[]

eski dizüstüne ubuntu kurma

elimizde eski bir siemens dizüstü var, buna ubuntu kurmak istiyoruz. şu an bilgisayar acilmiyor, en baştaki güvenli mod-en iyi halini kurtar sayfasında loop a almis, orayi görüyoruz ileri gidemiyoruz.

simdi ubuntu isosunu bilgisayara indiriyorum, bir usbye kaydediyorum, bilgisayarin bios ayarlarindan başlatma icin usb yi seciyorum. usbyi takinca tıkla deyince kuruyor mu yoksa başka bir sey ihtiyac var mi? nASİL KURUYOruz usb üzerinden ubuntuyu?


 
normal şekilde kurulum yapın, windovsun yanına kur seçeneğini seçin. kurulum adımları size yardımcı olacak zaten. ubuntu kurduğunuzda windovstaki dosyalara da erişebileceksiniz zaten.
ama daha sonra windovcu kurtarmayı başarabilirseniz ubuntuyu tanımayacaktır. o yüzden şimdiden grub kurtarma ve grub update konularını öğrenin bence.mesela:
wiki.ubuntu-tr.net
  • izole  (24.03.19 17:35:04 ~ 17:36:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.