geliyor. millet ittifakının ise daha lümpen ve yapmacık olduğu kanaati bu coğrafyada hakim. esas konu bu yani. benim görüşümü soracak olursan hepsi lümpen ve oy verilecek bir parti yok şu anda.


  • makarnavodka  (31.03.19 00:11:48) 
kayınpederimin amcaoğlu o taraftan ondan veriyor.


  • mikahakkinen  (31.03.19 00:13:04) 
akp'den nefret ederken (ekonomi, yiyicilik) chp'den çok daha fazla nefret etmek ve bunlar (chp) başımıza gelirse bizi rahat ettirmezler, akp'yi mumla ararız düşüncesi. çarşaflı kadınlara ninja diyen beyinsizler, kapalılara nefret kusanlar ve yayılan bu videolar

edit: yanıtlarda tanıdığım hiç akpli yok demişsin, bu yanıtım ona. akp'ye oy ver yanıtı değil yani
  • lilyb  (31.03.19 00:19:52 ~ 00:20:29) 
makarnavodka,

kesinlikle katılıyorum sana. oy kullanmamakta çözüm değil ama ne yapalım?
  • scudman1  (31.03.19 00:28:43) 
lilyb,

cehapeyi geçtim peki iyi parti? muhafazakâr ve milliyetçi bir parti nihayetinde.
  • scudman1  (31.03.19 00:32:33) 
  • neysene  (31.03.19 03:33:02) 
şu var,
cumhur ittifakına sadece ezbere giden dedelerin ninelerin ve düşünmekten bihaber olanların oy verdiğini düşünürseniz, her seçim sonrası şaşkınlık içinde oylar çalınıyor dersiniz. öncelikle bu kısmı halletmek gerekiyor. okumuş yazmış, aklı selim insanlar da oy veriyor bu ittifaka ve erdoğan'a. öncelikle, gerçekten anlamak gerekiyor. mesela ben iyi parti'yi sağlam bulmuyorum. şimdi başa geçse, bakanlıklara koyacak yeterli insanı olduğunu da düşünmüyorum akşener'in. ama oy verenleri anlıyorum. hangi kesimin onlara neden kaydığını görüyorum. ve hiçbirini de düşünmemekle suçlamam.
makarna edebiyatını gerçekten geçin. içecek-yiyecek dağıtmak bir gelenek. ecevit'in sigarası, chp'nin yardım paketleri, akp'nin çayı, bunlar olur. bir kesime makarnacı demek de gerçekten işi anlamaya yetmiyor.

yol yaptı kısmı bence birden geçilecek bir şey değil. dile çok dolanması, işin önemini azaltmıyor. araba kullanmak son 10 yıldır daha keyifli halde benim için. öncesinde, ülke yönetiminin bu tarz dertleri yoktu. şehirler arası yolda geliş gidiş ayrı otoban olmadığını biliyorum. yaşlı mıyım neyim. ama konu bu değil.

iktidara gelmesi, yıpranması, yapılan yanlışlar, bunların hepsi konuşulur. burda konuşmam, uzun ve sıkıcı siyaset meseleleri. ama şu bir gerçek ki, insanların nedenleri var.
yani inanç deyip geçiyoruz, ama insanların istedikleri kıyafetlerle üniversiteye gitmesi ve harçların kesilmesi, öğrencilerim öğrenim bursu alma kolaylığı mesela bir üniversiteli arkadaşımın görüp, oy verme nedeniydi. bunu söyleyen arkadaşım deist. ama üniversiteye istenilen kıyafetle gelinmesi ve sırf öğretmen olduğu için birilerinin başını açmasını mantıksız buluyordu.
bunun yanında, daha önceki yıllarda büyük kriz görmüş insanlardan "biz neler gördük" misali sözler duyuyorum. türkiye bir italya değil, ekonomisi gelişiyor. amerika'nın bir hareketiyle ne ülkeler ne hale geldi, adamlar filistin'i gittikçe küçültüyorlar, bize mi sözleri geçmeyecek. ekonomik krizde dış güçleri de etkin görüyorlar. bir de, yaşları büyük olduğu için, gördükleri ve yaşananlar karşısında hemen ülke elden gitti demiyorlar.

ben oy için başka tercihlere sahibim. fakat her düşünceden arkadaşım var. bu durumda da seçim sonuçları beni öfkelendirmiyor, en çok şaşırıyorum, aa bu partinin oylarını böyle beklemiyordum, diyorum en çok.
sorunuzu bu yönde bir anlama çabası olarak gördüğüm için, kendi soruma bulduğum cevapları yazıyorum. yani kendi bakış açımı. insanlar neden şu partiye oy verir ki, diye düşünmüyorum. Hdp'nin temsil ettiklerini de, Chp'yi de anlıyorum.

