[]

Dayanamıyorum artık

Sabah 6.30da kalkıp akşam 5.15e kadar çalışıyorum. Ailemle yaşıyorum ve vücudumun en kaldıramadığı şey erken uyanmak. Tüm gün eve gelip uyuma hayalleriyleyim ama evdeki curcuna hiç bitmiyor. Ya kardeşim (12) bir şey yapıyor kavga gürültü bağırış oluyor (sabaha karşı 4te uyandığım oldu kavgaya) ya da babam şu an olduğu gibi ben uyumaya çalışıyorken müzik açıp, kuşlarımızı kafeslerinden çıkartıp onlarla ıslık çala çala oynuyor. Kaç defa konuştum, anlattım ve hatta ağladım dayanamıyorum diye. Her seferinde "ne yapalım sen erken kalkıyorsun diye biz cenaze evi gibi mi oturalım burada? Dikkat ediyoruz zaten" vs dendi. Çözümü odamı salon ve mutfaktan ayıran ara kapıyı kapatmakta bulmuştum ama 3 hafta önce babam resmen cinnet getirerek "BU NE BÖYLE KENDİ EVİMDE HAPİS KALIYORUM, ORAYA GEÇECEĞİM KAPIYI AÇ KAPA AÇ KAPA SÖKECEĞİM BU KAPIYI" falan şeklinde bağrınıp kapıları sökmeye kalktı. Kimse beni sikine sallamıyor en son 5 6 ay önce annemle bu konuyla ilgili konuştuğumda bana "siktir git o zaman bu evden" demişti... Yani çözüm olarak bana konuş demeyin, ayrı eve çılmak çözüm olabilir ama 7 yıllık bir ilişkim var ve kendisiyle eve çıkamaktayım aile durumlarından dolayı ve evlilik vs gibi muhabbetler olursa eğer gereksiz masraf yapmış olacağım ayrı eve çıkarak, ayrıca evim iş yerine çok yakın o nedenle bunu da bahane olarak öne süremiyorum. Eh "size de gürültünüze de başlarım" diyip gidersem komple hayatımdan silmem gerekecek bunu da yapmıyorum. Ama şu an ağlayarak yatağı yumruklayıp buraya bunu yazmaya geldim. Artık psikolojimin ağzına sıçılmış durumda. Ara kapıyı kapatmıştım son olaydan sonra ilk defa, 3 dakika geçmeden gelip açıp kardeşime bir şey diyip salona gitti ve kapıyı arkasından kapatmadı. Gidip kapatırsam yine olay olacak biliyorum ve şu an şarkısına, sesine, sigara sararken çıkan gürültüye (makine var çatçatçat yapan) tahammül etmeye çalışıyorum ama gerçekten dayanamıyorum. Tıpa alabilirim ama alarma kalkamam diye korkuyorum. Başka hiçbir çözüm gelmiyor aklıma. İnanılmaz saygısızlar ve kendisinin söylediği tek şey, o çalışırken ben lisedeydim, neymiş saçımı yıkıyormuşum o uyurken... Yaklaşık 16 yaşındayken yaptığım şeyin intikamını almaya çalışır gibi görünen 50 yaşında bir adam ve psikolojisi bozuk, her şeyden bıkmış yine de bu konuda babamı haklı gören bir anne var elimde. Ben ne yapayım?

Cidden sevgilim olmasaydı çoktan intihar etmiştim. 25 yaşındayım nerdeyse ve 25 senem de böyle psikolojik olarak zorlanarak geçti. Beni hayata bağlayan tek şey erkek arkadaşım ve bazen öyle bir duruma geliyorum ki, "o olmasaydı da gözümü kırpmadan her şeye bye diyebilseydim" diyorum.


 
1. kulak tıkacı al, telefonunu da yastığına yakın bir yere koy, hem titreşim olsun hem de alarmın en yüksek seviyede olsun.
olmazsa; 2. stüdyo daire bul taşın, çok masraf olmaz. bunların çekip psikolojini bozacağına tek göz odada huzurlu huzurlu yaşa. işe aile evinden daha yakın bir yer de bulursan süper.
o da olmazsa; 3. sevgilinin yanına taşın.
  • candide  (06.03.19 21:58:22) 
Ayrı eve çıkamam demişsin ama, 25 yaşındasın, anladığım kadarıyla çalışıyorsun paranı kazanıyorsun, bence ayrı eve çıkma zamanın çoktan gelmiş. Bunu "gereksiz" masraf olarak görme. Oldukça gerekli bir masraf. Hatta masraf olarak bile görme.


