[]

netflix üyeliğini paylaşmak

nasıl yapılır diye sormuyorum da merak ettim. şimdi bunun bireysel üyeliği var, 4 kişi birleşip girileni var falan.

bireysel üyenin şifresini farklı arkadaşlarına verip kullandırmasının önündeki engel nedir? aynı şifreyi 10 kişi niye girip kullanamıyor? olayın yasallığını sormuyorum, elbette bu şekil kullanım yasal da değil, etik de değil. lakin şerrrefsiz olduğumuzu varsayarsak bunu yapmanın önündeki engel ne? şifre sahibi üyenin ve/veya arkadaşlarının vicdanı mı, yoksa aynı anda izleyemiyor olmak falan gibi bir kısıt mı?


 
engel yok, aynı anda izleyemiyorsun başkasına verdiğin zaman.


  • ocanal  (09.03.19 01:41:05 ~ 01:42:32) 
yasal ve etik mi değil? adamlar şifre paylaşımına karşı değil ve bununla ilgili bir yaptırımları henüz olmadı. şifre paylaşımının iş modeline faydası olduğunu söyleyenler bile mevcut. sonuçta ben başkasının şifresiyle izlerken kendim satın alma durumuna gelmiş birisi olarak bunu gördüm diyebilirim. hatta yetmedi amazona da üye oldum. ama netflix şimdilik beş basar konumda.

ama ileride daha katı olacak elbette. evet belli limitler var. aynı anda 1,2,4 kişiden fazla açıp izleyemiyor. paketine göre tabi.
ama aynı şifreyle dünyayı doyurmak mümkün değil.
  • ozdek  (09.03.19 01:46:49) 
aslinda butun uyelikler bireysel. 4 kisi birlestiginde de ayni email/sifre ile giris yapiyorsun ve herkesin profilini gorebiliyorsun. netflix'in 3 ayri paketi var.

sd yayin / ayni anda 1 cihaz
hd yayin / ayni anda 2 cihaz
4k yayin / ayni anda 4 cihaz.

yani 10 kisi kullanamamasinin onundeki engel ayni anda izleyememe sorunu. onun disinda ayni hesabi 100 kisi de kullanabilir. yasal olarak bir engel yok. etikligine gelirsek 4 kisinin 1 netflix hesabini paylasmasi da etik degil aslinda. o 4 cihaz ayni ailenin uyeleri farkli farkli seyler izleyebilsin diye. danaya girer gibi 4 arkadad netflix'e girsin diye degil
  • crucio  (09.03.19 02:14:31 ~ 02:16:12) 
"aynı şifreyi 10 kişi niye girip kullanamıyor?"

kullanmamasının önünde bir engel yok gibi gözüküyor ama kullanan kişiye göre profil şekilleniyor. yani izlediğin film türlerine ve beğenilerine göre öneri algoritması var. yarım kalan izlemelerinin devamı var, bildirimler var vs.

birçok insan netflix'i bu özellikleri için de kullanıyor. zaten netflix'i netflix yapan da bunlar. paylaşımlı bir hesap olunca bunlardan mahrum kalınıyor.

ha amaç sırf birkaç netflix filmi - dizisi izlemek ise, arkadaşının şifresiyle girilip izlenilir çıkılır.
  • jugador  (09.03.19 10:04:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.