[]

Kolon ca nüks şüpheli akciğer ca metastaz, yapılamayan endoskopi

Herkese merhabalar,

Biraz uzun olacak, hem belki aramızda olan doktorlardan fikir almak hem de içimi dökmeme yardımcı olması bakımından yazıyorum.

2013 yılında rektum ca opereli 75 yaşındaki babam için istenen tomografi sonrasında istenen pet sonuçlarıyla beraber akciğer ca ve rektumda nüks şüphesi teşhis edildi. pet raporu şu şekilde:

Opere rektum loju kolon segmenti sol lateral kesimde hiperbolizma (suvmax:, 7.2) izlenmiştir. bulgu nuks kuşkusu uyandirmakta olup, klinik suphe varlığında endoskopik degerlendirme onerilir.

Sol akciger ust lob apikoanterior segmentte 16mm çaplı, yüksek derecede hipermetabolik noduler lezyon (suvmax:10.5) izlenmiş olup, onceki goruntulemeye göre yeni bulgudur. (kuvvetle muhtemel malign/metaststik pulmoner nodul, yeni lezyon)

Bu bilgiler ışığında kolon bolgesine endoskopi önerildi ancak 2013 yılındaki ameliyatından kaynaklanan ileostominin kapatılması için 2015 yılında endoskopi denemesinde başarılı olunamadi, rektum yolunun açılamadığı gibi bir sey soylendi ve ilestomi ile hayata devam ediyor, kolon bölgesi için tam teşhis koymak adına endoskopi bu sebeple mümkün gözükmüyor.

İstanbul'da önerebileceğiniz cerrah/hastane var mıdır, gücümüz yeterse Koç Üni. hastanesine götürmek istiyoruz, salı gününe cerrahtan randevu aldım ancak maliyeti karşılayamayacağız gibi görünüyor, bu sebeple önceki ameliyatının yapıldığı Çapa'da da aynı gün onkolog randevusu var.

Önceden çekilen tomografide kendini belli eden akciğer ca için kendimizi hazırlamıştık ancak kolon bölgesindeki şüphe sebebiyle nasıl hareket edeceğimizi kestiremiyoruz. Konu hakkında bilgisi olan doktor arkadaşlardan fikir almak isterim.

Dediğim gibi buradan bir çözüm beklemiyorum, sadece salıya kadar farklı fikirler, cerrah ve onkologla görüştüğümde sorulması gerekenler hakkında bilgiler edinmek istiyorum.

Şimdiden çok teşekkürler.

 
Genel cerrah veya onkog degilim, muhtemelen eski kolon ca nuks olmus ve akcigere sicramis olabilir gibi duruyor malesef. Endoskopi ile girilemiyorsa kolonoskopi ile girilip biyopsi ve akciger biyopsisi sonrasi hizlica kemoterapiye gecilmesi gerekebilir. Cok gecmis olsun


  • Manert  (10.03.19 17:30:00) 
@Manert cevabınız için teşekkürler, endoskopi derken kolonoskopiyi kastetmiştim aslında, önceki ameliyatı öncesinde yapılan radyoterapinin yıkımı sebebiyle kolonoskopi yapılamıyor maalesef.


  • diabolus79  (10.03.19 18:25:29) 
Koç üniversitesinin onkoloji bölümünün de sgk ile anlaşması vardı bildiğim kadarıyla.


  • efx  (10.03.19 23:45:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.