  • pati  (06.03.19 22:01:15) 
@candide telefon yatağımın yanında zaten ama geve şarjda olduğu için yastık altına koyma şansım olmuyor. Stüdyo daireler 900 falan+ aidattı faturaydı maaşım yetmiyor maalesef. Evim-işim arası 6 km... Daha yakın bulma şansım yok o yüzden dedim bahane edemiyorum diye, geçen sene için sevgilimle eve çıkalım diye konuştuk ama aileler ayağa kalktı evlenin diye o yüzden mümkün değil, kendisi de ailesiyle yaşıyor zaten.


  • dedi ayca  (06.03.19 22:01:37) 
kızacaksın belki ama abartıyorsun.
evin işine yakınmış, sabah 6.30da uyanıp 5.15'e kadar çalışmak istanbul şartlarında gayet iyi bir durum
evde kardeşin çok ses yapıyor diye mızmızlanmak çocukça. baban haklı, sen erken kalkacaksın diye akşam cenaze evi gibi çıt çıkmadan otursunlar mı
ayrı eve çıksan zorlanırsın bu kadar mızmız bir insansan
yapacağın en mantıklı şey dişini sıkıp evlenip evinden ayrılmak
  • dafuq  (06.03.19 22:02:25) 
@dafuq valla kardeşime mızmızlanmıyorum çünkü ona sus diyince oke diyor, anlamıyorsa da "he çocuk işte, unutup dalıyor" diyebiliyorsun. Ama karşında kazık kadar bir yetişkin varken bu kadar saygısızlığı anlamıyorum ben. Ayrıca ses çıkartmayın diyen de yok, kapı kapalı kalsın diyorum sadece. Ona bile tamam denmiyor...


  • dedi ayca  (06.03.19 22:04:06) 
Evdeki gürültü odanin kapısı kapaliyken cok rahatsiz etmemeli ya. Sizden daha erken saatte kalkip daha uzun sureler calistim. Evle is yerim hic yakin olmadi. Cogu kisi sizin durumunuzda aalinda yalniz degilsiniz. Odanin kapisini kapatip yatacaksin. Koskoca adam evinde tutsak gibi yasayamaz haliyle. Bagira bagira sarki söylemedigi, televizyonun sesini sonuna kadar acmadigi surece gurultu yapmis sayilmiyorlar. Kapi sokmeye kalkmasi falan olmamis tabi. Annenin tavrida hos degil gibi. Bir an once evlen kurtul ya da ayri eve cik sen.


  • nick konusunda kararsizim  (06.03.19 22:05:56) 
@nick konusunda kararsızım tv açık olmuyor ama dediğim gibi hep müzik açık ve hep ıslık çalıyor. En son desibel ölçer app'i indirdim, kapım kapalıyken 55-70 arası sürekli...


  • dedi ayca  (06.03.19 22:07:48) 
Kulak tıkacı alıp güzelce uyuyorsun. Ve uyanmak içinde akıllı saat alıp onun titreşimi ile tatlı tatlı uyanıyorsun. Bildiğim xiaomi mi band var gayet keyifli bir şekilde uyandırıyor sabahları. Al sana çözüm :)


  • deepest  (06.03.19 22:12:49) 
Belki de sen aşırı hassasiyet gösteren birisindir. Mesela ben de öyleyim yanımda biri ağzı açıkken çerez yese cinnet getiririm. Müzik açıkken bağıra bağıra konuşulursa başıma ağrı girer. Belki de ayrı eve çıkmak yerine önce alternatif çözümler üretmeye başlamalısın. Dışarıdaki seslere odaklanmanı engellemek için beyaz gürültü müzikler açabilirsin. Ben bebeğimi uyuturken bunu deniyordum. Odanın kapısına kauçuk sünger çekebilirsin. Kapattığında boşluk kalmayacak böylece sesler azalacak. Bir de bu gibi kaos durumlarda verdiğin tepkiyi azalt. Çok tepki verirsen karşıdaki kişinin direncini arttırırsın. Ama sadece rahatsız olmuş olursan belki halinden anlarlar. Kolay gelsin.


  • rakidabalikolsa  (06.03.19 22:13:04) 
Eğer sevgilinle yaşamana izin vermiyorlarsa ki bence izin beklemeniz de pek normal değil kendi kararlarınızı verin. Olmadı düğün ve ekstra masraf yapmadan nikah kıyın sanki ne olacak sonra da rahat rahat yaşarsınız sevgilinle ailen bir şey diyemez ondan sonra.