bunun yanında, yarın hâlâ İmamoğlu seçilmezse öfkelenecek, kabullenmeyecek bir kitle var. çok tartışıldı ama, Muharrem İnce'nin seçim sonrası duruşu bana daha yakın geliyor. oy almışsa, kazanmışsa, nedenlerini aynen sizin gibi sorguluyorum. aşağılamadan, makarna düzeyine inmeden. yoksa karşı tarafı "iyi ki varsın yusuf" dedirtiyor bu tavır. makarnaya oy veren olmaz. hele ki makarnaya muhtaç olan insan, kendisine makarna uzatana asla oy vermez.
güzel bir seçim olsun. cipsleri falan aldım, heyecanla akşamı bekliyorum.
  • lovemyself  (31.03.19 04:14:01) 
En temel iki neden din ve eski osmanlıcılık


  • sonhakan  (31.03.19 06:18:37) 
Çünkü bu ittifak kaybedenlerin ittifakı.
Adamların tek motivasyonu 'liderlerinin' başlarında olması. Biz çilemizi çekeriz ama bizim adam bizi yönetir kafasındalar. O ne yaparsa doğrudur modundalar. Çünkü hayatları b*ğ gibi. Üç beş yılda bir de böyle çıkıp oy verip kazandık diye seviniyorlar. 24 haziranı hatırlayın, o akşam dışarıya sevinçle çıkanların hiçbirinin o coşkuyu yaşamaktan vazgececegini sanmıyorum. Yarın da muhalif eşe dosta koyduk mu nidalarıyla gülüşerek kopacaklar. Hadi selametle.

Not: Oy kullanmıyorum, kullanırsam da şansı en az olan partiye vereceğim. Kararsızım gidip gitmemekte. Üşenmezsem giderim.
  • zaman  (31.03.19 10:35:18) 
Arkadaşlar, ailem dahil en yakinlarim asiri bir fanatizmle ittifaka oy veriyorlar. Asil sebep lider sevgisi. Baska bir sebep aramayin. Kararsiz olmayan, net ak parti secmeninin tek sebebi lider sevgisi ve o her turlu belada, musibetten, zorlukta bir yolunu bulur, hepimizi kurtarır inanci. Bu da Erdoğan'in basarisi. Herkes bu duygulari bu kadar buyuk bir kitleye kolay kolay hissettiremez.

Kararsiz veyahut bazi sebeplerden hosnutsuz olup, yine de oy veren bir cogunluk da var. Bu çoğunluğun oy vermesinin kisiye göre degisen iki nedeni var. Birincisi kendisini gercekten sagci hisseden birinin chp vb partilere oy verme ihtimalini bile kendine konduramamak. Tamam abi ak partiye kiziyorum ama chp'ye de oy veren biri olamam dusuncesi.

Diger ve en gecerli ve hatta diger partilerin ciddiye bile alinmamasina, hicbir vaadini, projesini bile dinlenmemesine sebep olan durum ise ak parti hariç diger tum partilerdeki bireysellik ve sistemsizlik. Bakin su yerel secimlerde secim gunune kadar aday belirleyemedilee, heer kongrelerinde kavga var, ilce belediye baskani yeri geliyor genel baskanla d.ssak gecebiliyor, baska bir muhalefet partisi yanlis ismi aday olarak gonderiyor vb. sistemsiz, beceriksizce olaylar ak parti secmeninde "muhahahahah. Mal lan bunlar. Daha şunu sunu beceremediler" fikrini olusturuyor. Bu da aslinda bu secimde karsi tarafa oy vereyim, kaybetmeselee bile oyları duserse guc sarhoslugundan kurtulurlar belki diyen bir ak parti secmenini bile vazgeciren bir sey. Bir de bir onceki sebep de var iste. Chp'ye oy vermis olma fikrini kendine konduramiyor insanlar.
  • deveyi diken adamin ta kendisi  (31.03.19 11:17:47) 
Murat Sevinç Duvar'daki son yazılarında 'karşı tarafın' hayata nasıl baktığını, tercihlerinde nelerin etkili olduğunu anlatmaya, daha doğrusu anlamaya çalışıyor. Kendisinin çocukluğu o çevrede geçtiği için iki tarafın da kırmızı çizgilerinin farkında. Bizim için kabul edilemez gelen şeylerin onlar için hiçbir şey ifade etmediğini ve bunun aslında toplumsal bir sorun (son yazılarından birinde bu "hiç AKP'li tanıdığım yok" meselesine şehirleşme üzerinden giriyor) olduğunu anlatmaya çalışıyor. Bence sonlara doğru biraz halk dalkavukluğu yapmış (yoksul bölgelere yapılan metroyu halkın temiz kullanması örneği vs.) ama yine de okumaya değer.


  • bruce mclaren  (31.03.19 12:27:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.