[]

Lizbon mu Porto mu?

Bu yaz Portekiz'e gitmek istiyoruz. Araba kiralayıp küçük kasabaları görmek, güzel yemek içmek, denize girmek gibi isteklerimiz var. :)

Henüz çok fazla bilgiye sahip değilim ama Porto uçuşlarının daha ucuz olduğunu gördüm (çok büyük farklar yok gerçi)

Bildiğiniz kadarıyla iki şehir ve çevreleri hakkında yorumlarınızı alabilir miyim?

 
Denize girmek içinse ikisi de değil Algarve (bölgesi)


  • Corc  (04.03.19 12:00:11) 
Etrafında daha çok gezilip görülecek yerler olduğu icin Lizbon. Ama ben Porto’yu daha çok sevmiştim. Okyanusa giremezsiniz 10dk anca.

Sintra’da güzel müstakil evler var oyum Lizbon’dan yana.

Portekiz hakkında bi uyarım olsun yolları çok pahalı 50kmde bir 20-25€ gozden cikarin
  • Mcfly  (04.03.19 12:01:44) 
ben olsam porto'ya gider arabayla yada trenle once lizbon sonra algarveye kacardim.

not: algarve'de faro havalimani var. aktarmali tr'ye donebilirsin.
  • mayeskuel  (04.03.19 12:09:08 ~ 12:13:46) 
biz önce Algarve bölgesine gidip trenle porto'ya çıkmıştık. toplam 8 gün gezdik sanırım.

ne kadar kalacağınıza göre değişir bu nedenle. deniz tatili için keisnlikle Algarve, 3-4 günlük kasaba gezi ucundan da deniz için Lizbon.
  • taurina  (04.03.19 12:11:50) 
Merhaba,
Denize girmek istiyorsaniz bati kiyilarindan okyanusa girmek pek mumkun degil. Bunun icin guneye inerseniz daha rahat edersiniz. Guneyde Faro'da guzel plajlari var.
Kucuk kasabalarinda ise pek bir numara yok Portekiz'in. Guney Fransa gibi koyler - kasabalar beklerseniz hayal kirikligina ugrayabilirsiniz.
Araba kiralayacaksaniz eger @mcfly'in dedigi gibi autoestrada denilen parali oto yollar cok pahali degil. Lizbon - Porto arasi A1 cok pahali sadece ( 22.5€'tu hatirlagidim kadariyla en son ) o da 300+ km'lik yol. Bu yollara girme zorunlulugunuz yok, hatta kiyidan kiyidan geze geze gideyim derseniz girmemek daha iyi olur. Araba kiralarken Turkiye'deki ogs benzeri gecis cihazini da kiralarsaniz daha rahat ederbilirsiniz.

Porto'ya bir kez gittim, o yuzden pek saglikli yorumlar yapamayacagim. Hanim Lizbon'lu oldugu icin her yil bir kac kez gidiyoruz, onerebilecegim yerler basta sintra. Yazin gidecekseniz eger sabah erken gidip yukariya cikmaniz daha uygun olur. Hem cok kalabalik, hem de sicak yuzunden bir sure sonra cekilmez hale gelebiliyor. Kasabaya inince pastelaria gregorio'da mola vermenizi tavsiye edebilirim. Sonrasinda yakinen queluz sarayina da ugrayabilirsiniz.

Porto - Lizbon arasinda arabayla yolculuk edecekseniz batalha'da buyuk bir manastir var, ilginizi cekerse ugrayabilirsiniz. Yine bu iki sehir arasinda, Nazare sahil kabasi dalgalari ile unlu. Sorfculer icin hac bolgesi gibi, mevsimine gore dunyanin en buyuk dalgalari olabiliyor.
Tomar kasabasinda tapinak sovalyeleri zamaninda guzel bir mekan yapmislar kendilerine, heybetli gorkemli. Gormek isteyebilirsiniz.
Yine bu arada Obidos var, kasabayi ortacagdaki haliyle korumuslar. Yarim gun surebilir gezmek.

Lizbon'a kadar gitmisken Cascais'i da gormenizi tavsiye edebilirim. Hafta sonu gitmekten kacinin buraya, yaz aylarinda tren ile akin akin geliyor yerli halk. Denize girebileceginiz bir kac plaji var. Bir de pazar yerinin icinde muhtesem bir deniz urunleri restorani var. Eger farkli deniz urunlerine merakli iseniz cok seversiniz.

Okyanusa girmek isterseniz Lizbon civarinda en populer plajlardan birisi caparica. Hafta sonu dogal olarak burasi da cok kalbalik oluyor, haftaici gitmek mantikli. Lizbon'un guneyinde. Buraya gitmisken biraz daha guneye inerseniz cabo espichel'de guzel bir manastir ve deniz feneri var. Yol uzerinden Alfarim'de Alfa 2 adinda muhtesem bir restoran var, ozellikle tavsiye derim.

Eger deniz kum gunes isterseniz arkadaslarinda da dedigi gibi guneye algarve bolgesine inmek mantikli. Faro ve tavira burada gorulebilecek kasabalar. Barril plaji burada guzel/ilginc yerlerden birisi.

Aklima gelenler simdilik bunlar.
  • whisky  (04.03.19 12:56:07) 
eksiduyuru süper bir yer.


  • nıç  (04.03.19 14:28:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.