[]

excel metni kaydır - boşluk sorunu hk.

Merhaba arkadaşlar elimde şu şekilde bir veri var. Bu veri tek bir satırda toplanıyor. Metni kaydır yapılmış bir veri.

-------------
Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi/Bilgisayar Mühendisliği
(İngilizce)
-------------

Bu veriyi tek satıra almam gerekiyor. Metni kaydır yapıldığı için aşağıdaki (İngilizce) kısmı görünmüyor. Neyse metni kaydırı iptal ettiğimde ise şu şekilde oluyor.

-------------
Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi/Bilgisayar Mühendisliği(İngilizce)
-------------

Benim yapmak istediğim ise Mühendisliği ve (İngilizce) arasında boşluk bırakmak. Bunu nasıl sağlayabilirim. Teşekkürler.

Bir türlü başaramadım. Yeni bir hücrede sonuna boşluk ekledim olmadı. Yerine koy ile satırın sonuna boşluk ekle dedim olmadı.

Nasıl yapabilirim ? Şimdiden teşekkür ederim.

 
biraz dolaylı yoldan;
ilk olarak "(" işaretinden böl diyebilirsin (text to columns)
sonrasında birleştir (concatenate) formülüyle araya boşluk koyarak tekrar birleştirirsin.
  • re noreno  (13.03.19 15:33:57) 
Ama maalesef her hücrenin sonunda ) işareti yok bazıları mesela mühendisliği kelimesinden sonra aşağı inmiş. Bazısı da bilgisayar kelimesinden sonra aşağı inmiş.


  • totalstation  (13.03.19 15:35:11) 
neden olmuyor tam olarak anlamadım ben? bu şekilde çok veri mi var tek bir veri mi var? aynı metni alıp excele koyup araya boşluk ekledim oldu. daha net açıklayabilir misiniz?

"elimde şu şekilde bir veri var. Bu veri tek bir satırda toplanıyor. Metni kaydır yapılmış bir veri. "

veri başka yerden mi çekilip tek satırda toplanıyor?
  • veritaslibertas  (13.03.19 17:49:35 ~ 17:52:01) 
@veritaslibertas hocam 30 bin satırlık veri bu ve pdf ten Excel e çevirdim. PDFten Excele çevirince üniversite isimlerinin olduğu sütunda böyle bir sorun oldu. Yoksa elle boşluk ekleyince hepsi düzeliyor.


  • totalstation  (13.03.19 22:07:24) 
şunu yapmayı deneyin belki düzelir.
ctrl+h
açılan pencerede yukarıdaki kutucuğa "(" koyun
aşağıdaki kutucuğa " (" koyun
yani bir boşluk bırakıp parantez koyun
tümünü değiştir deyin.
  • veritaslibertas  (14.03.19 09:31:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.