  • frkn83  (06.03.19 22:21:29) 
İşe geç kalma korkusuyla kulak tıkacı kullanmamak senin farkında olmadan ürettiğin bi bahane. Rahatsız olduğun gerçekten sadece ses olsaydı kulak tıkacına alışmaya çalışırdın. Asıl problem ailenin iplemezliği. Onlarla mücadele içindesin. İşin, gelecek planların ya da kafa yoracak türden benzer şeyler strese sebep olmuş, tahammül eşiğini düşürmüş. Bunun üstesinden gelmeye çalış önce.


  • IncredibleMau  (06.03.19 22:33:31) 
Gercekten baska seylerr sikilmis ama hincini uykudan cikartiyosun gibi duruyor.


  • baldan kaymak  (06.03.19 22:47:26) 
@deepest +1

bir de bazı arkadaşlar sorun sende, çok mızmızlanıyorsun vs. söylerken sanırım (umarım) şunu demek istiyorlar: problemlerine odaklanmak yerine çözüm bulmaya odaklan.
  • yemrem  (06.03.19 22:59:07) 
ben olsam sevgilimle sade bir nikah kıyıp aynı evde yaşarım. 7 yıldır berabermişsin zaten, evlilik düşünüyorsunuzdur. kendi düzenini kur sevdiğin insanla. yok evlenemem düğünsüz diyorsan da beraber yaşayın, annen sana siktir git diyebiliyorsa kimle ne yaptığına karışmaya da hakkı yok. kaldı ki ekonomik olarak da onlara bağımlı değilmişsin.


  • Mossy  (06.03.19 23:01:09) 
ailenle başka temel sorunların olabilir belki ama uyku İçin bu seviyeye gelmen pek normal değil sanki. Yurtta kalabilirdin, ev arkadaşın olabilirdi, söz geçiremediğin gürültücü komşuların olabilirdi. Sabah 6da işe giden bir tek sen değilsin, erken uyumak İçin ağlamalar falan biraz fazla dayanıksız değil misin sence de? Yani zaman zaman insan tükenir sinirleri boşalır da sen uyku meselesini iyice stres sebebi haline getirmişsin.

insan her türlü fiziksel koşula uyum sağlayabilecek bir varlık. Biraz kendini zorlayarak tahammül seviyeni arttırabilirsin. Diğer türlü sadece ev değil işinde, günlük hayatında da çok yıpranırsın. Ha ailende de suç yok değil, annenin seninle konuşma tarzı falan korkunç ama sen kendinle çözmeye çalış bir şekilde bu sorunu.
  • aquarium  (06.03.19 23:21:29 ~ 23:30:44) 
Kulak tıkacı+koluna miband2
Saatin alarmı kolunda titreşir ceryan çarpmış gibi zıplarsın yataktan.

Aslında ayrı eve çıkma zamanın gelmiş, afedersin siktirgit bile demişler. Yap bi nikah, al iki kanepe otur git. İlla konu komşu teyzeler çerez yiyecekler, enişteler halaybaşı olacak diye eziyet çekmenin anlamı yok.
  • insomnia  (06.03.19 23:24:04) 
BİR AN ÖNCE yıldırım nihakı. varsın evde oturacak sadece bir koltuğunuz olsun, yanyana sıkışırsınız ama huzurunuz olur. kurtul o evden. ama anne babanla arayı bozmadan! ne yap et o evden anne babanla aran iyi olarak ayrıl.

bu arada kurtul dememin sebebi, sen o ev koşullarının sana ağır geldiğini anlatıyorsun, bu yüzden.
  • ssiradanbirigibi  (06.03.19 23:26:48 ~ 23:28:00) 
senin sinirlendiğin şey uyuyamamak değil saygı görmemek. bu klasik türk aile yapısı maalesef. çoğumuz bunu çekiyoruz hele kızları babalar hiç takmaz. ya çok büyük kavga edeceksin ya da arkadaşların dediğini yapacaksın.

bu arada o eve para veriyor musun? veriyorsan kavga çıkar. vermiyorsan tak tıkacını bandını, para biriktirmeye bak. evlenemiyosan da ayrı eve çık. ayrı eve çıkmak çok korkunç bir şey değil. olmadı başka çalışan insanlarla ev arkadaşı olursun.
  • windows95  (06.03.19 23:30:05 ~ 23:30:47) 
Nikah diyenler aklını kaçırmış. Gürültüden kaçmak için evlenilmez. Saçmalamayın. Evlilik o kadar kolaysa aklı verenler evlensin önce bakalım.


  • rakidabalikolsa  (06.03.19 23:41:38) 
"evlilik vs muhabbetler olursa.." bu kısma takıldım. Bu kadar çok o olursa bu olursa diye düşünme, paranı kazanıyorsan, stüdyo daire bile bakma, git bir eve dahil ol.


