[]

Karıncalardan kurtulma yolları

Kırıntı, gıda maddesi vb. şeyleri mutfakta ısrarla bırakmamamıza rağmen tezgah üstünde gezinen ve mutfağı istila eden karıncalardan kurtulmak mümkün olmadı. kadar denenen çözüm önerileri:

1- Tarçın: dalga geçer gibi tarçın konan yerin üstünden gidiyorlar

2- Limon: bir kaç saat işe yaradı sonuç olarak kazanan yine karıncalar

3- Kahve: Çözüm yok boş çaba

4- Karbonat, sarımsak, sirke vs de herhangi bir başarı sağlayamadı.

5- Öldürmek istemeyip organik yollarla savaşı kazanmak mümkün olmayınca geçenlerde raid'in karınca hapını aldım ancak nasıl bir üstün ırksa bizdekiler yemin şöyle bir içine girip kaçmaları bir oluyor sanırım zehir olduğunu anladılar ve hiçbir şekilde yanaşmıyorlar.

Özetle bütün buların dışında denenen, faydalı olan çözüm önerisi var mı acaba yoksa bu savaşın galibi her daim karıncalar mı oluyor ?

 
salatalık kabuğu diye okumuştum. denemedim.


  • veritaslibertas  (25.03.19 11:41:58) 
reston sprey kullandım ve sonuç aldım.


  • teritori  (25.03.19 11:55:18) 
bayer-k-othrine-sc-50 . Yıllardır kullanıyorum, ilaca temas etseniz bile size zararsız ama şimdiye kadar ki karşılaştığım bütün böcek ve türevlerini nakavt etti. Üstlerine , geçtikleri yollara sıkarsanız kesin sonuç , dışarıdan taşınma ihtimallerine karşı balkon pencere kenarlarına da sıkın (suyun az temas ettiği yerlere) gelecek olanlara da çare olur.


  • synax  (25.03.19 11:55:53) 
Öncelikle nerelerden geldiklerini bulup oraları kapatarak başlayın işe. İlk yapmanız gereken bu. Bunu yapmadıkça gelecekler.

Sonra bol bol temizlik. Karıncılar daha önce gelenin bıraktığı izleri takip ederek geliyorlar oraya. Bir şey salgılıyorlar. O salgıladıkları şeyi sürekli olarak temizlemediğiniz sürece yine gelecekler.

Nane yağı işe yarayabilir. Ama bunlar olmadan hiçbiri yaramaz. Limon, sirke de yarardı, bunlar olsaydı.

Fesleğen de bir nebze işe yarar. Bu kokulu şeyler onların, "lan burada bu kokan şey dışında bir şey yok galiba hadi gidelim" demesi için. Diğer şeylerin kokusunu alamasınlar diye.

Pestisit kullanmayın lütfen. Önce kendinize sonra çevrenize sonra da doğaya zarar vereceksiniz pestisit kullanırsanız. Böceği öldüren ama size zarar vermeyen bir zehir olamaz. Zehir bu.
  • windowsguvenlikduvari  (25.03.19 11:59:00 ~ 12:00:39) 
karincanin tam mevsimi. bende de var, tiksinmedigim icin ellemiyorum. arada yanlislikla basiyorum, o kotu. guzergahi degistirmeniz lazim. baska bir rota cizin onlara. seker fln serpin. o rotaya alisirlarsa belki tezgahi es gecerler.


  • jimicik  (25.03.19 12:03:34) 
www.migros.com.tr kesin çözüm. 2 yıl önce koloniye nasıl bir korku verdiyse hala tek karınca görmedim.

raid bir işe yaramıyor bu arada zaten denedim demişsin.
  • legalize marijuana  (25.03.19 12:17:00 ~ 12:18:26) 
Tuz kullanmıştım fayda etmiş gibiydi. Süpürgelik kenarlarına, ara veya boşluk her yere dökünce etki edebilir, denemekte fayda var.


  • Uncle Sam  (25.03.19 12:21:47) 
geçtikleri yere oda spreyi sıkıyorum. bugüne kadar %80 başarılı oldu.


  • violetsky  (25.03.19 12:26:37) 
spreyli bir şişeye su ve bir kapak çamaşır yumuşatıcısı koyun. karıncaların geçtikleri yerlere püskürtün. zamanla azalırlar.


  • boyalı kuş  (25.03.19 13:36:35) 
raid karınca tozu dünyanın en güzel icadı. kökünü kazıyor valla.


  • yazar yazmaz yazan yazar  (25.03.19 15:24:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.