[]

bisiklet için tavsiye

merhaba,

günde 4-6 saat arasında bisiklet kullanmaya başlayacağım.

evde 24 inch'lik bir dağ bisikleti var, selesi çok konforlu değil ama tüm aksamları çalışıyor.

1. sorum;
bu bisiklet yerine daha ince tekerlekli bir yol bisikleti alsam beni çok daha az yorar veya çok daha konforlu olur diyebilir miyiz? gerçekten ne kadar fark eder? (rampa, yokuş derdim pek olmayacak, yollarda eğim olsa bile çok az. ayrıca genel olarak asfaltta olacağım ama tertemiz kaymak gibi asfalt değil, mahalle arası çoğunlukla.)

2. sorum;
mevcut bisikleti daha konforlu hale getirmek için neler önerirsiniz? sele değişimi şart gibi mesela, hangi marka/model iyi olur? (180 boy, 82 kg)

 
1- yol bisikleti alırsan yorulma açısından baya baya farkını hissedersin.hem daha hafif olur hem sürüş konforun artar.
2-yumuşak seleler veya sele kılıflarından alabilirsin.birde pedli taytlar var onlardan almalısın.bu dediğim her iki bisiklet içinde geçerli.

  • uykulu_fb  (11.03.19 23:58:09) 
1-evet. şehir bisikleti de daha az yorar, illa yol düşünmene gerek yok derim. yol bisikletinin pozisyonu da yorabiliyor, seleleri genellikle rahat olmaz.
2-seleye para verme derim, o parayı yeni bisiklete yatır. sele pedi vs. alan hiçbir tanıdığım memnun kalmadı.

  • duseyazar  (12.03.19 00:00:09) 
1 dağ bisikletlerine düz ve nispeten ince lastik takabilirsin, dişli lastiğe göre ciddi fark eder, cant değiştirmeden tabii.

lastiğin profiline buradan bakabilirsin örnek olarak

www.dedeoglubisiklet.com.tr

düz lastikle ciddi fark eder ama arka amortisör çok büyük bir dezavantaj ve ciddi yorar amortisörsüz bisiklete göre özellikle yokuş çıkarken.

jel sele kılıfı alabilirsin, jel sele alabilirsin, decathlonda var fakat en kalitelisi rahatı da olsa, popon ağrıyacak 1 hafta kadar. sonra alışıyorsun ama yine 1 ay boşluk verip yine binsen , yeniden 1 hafta ağrır :)

24 inç bana ufak geldi 26 olmasın o?

24 ve 27 arasında özellikle şehir/tur bisikleti arasında dağlar kadar fark olur.

dağ bisikleti ile 3 pedal atarken, şehir tur bisikletiyle 1 pedal atarsın ve yormaz.

ikincisi uzun süre bisiklet kullanmadan yol bisikleti almanı önermem. çok narin olabiliyolar, lastikler çok ince , jantlar çok ince, öyle düz yol lazım ona, çukursuz, deliksiz, çok atlamaya zıplamaya gelmez.

öte yandan şehir tur bisikletlerinin de lastikleri incedir ama yol bisikletleri kadar değil ve oldukça da dayanıklıdırlar yol bisikletlerine göre.

aluminyum şaseli nispeten hafif bir bisiklet almanı öneririm.
  • killerbee  (12.03.19 00:04:56 ~ 00:12:56) 
Yol bisikleti jant sikintisi uzun. Daha az yorar o dogru. Lakin ona yapacagin masraf motor almak mantikli. Zira ikisinde de risk esit.


  • baldan kaymak  (12.03.19 00:12:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.