[]

Bu sisteme rx570 8gb olur mu?

Yaklaşık 10 senelik, çok sevdiğim bilgisayarım gtx270 ekran kartı bozuldu ve değiştirmek durumunda kalıyorum. Bilgisayarımın özellikleri şunlar:
- inter e8400 işlemci
- 4gb ddr3 ram
- 1tb harddisk
- 600w gaming kasa

Bilgisayarımı bilgi işlemci arkadaşlara gönderdim. Ellerinde bir ay miningte kullanılmış, sapphire rx570 nitro+ 8gb 256 bit ekran kartı olduğunu, deneme yaptıklarını ve çalıştırdıkların, dilersem 800tl’ye bana bırakabileceklerini söylediler.

1- halihazırda bu sistemle ekran kartını taktım diyelim, gta5’i oynayabilir miyim?
2- gelecek aylarda sistemi güncelleyebilirim. Ekran kartını al kenarda bulunsun der misiniz? (Mining konusu biraz kafama takıldı)
3- bu sisteme uygun olabilecek başkaca bir ekran kartı tavsiyeniz var mı?

 
işlemcin çok eksi ve rx 570'e bile dar boğaz yapar.

1- gta v'in minimum sistem gereksinimlerinde 4 gb ram diyor ama işlemcin zaten yetersiz.

2- mining konusunu hiçbir şekilde kafana takma. mining yapılmış ikinci el kart almakla, oyun oynanmış ikinci el kart almak arasındaki risk aynı. youtube'da bu konuya dair videolar var zaten. gamer olarak ben ekran kartımı overclock yaparım ama miningciler downclock yaparlar, daha az güç ile daha çok verim alabilmek için. 7/24 çalıştırmanın kart için herhangi bir zararı yok.

kenarda bulunsun konusu için, açıkçası rx570, alıp 5 sene sistem değiştirmem denecek bir kart değil. o yüzden sistem toplayacağın zaman bilgi işlemci arkadaşların hala satmadılarsa o zaman alabilirsin.

3- bu sisteme uygun güncel bir ekran kartı ne yazık ki yok. sistemi komple değiştirmeden verim beklemek biraz hayal.


ek olarak; ben 9900k ile 2080ti kullanıyorum yani high end kullanıcıyım, kendimi zorlayarak low-middle end için yorum yapmaya çalıştım. demem o ki, şimdiki pc'yi 10 sene kullanmışsın. rx 570 şu an için bile benim için ölü bir kart, eski ekran kartım gtx 980'i satıyorum ve rx 570'den daha iyi bir kart o. yani demem o ki, rx570'e senin açından bakarsak senin için rahat 4-5 seneyi çıkartabilir sanırım.

bakalım diğer arkadaşlar ne diyecekler. eyyorlamam bu kadar
  • washe  (10.03.19 11:01:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.