[]

Portekiz Rehberi

Lisbon, Porto ve arasındaki köyler etrafında bir seyahat planlıyoruz.
Nerelerde denize girilir, yeme-içme için güzel mekan önerileri, Lisbon'da ve Porto'da hangi bölgede ev tutmak gerekir gibi konularda yardımcı olabilecek bilgi sahibi kişilerden yorum bekliyorum.:)

Kendi araştırmalarımı da yapacağım ama direkt 1. ağızdan duyduğum önerileri de değerli buluyorum.
Bir de bu bölge ile ilgili blog ya da video önerilerinize de açığım.
Teşekkürle.r

 
Kac gununuz var?


  • kuehles blondes  (29.03.19 12:39:28) 
İnstagram @gurukafa bayağı yer gezdi sorularına cevap verir


  • Boris  (29.03.19 13:16:09) 
koyler dediginiz, yani portekiz'in koyleri bir iki saatte bitecek yerler ve bir iki tanesi haric gidip gorulecek bir sey yok, hatta gittiginiz tarihe bagli olarak insan gorme ihtimaliniz bile cok az. deniz kenarindaki yerlerde vakit gecirilebilir ancak portekiz'de denize girmek de (ozellikle belirttiginiz bolgede) akdeniz'de girmek gibi degil, beklediginizi bulamayabilirsiniz. hangi tarihlerde gideceksiniz?
aveiro, evora, coimbra vs. gibi sehilere hic gitmeyecek misiniz? koylere gitme amaciniz nedir? eger biraz acarsaniz detayli yardimci olabilirim.

  • kassiopeia  (29.03.19 13:39:31 ~ 13:40:14) 
eklemeler:

kalacağımız gün sayısı 8 civarında. haziran sonu ya da temmuz gibi düşünüyoruz. ama ağustos da uygun, daha karar vermedik yani. her şekilde sıcak mevsime kaldık sanırım.

@kassiopeia:
köy dememin sebebi merak ve sakinlik. insanlar kırsalda nasıl yaşıyor, evler nasıl, manzaralar nasıl gibi şeyleri merak ediyorum sanırım.
dediğiniz yerleri hiç bilmiyorum, hemen bakıcam. :)
denizle ilgili söylenenleri duymuştum. ama sıcak olacağı için arada bi denize de girsek iyi olur diye düşündüm. yoksa çok meraklı değiliz deniz tatiline.
sizi dinliyorum...
  • nıç  (29.03.19 14:16:30 ~ 14:17:29) 
portekiz'de ozellikle dediginiz bolge yazin da oyle aman aman sicak olmaz, atlantik kiyisinda oldugu icin bogucu bir sicak olmuyor oralarda. yine okyanus oldugu ve atlantik oldugu icin de akdeniz gibi bir denizi yok, dikkatli girmek lazim ve cok soguk olur.

portekiz'in nufusu 10milyon civari oldu sanirim ama sehirleri kucuktur, lizbon ve porto disinda aman aman bir insan da olmaz zaten, oralar da daha turistik oldugu icin bir tik kalabalik olur. benden surekli rota talep edildigi icin bir listem var, aksam onu mesaj atarim bugun size, atmazsam hatirlatin, oradan istediklerinize gidersiniz, yeme icme falan da var icinde. kamp yapmayi dusunurseniz guzel kamp yerleri vardir, eger araba kiralarsaniz cok rahat gezersiniz, araba kiralamazsaniz da tren ve otobus var ama araba olayi gercekten portekiz'de cok rahat olur. 8 gunde rahat rahat bastan asagi her yeri gezersiniz, porto lizbon arasi hepi topu arabayla 3 saat zaten. yeni otobanlar var artik, onlari kullanin ama.
  • kassiopeia  (29.03.19 15:32:14) 
Merhaba,
Sizin sordugunuz sorunun benzeri 2-3 hafta once sorulmus

www.eksiduyuru.com

Orada bildigim kadariyla cevap vermeye calistim kisaca buraya da yazayim. Denize girecekseniz guneye, Algarve yoresine inmeniz gerekli. Surf yapmayacaksaniz Atlantik kiyisindan denize girmek hos bir tecrube degil.

Yeme icme konusu biraz karisik. Ne tur yemekten hoslaniyorsunuz? Kuzey genelde et, guney ise deniz urunu agirlikli. Yemeklerde ayni anda dana eti, domuz ve deniz urunu kullanabiliyorlar. Eger buna alisik degilseniz zorlanabilirsiniz. Bir de nerede oneri istediginizi tam olarak belirtirseniz daha kolay tavsiye alabilirsiniz.

Kalacak yer konusu ise yine baska parametrelere bagli. Araba kiralamayacaksaniz merkezde Baixa, Chiado, Alfama civarinda kalmak en mantiklisi. Arabali olacaksaniz Estrela civarlarina biraz daha makul olsun derseniz Campo Grande tarafina bakabilirsiniz.

Porto'ya sadece 1 kez gittim, pek bilmiyorum o taraflari.

Seyahat planinizi biraz daha detaylandiririp genel olarak ne istediginize karar verirseniz daha net cevaplar alabilirsiniz.
  • whisky  (29.03.19 19:16:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.