[]

Ezik olma düşüncesini bir türlü yenememek

Ezelden beridir kafamın içinde var olan bir durum bu. Biliyorum, daha önceleri de çok ifade ettim bunu burada ama aşamıyorum bir türlü.

Böyle hissetmek için o kadar çok sebebim var ki... Maddi zayıflık, dış güzelliğin olmayışı, zeka düşüklüğü, beceri eksikliği, bilgi birikimi fakirliği, şanssızlık, özgüvensizlik, mutlak yalnızlık, pasif karakter sahibi olmak, başarısızlık, yapmak istediğin şeyleri yapamamak... Hepsi üst üste biniyor. Etrafıma, arkadaşlarıma, bindiğim otobüsteki kişiye, ofistekilere bakıyorum ve her zaman ama her zaman ezikliğimi, herhangi bir alandaki yetersizliğimi sonuna kadar hissediyorum. Kendimde zerre kadar beğendiğim bir özellik yok, tutunacak bir dalım, "Bu konuda iyiyim" diyebileceğim hiçbir şey yok.

Küçüklüğümden bu yana her şekilde de ince bir alayla, bıyık altından gülmelerle, "Ya şöyle dik dur, ezik duruyorsun" denilen tavsiyelerle, özünde iyi niyet olan ama tam tersine bendeki eziklik/yetersizlik değirmenime su taşıyan olaylarla hep yıprandım.

Etrafımdaki tanıdığım ya da tanımadığım erkeklere baka baka üzülüp duruyor, onların yanında kendimi her yönüyle düşük profilde yaratılmış bir insan olarak görüyorum. Metrobüste güzel giyinmiş hemcinsimi görünce de üzülüyorum kendime, en yakın arkadaşıma bakarken de.

Bu hissiyatın üstesinden nasıl geleceğimi hiç bilmiyorum.

Hayatında böyle dönemler yaşamış olup da atlatan var mı?
Ölene kadar böyle gidecekmiş gibi hissediyorum.

 
(bkz: psikoterapi)
Tum bu anlattiklarin seninle alakali degil, cozumu de var, gercekten. Uzman destegi alin. Pahali, ise yaramaz edebiyati da yapmayin, iyi bir uzman bulun ve gidin.

  • veritaslibertas  (25.03.19 21:33:56) 
doğru psikologa.


  • candide  (25.03.19 21:35:04) 
şu kitapları oku.

hayatı yeniden keşfedin
iyi hissetmek.

şunu da bir araştır. şema terapi.

bir de youtube'a arzu erkan yüce ve alp karaosmanoğlu yaz programları dinle. kesin yap bunu ama.
  • tute  (25.03.19 21:49:44) 
biçok nedeni olabilir. gizli mükemmeliyetçilik, çocukluk travmaları, ebeveynlerin yetiştirme biçimi vs. v.s bir uzmanla görüşüp çözmek varken niye mutsuz olmayı seçiyosunuz onu anlamıyorum ben.çok fazla insanın yaşadığı ve profesyonel destekle çözülebilen sorunlar bunlar. eğer destek almama konusunda ısrarcıysanız melankolik bi tip olabilirsiniz, belki böyle bi karaktere bürünmekten zevk alıyorsunuz.


  • lampetia  (25.03.19 22:07:02) 
bence bir spor dali sec ve kendi kendine o dalda uzmanlas. hem duzenli spor seni mutlu edecek, durusunu falan duzeltecek, hem de arada yarismalara katilip 1-2 ufak basari da seni iyi hissettirecek.

mesela : yuzme, kurek, yelken, boks gibi bireysel sporlar..
  • wagner love  (25.03.19 22:22:23) 
tute +1


  • xvyz  (25.03.19 23:05:10) 
zekan kesinlikle dusuk degil. cok fazla dusunuyorsunuz bayim. dusunmeyin demeyecegim cunku bunu yapabilen insan daha anasinin karnindan dogmadi.

dusuncelerinizi ciddiye almayin. dusunceleriniz siz degilsiniz. mesela, kendinizi topraga bagli bir agac gibi; kafanizdaki dusunceleri de gelip gecen bulutlar gibi dusunun. sen sensin. dusuncelerin de sen degil. onlari kisisel alma. gelip gecerler. takma yani.
  • Leonardo~Da~Vinci  (25.03.19 23:38:25 ~ 23:39:23) 
insan dediğin düşünceden ibarettir. gerisi et, kemik, sinir.

yani leonardo +1
  • ucurulmamak umidiyle  (25.03.19 23:40:49) 
Kendini bu derece iyi ifade edebiliyorsan eminim ki sorunların üstesinden de gelebilirsin. Seni kutluyorum. Bence sen de bu konuda kendini kutlamalısın. Bunun dışında sana mesaj attım. Ne zaman istersen dönüş yapabilirsin. Samimiyetle elimden geleni yapacağımdan şüphen olmaması dileğiyle.


  • koparnickkk  (26.03.19 00:32:51 ~ 00:33:44) 
yazılması gerekenler yazılmış. ben son cümlene cevap vereyim. merak etme ömür boyu sürmez. derdinin ve hayatın farkında birisin belli ki. kişisel gelişimini sürdürmeye bak. hayata bakışın zamanla değişir. bir de çevrendeki insanları gözünde yüceltip, kendini fazla gömdüğünün farkına var.


  • dogushowbiz  (26.03.19 01:30:47) 
Hiç bir konuda iyi değilim diyorsun ama yazım yeteneğin var bence. Bunun üstüne gitsene.
Puşkin de ezikti. Ama puşkin oldu.

  • kaptan maydanoz  (26.03.19 10:33:43) 
yazmak, konuşmak ve spor iyi gelecektir. derinlerde kalıcı bir yara varsa, biz genelde onun üstünü örtüyoruz savunma mekanizması ile, terapide ise ortaya çıkartıyorlar. savunma mekanizması herkeste farklı etkiler doğurabiliyor. bu da yaşam kalitemizi düşürüyor. bakış açımızı perdeliyor. ben de terapi almayı düşünüyorum açıkçası. düşünce sistemimiz çok fazla manipülasyona maruz kalıyor filmler, kitaplar, sosyal medyadaki müdahaleler ile. sağlıklı düşünmeyi, düşünceleri yorumlamayı öğrenmek lazım.


  • hasmetizm 2046  (26.03.19 10:51:10) 
Fizik yapinla ugras, erken kalk, sinav mekik barfix ...
Bunlar ucretsiz...sinirlari zorla. Bol Yumurta tuket ucuz. Hep derim duzgun fizikle, eski bir kot bir tisort bile adama yeter.

  • tunaktunaktun  (27.03.19 01:11:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.