[]

Hangi Bilgisayar

Şimdi bir süredir araştırma üzerindeyim. Ama belirleyici özelliğin ne olduğunu çözemedim.
Aynı işlemci ve aynı ekran kartına sahip bilgisayarlardan kimisi çok ısınıyor, kimisinin kronik sorunları var.
i7 8750 h yada i5 8500
Nvidia gtx 1050 yada 1050 ti

Sonuç olarak biz hangi marka laptop alalım (aynı özelliklerden olduklarını varsayıyoruz)
Hangisi soğutma konusunda iyi ?
Hangisi daha stabil ?
Acer (ısınıyor diyorlar)
Asus
Hp (ısınıyor yanıyor)
Dell
Lenovo
Msi
Monster
Casper

 
asus.

kullandığım hiçbir asus beni yarı yolda bırakmadı. laptop x2, anakart x3, ekran kartı x3, monitör, router x2, access point repeater, akıllı saat.

hatırladıklarım bunlar. kol saati android yüzünden leş gibi tek memnun olmadığım asus o. saydıklarımdan kalan her şeyi uzun süreli kullandım sonra da sattım, ya da kendim bozdum.
  • washe  (26.03.19 18:29:37) 
Bende gtx1050ti'li asus var bir problem yaşamadım. Tavsiyem en azından gtx1050ti olsun üzerinde. Monster da gayet iyidir, msi da. Aldığım Monster'da fan problem oldu yalnız, illallah dedirtti, her sene degismesi icin istanbul'a göndermiştim, aşırı sesli çalıştı, en son da garantisi bitince parayla değiştiler hoşuma gitmedi. Gidip kendim araştırıp aldım fanı. Diğerleri modele göre değişir, hangi marka-model alacaksanız almadan evvel forumlari ve yorumları okuyun.


  • karacigerim vur kadehlere  (26.03.19 18:44:07) 
thinkpad x1 Extreme gtx 1050 ti max-q modeli.


  • veri  (26.03.19 19:30:29) 
Isınma problemi markadan ziyade laptopun hangi sınıfa ait olduğuna ve işlemcinin modeline bağlı.

U işlemcili hiçbir Laptop kolay kolay ısınmaz. Hp var(yanıyor denilen marka) bende, fanı bile dönmüyor bazen çünkü u işlemci var, ultrabook ve alüminyum kasa.

Gaminglerin hepsi cayır cayır ısınır ve fan ses yapar. Yüksek watt altında çalışan işlemci haliyle ısınmak zorunda. Hepsinde de aynı tip blower fan var başka çaren yok nitekim. Hepsinde de yassı bakır içinde gaz bulunan soğutma borusu var. Hiçbiri bir diğerinden çok daha iyi soğutamaz.

Kimi kullanıcılar yazılım problemleri yüzünden bazen cpu kullanımı artıp ısınma sorunu çeker, kimisi tozdan dolayı, kimisi kucağında hava çıkışını kapatır istemeden vs.

Dedicated gpu'lu Laptop alırsan gürültü ve ısınma problemi yaşayacaksın kaçarın yok. Buna çok takıyorsan mecbur U ile biten işlemcilerden almalısın 15 watt harcar, pek performans vermez ama ısınmaz hiç. 1 tl büyüklüğünde bir de fanı olur hissetmezsin bile.
  • bos gezenin bos ustasi  (26.03.19 20:08:35) 
Bir de ufak tavsiye.
Alacağın laptopun işlemcisini Google'da arat. Örnek; Intel i7 7500U
Giriyorsun intel'in sitesine özellikleri çıkıyor karşına. Oradan tdp değerine bakıyorsun. O değer ne kadar yüksekse o kadar çok ısınır işlemci, o kadar fazla fan ve heatsink gerekir.
  • bos gezenin bos ustasi  (26.03.19 20:12:08) 
asus veya dell.


  • ucurulmamak umidiyle  (26.03.19 21:07:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.