[]

laptop fan sesi

bu fanın nasıl bir mekanizmaya sahip olduğunu anlamadım.

laptop kafasına göre fan sesi çıkarıyor. ses başladıktan 1-2 dakika sonra fan sesinin tonu değişince, laptopta fanın olduğu yere üstten vurunca ses kesiliyor. vurmayınca devam ediyor.

ses nasıl kesilir sorusunun cevabını da merak ediyorum ama sebebini daha çok merak ediyorum. durduk yere fana ne oluyor da ses çıkarmaya başlıyor? hafif vurunca o ses neden kesiliyor?

tozunu süpürgeyle iyice temizledim. macundan mı acaba?

 
vurunca kesiliyorsa, değiştirince tamamen kesilecektir. o fanı artık değiştirmelisin.


  • kratos  (18.03.19 04:55:57) 
durduk yere degil de fanin soguttugu seyin isisina gore fanin hizi otomatik olarak kontrol ediliyor. belli bir derecenin altina dusunce de fan tekrar yavasliyor. zamanla fan mekanizmasi hizlaninca ses yapmaya basliyor. bir suru nedeni var. vidalar, mekanizmanin kendisi, tozlar vb.

vurunca sesin kesilmesi de bence fanin hizlaninca yerinden oynadigini dusundurdu. acip temizleyip tekrar yerlestirmek gerekebilir eger garanti dahilinde degilse.
  • tanaka  (18.03.19 07:25:40) 
hocam
islemci is yapıyorsa fan cosar
vurma ama pc ye
vurma
  • kingcyrax  (18.03.19 09:07:23) 
fan bozulursa
calismaz durur
islemci isinir
ve kapanır
o noktaya gelene kadar ellemene gerek yok
ses nasil kesilir
belli sıcaklıgın altında fan calistirma diyerek
bunu da programlayarak
  • kingcyrax  (18.03.19 09:12:34) 
fan dönerken kendini ya da bişileri titretiyor ve ses çıkıyor muhtemelen. sen vurunca da o ses kesiliyor. titreyen şey fan üzerinde/içinde de olabilir pc içindeki başka bir parça da. açıkçası ne olduğunu kestirmek zor ama deneme yanılmayla bişiler yapılabilir tahminimce.


  • washe  (18.03.19 10:49:12) 
O fanı değiştir muadili ile. Değiştirirken termal macunları da yenile.


  • bos gezenin bos ustasi  (18.03.19 11:38:20) 
fandan gelen seslerin çeşitli sebepleri var. milindeki kayganlaştırıcının etkisini yitirmesi, fanın bi şeye takılması, parça kaçmış olması vs. ama muhtemelen sizdeki durumda ya fanda/çevresinde ufak bi çatlak vardı o zamanla büyüdü ve şimdi belirli hızların üzerine ses çıkarıyor. siz vurunca o çatlak yerine oturuyor. ya da titreşimler sebebiyle vidalardan biri gevşedi, fan yine hızlanınca ses çıkarıyor oradaki hareket sebebiyle, vurunca yine yerine dönüp bi süre ses kesiliyor.


  • ghilleinthemist  (18.03.19 11:47:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.