[]

Gaming pc

Bu islerden cok uzak kaldim. Kafam karisti. Topladigin pc belki bir oyunu 100 fps oynatabilecek gucte olabilir. Ama monitorunun refresh rate’i 75hz ise 75den fazla frame gormek gormek mumkun olmaz diyebilir miyiz? Yoksa tamamen alakasiz seyler mi? Aralarindaki iliskiyi aciklayacak bir genc var mi?




 
evet kabaca diyebiliriz. üstüne gsync ya da freesync gibi özellikler de yoksa monitörün hz'inden daha yüksek fps tearing'e neden olur kalite de düşer. amma velakin; gsync olsa -yanlış hatırlamıyorsam gsync 20 fps üzerinde çalışmaya başlıyor- tearing vs hayatta olmaz. bir de aslında fps ya da hz'den daha da mühim bir şey var; o da stabil frametime. diyelim ki pc ile bi oyunda ortalama 60 fps alıyorsun ama bazen 10 bazen 100 oluyor fps, diğer yandan da playstation var sürekli 30 fps veriyor. oyun deneyimi akıcılığı açısından playstation daha iyi tat verecektir.


  • washe  (22.03.19 00:10:24) 
şu anda oyun oynamanın en mantıklı yolu:

1- xbox onex oyun konsolu alınmalı
2- live üyeliği alınmalı
3- gamepass üyeliği alınmalı
4- isteğe göre ea acces üyeliği alınmalı
5- 55nu8000 tv alınmalı. isteğe göre 65nu8000 olabilir.

isteğe göre 2. joistik alınmalı.

üyelikler gözünü korkutmasın. indirimlerden senelik çok komik rakamlara alınabiliyor. bu dediklerimi yaparak cebinden kolay kolay ekstra para çıkmadan oynayamayacağın kadar oyunun olur.

donanım derdinden de kurtulursun.
  • ergenpezeveng  (22.03.19 00:27:05) 
konsollar da cazip olabiliyor tabii ama masaüstü pc'nin özgürlüğü hiçbir şeyde yok. bu konuda "mantıklı yol" kişiden kişiye değişiyor, bütçe de mühim tabii.

şahsen benim pc TV'ye de bağlı, iki tane joystick de var. ayırabileceğin bütçe mantık konusunda en büyük etken. tv için 6-7 bin tl para vermek misal bana öeah geliyor. 27 inch 165 hz monitörüm oyun için o tvlerin hepsini döver.
  • washe  (22.03.19 10:06:49) 
Günümüzde oyunlarda en fazla darboğazı monitörler yapıyor.

2k oynamak istiyorsun mesela monitör desteklemiyor.

300 fps alıyorsun monitör 60hz ise bir işe yaramıyor vs.

Günümüz şartlarında en ideali o nedenle 2K 144hz freesync monitörler.

300 fps de çıkarsa pc, monitör onu gösteremedikten sonra anlamı yok. O yüzden Gaming konusunda yenileme hızı çok önemli.

Freesync gsync falan dedikleri de monitörün yenileme zamanıyla pc nin gönderdiği kareleri senkronlamak.

Tabi ben hala ra2 oynadığım için benlik bir sorun yok:p
  • bos gezenin bos ustasi  (22.03.19 11:28:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.