[]

Siraya girmeyi bilmiyorum sanirim

uzun bir market kuyrugunda bekliyorduk. iki kasa calistigindan sira gelmek bilmiyordu ki hemen yanimdaki kasa acildi elimdekileri biraktim onune yurudum o esnada sirada olmayan baska bir kadin onume gecti, sirada bekledigimi soyledigimde de siz diger kasanin musterisisiniz yasiniz az bilmiyorsunuz gorgu filan dedi, yani hakikaten bilmiyor olabilirim bana hep bekleyenler oncelikliymis gibi gelir. o kasa acilmasa arkama gececekken acilinca onume gecmeyi hakki gormesi de adil degil, hani sanki o kasa kapaliyken onunde beklemem mumkunmus gibi. baska hangi siraya girme kuralini bilmiyorum kim bilir, sizin boyle gozunuzden kacan neler var.




 
bence bu hikayedeki görgü kuralı tam tersi. yeni açılan kasaya ben diğer kasalarda bekleyenlerin gitmesini bekliyorum.


  • turk kizi  (26.03.19 17:02:13) 
Görgü kuralı bunun tam tersi +1

Zaten çalışan da sıradan böyle alabilirim diyor genelde. Sıradan gelmemiş oluyor o kişi.
  • windowsguvenlikduvari  (26.03.19 17:04:23) 
ölümcül derecede naif bi kardeşimizmişsin..

TEYZE TEYZEEEE, SIRA BENDE SIRAAA, YÜRRÜÜÜÜÜÜ

demen gerekirdi. burda yapmadığın tek görgü kuralı bu.
  • legalize marijuana  (26.03.19 17:07:03) 
yeni acilan kasaya bekleyenler gecer once. kasa gorevlisi de siradan alayim falan der.


  • jimicik  (26.03.19 17:07:25) 
Bir daha aynı sey olursa "yasiniz da var ama yine dw bilmiyorsunuz gorgu" dersin.
Sirada olan onceliklidir illa kurala uyulacaksa. Yani disaridan gelip bombos kasaya kurulmazsin, sirada olanlar dagilir bosalan yere normalde.

  • stavro  (26.03.19 17:08:50) 
diğer kasada sırada bekleyenlerdedir öncelik. hatta kasiyer arkadaşın "sıradan alabilirim" demesi gerekir. teyze resmen yavuz hırsızmış :)


  • teritori  (26.03.19 17:11:24) 
Geçen gün aynı olay başıma geldi. Kasiyer hanım sıradan alıyım diye seslenmesine rağmen bir uyanık en arkadan gelip önümüze geçmeye çalıştı. Kasiyer tekrar uyardı uyanığı, sırada beyefendi vardı diye. Hiç cevap bile vermeden bekledi. Teyze kör cahilmiş.


  • battal gemalmaz  (26.03.19 17:11:36) 
seni kınıyorum ve sana laflar hazırladım da diyemediğine göre yaşın sanırım gerçekten çok küçük.


  • tepedeki psychedelic adam  (26.03.19 17:18:22) 
keske bilseydim, coluk cocuk cirkeflik yaptilar. biz kac kisi sen mi dogru biliyosun dediler cidden ash deneyi gibi olmus haha. danke bebeklerim.


  • mula  (26.03.19 17:19:03) 
Teyze kör cahilmis.


  • chitosan  (26.03.19 17:20:18) 
Ulan Norveç’te bile öyle!! Teyze kandırmış seni :(


  • fıytfıyt  (26.03.19 17:49:19) 
Avusturya ve almanyada teyzenin yaptigi gibi isliyor durum. Kesin bilgi, yayalim.


  • kuehles blondes  (26.03.19 18:02:24) 
almanyadan bildiriyorum, kasa önünde uzun kuyruk oldugunu gören teyze ben bu kadar beklemem diyip "yeni kasa" diye sesleniyor ve daha diger kasiyer bile ortada yokken esyalarini bandin üstüne birakip kendi kendine kendi sirasini olusturuyor. pesinden de isteyen siraya giriyor. kimse de siz napiyosunuz demiyor. diger kasa önünde sira oldugunu gören kasiyer de arkadan tipis tipis yeni gelip kasayi aciyor.
yeni kasanin acilmasina vesile olan kisi yeni kuyrugun ilk elemani olmayi kendinde hak görüyor, sen actirsaydin yeni kasayi diyor.

  • pilav  (26.03.19 18:09:46 ~ 18:10:53) 
aa fakat burada durum tam tersi, biz cok sirada bekleyince kasiyer kasayi acti o esnada gelen kadin da one gecti


  • mula  (26.03.19 18:18:38) 
zaten sırada bekleyenler, aynı sırayla isterlerse diğer kasaya geçerler, mantıklı olan bu.

o teyze bana öyle bir şey dese ağzının payını verirdim, güzelce izin istese zaten veririm sıramı ama böyle bir şey yaparsa rezil ederim orda onu, yaşlı başlı dinlemem.
  • washe  (26.03.19 18:34:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.