[]

Aptala Anlatır gibi API Anlatacak Var Mı?

Merhabalar,

Mimarım. Tezim için Foursquare üzerinden belli bir lokasyondaki kullanıcı verilerini çekip, listelemek istiyorum. Teknoloji ile aram iyidir fakat kodlama, program hiç bilmiyorum açıkçası.

Foursquare developerlar için API desteği sunuyormuş. Bunu nasıl kullanırız? Temelde yapmak istediğim şey bayağı basit aslında ancak ne kadarına imkan var bilemiyorum. Lokasyonu gireyim, o lokasyondaki belli bir süre içerisindeki kullanıcı etkileşimlerini listeleyeyim. Örneğin:


Mekanın Puanı
Mekanlara Verilen Toplam Puan Sayısı
Mekanlara Yapılan Yorum Sayısı
Mekanlara Yapılan Yorum İçeriği (Text-Cloud Tarzı Bir İnceleme İçin) (Paylaşanın anonim kimliği, paylaşım tarihi)
Mekanlarda Paylaşılmış Fotoğraflar (Paylaşanın anonim kimliği, paylaşım tarihi)
Mekanlarla Etkileşime Girmiş Unique Kullanıcı Sayısı (Yorum yapmış, puan vermiş, fotoğraf paylaşmış vb.)
Bu kullanıcıların Ayrıştırıcı Bilgileri (Unique Anonim Id, Cinsiyet, Yaş vb. Verileri)

vb.

Şöyle bir site buldum anlatan ancak hangi programa bu kodları nasıl gireceğiz anlamadım. (Bilgisayar mühendisleri keh keh gülüyorsunuz değil mi?)

www.veridefteri.com

 
Şimdi öncelikle API dediğimiz meret senin kendi sitene başka bir siteden kurulu yapı üzerinden bilgi, veri, görsel çekmendir. Başka bir siteden, o sitenin apisi olmadan çekemez misin? Elbette çekebilirsin ama sitede senin çektiğin yerle alakalı bir güncelleme geldiğinde oturup kodlarını düzeltmelisin. API dediğimiz şeyde bir linke request atarsın (Örn: foursquare.com) bu adrese bir istekte bulunursun ve bu adres sana cevap olarak JSON veya XML döner. Sen de dönen veri ile işlemini yaparsın. Hiç bilmediğin bir alansa öğrenme sürecin biraz uzun sürebilir bu işi bir öğrenciye yaptırabilirsin.


  • bir peynir kutusu kibrit  (12.03.19 00:01:25) 
@bir peynir kutusu kibrit

selam, net framework ve visual studio community edition indiriyorum. Foursquare developer hesabı da açtım bana bir client id ve secret da verdi. Sanırım bundan sonra
developer.foursquare.com şu adresteki request code gibi kodları konsola yazıp gelen sonuç alacağım öyle mi?
  • mimarbasi  (12.03.19 00:14:00) 
@mimarbasi Bak bu linkte mesela Response dediği kısım "api.foursquare.com" adrese get ile istekte bulunduğunda gelen json datalardır.


  • bir peynir kutusu kibrit  (12.03.19 07:12:33) 
Kodlama bilmiyorsan ve api'yi basip hazir bir sekilde alacagin bir ortam henuz yapilmamissa(mesela instagram icin api gomebildigin hazir programlar var) senin is olmaz.

Kodlama bilmen ya da oyle birini bulman lazim.
  • acemi  (12.03.19 07:58:08) 
Freelancer olarak uygun fiyata Upwork’te ilan açıp, yaptırabilirsin bu isteğini.


  • herşeyi soran adam  (12.03.19 09:30:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.