[]

Metallica dinlemiş eski nesil

Gereksiz sorular vol. 23234234

Artık amca seviyesine ulaşmış bir 80'ler kuşağı bireyi olarak, arada açar eski günleri yad etmek için metallica dinlerim.

St. Anger'a kadar olan albümlerde hangi parçayı açarsam açayım hala keyifle dinliyorum ama st. anger ve sonrasından keyif alamıyorum. Acaba sevebilir miyim diye zorlama dinliyorum, keyif vermiyor.

Tarz mı çok değişik, parçalar mı kötü, ben mi yaşlanmışım da sevemiyorum, eski parçaları barda, pavyonda, konserde de dinlediğim için güzel zamanları hatırlattığından mı hala seviyorum.

30+ abilerim ablalarım nedir durum ?

 
tamamen doğru önerme. +30 olarak senle aynı fikirdeyim.


  • borisvian  (09.03.19 11:43:45) 
kesinlikle katılıyorum 90 larda ve 2000 lerin başında çıkardıklarını hala dinliyorum yeni müziklerin çoğu bana tat vermiyor.(metal yada pop fark etmiyor)


  • basond  (09.03.19 11:48:27) 
30+ olarak, St. Anger ve sonrasında da zevk aldığım parçalar var ama daha öncesindeki parçalardan 10 birim zevk alıyorsam, onlardan taş çatlasa 4-5 birim.

daha eski albümlerdeki şarkılardan 4-5 birim zevk aldıklarım da var :)
  • washe  (09.03.19 11:57:18) 
ben st anger albümümün o sevilmeyen davul tonunu da seviyordum farklıydı

youtu.be

şurada birisi st anger albümünü oturup önceki albümlerde sevilen metallica tonuyla tekrar çalıp kaydetmiş, bir de bunu dene istersen :)
  • freebird5406_2  (09.03.19 11:59:09) 
Metallica çok bozdu abi yea goygoyunun çıkış noktasına hoşgeldiniz.

Davul tonu bir acaip doğru.
Tarz farklı. Kill em all ile alakası yok mesela.
Gitar tonları bile farklı.
Sonuçta biri isyanım var ulean diye çıkıp patlayan bir albüm öbürü mtv'de yayınlansın 2 kilo kokain daha alak diye yapılmış bir albüm.
  • bos gezenin bos ustasi  (09.03.19 12:15:32) 
@freebird5406_2, hakikaten "sound" çok daha ılımlı bu kayıtta, kulaklarımı tırmalamıyor :)


  • kimlanbu  (09.03.19 12:20:43) 
St anger haric seviyorum. St anger sonrasi yine duzeldi bana gore Metallica.
Cogunlugun aksine load ve reload albumlerini de bir ayri severim ben.

  • stavro  (09.03.19 12:38:25) 
benim black album'den sonra baştan sona takıp dinlediğim albüm yok. o derece.
ama all nightmare long ve the day that never comes güzel çok dinledim. 1. klibi ile beraber güzel gidiyor boş ofis akşamlarında.

  • annesütü  (09.03.19 13:23:20 ~ 13:23:51) 
Load’a kadar bütün şarkılarını sevdim. Sonraki albümlerde tek tük sevdiğim şarkı vardı. Ama son albümü Hardwired’ı da çok sevdim. Yaş: 40+


  • kaptan memo  (09.03.19 13:33:36) 
en kötü albümleri (Lulu ile birlikte). Ancak yine de o kadar kötülemenin anlamı yok, o kadar albüm yayınlamış hiç bir grup kusursuz diskografiye sahip olamaz (Black Sabbath hariç benim için). Arada sonuçları kötü bile olsa farklı şeyler denemek güzeldir. Mesela yanlış bilmiyorsam Lady Gaga ile albüm yapacakları geyikleri dolaşıyor çok berbat bir albüm olacaksa bile kesinlikle denemeliler. Sürekli aynı şeyi yapan gruplara da saygım sonsuz ama arada bir yeni şeyler denemek iyidir. Yaş 30'ların başı.


  • bartholomew87  (09.03.19 19:08:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.