  • margarita  (06.03.19 23:44:39) 
Kulak tıkacı yatağın hemen yanındaki telefonun bangır bangır alarmını duymanı engelleyecek kadar tüm sesleri sıfırlamıyor. Ama seni içerki odanın seslerinden korur. Ben her gece uyuyorsam bunu kulak tıkacına borçluyum.

www.hepsiburada.com

Şunu al keyfine bak. Gürültüden kaçmak için evlenmek gibi bir mallık yapma.
  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (07.03.19 00:23:35) 
Annem ve kardeşlerimle 6 yıl boyunca aynı odada yaşadık 4 kişi. En azından odan var sanıyorum. Sorunun çözümü var. Kulak tıpası + titreşimli akıllı bileklikler var onlardan alacaksın, alarm çaldığında bilekliğin de titreyecek ve uyanacaksın.

Ufak mevzular bunlar gerçekten. Ailemizi ve hatta bazen bulunduğumuz ortamı seçemiyoruz ama olaylar biraz da nereden baktığımızla ilgili.

Uyuyamıyorum diye intihar etmiş olsaydım şu an hayallerimi yaşıyor olamazdım.
  • yukselen gunes evi  (07.03.19 00:44:23) 
Ayrı odanız var, kapıyı kapatıp oturacaksınız bu durumda. Babanız sökerse de yeniden takın. Uyku muyku bahane, anne babadan bıkmışsınız siz. Benzer hisleri yaşadım ama intihar mintihar diyecek kadar abartmadım; siz de abartmayın. Onlar sizi sallamıyorsa siz de onları sallamayacaksınız. Mesela alarmı kökleyin sabah, onlar da sabah 6'da uyansın. Siz ancak evlenerek kurtulursunuz gibime geliyor; tek başına eve çıkmaya pek meyilli değil gibisiniz. 7 yıldır beraberseniz evlenip evlenmeyeceğinize karar vermiş olduğunuzu varsayıyorum; hala evlilik "vs" diyorsanız ilişkinizi de gözden geçirin, kendinizi de gelecekteki ihtimallere endeskleyerek yaşamaya devam etmeyin.


  • wish i could find a way to disappear  (07.03.19 01:14:26) 
dert yarıştırmıcam ama 5.30da kalkıp yoğunluğa kadar gün devirdiğim bi işte çalışıyordum.(hayır öyle bi iş değil) işimle evim arası 40 km falandı. servis falan vardı ama oraya gitmek için de araba kullanıyordum o saatte 5-10 km falan(yani biraz ayık olmak lazımdı) sonra serviste trafikti, dur kalktı bölük, rezil, rahatsız bi uyku. sabah trafiği nedeniyle erken kalkan servisin mesai saatinden 1 saat önce işyerine ulaştırması ve bu rutin. her allahın günü. every fcking day. ve bunun nedeni, belki de, belki değil ama, büyük çoğunlukla, lisede üniversite sınavına hazırlanırken, televizyon sesiyle kafayı yemiş olmamdı, evet bu psikolojik bir rahatsızlık halini almıştı bende de. ve nereye olursa olsun gitmem gerek kafasındaydım. ve gittim. ve sonucu daha skimsonik bir hayat. lütfen aldığın kararlara dikkat et.


  • still_hurts  (07.03.19 02:35:06) 
Bana da sorun başka ve uykuya kanalize etmişsin gibi. Asıl problem çözülmediği sürece sen psikolojini bozmaya devam edersin, huzur muzur kalmaz.

Sade bir nikah + ayrı ev ya da hiçbirini yapamıyorsan bir psikiyatra görünmelisin.
  • piremses  (07.03.19 09:37:43) 
istanbul şartlarına göre 6.30'da evden çıkmak ve anladığım kadarıyla 18.00'de evde olmak gayet iyi. eve gelip uyuma kısmında aileniz ile çatışıyorsunuz. işten sonra eve gelip uyumak yerine spora yürüyüşe vs gidip gece onlarla beraber yatma saatinde uyusanız sorun kalmayacak. küçük kardeşiniz olduğu için 11.00 gibi evdekilerin uyuduğunu varsayıyorum.en azından kendi evinize çıkacak kadar süre idare etmiş olursunuz. evdekilerin saygısızca olan tutumları konusunda haklısınız.


  • boyalı kuş  (07.03.19 10:01:02) 
@boyalı kuş, gece 3ten önce uyudukları olmuyor. hatta bazen ben işe giderken bile babamın uyanık olduğu oluyor. o yüzden 1-2 saat dayanayım gibi bir durumum yok. kardeşim bile sabah 8de kalkıp okula gidiyor ama 3ten önce yatmıyor.


  • dedi ayca  (07.03.19 12:07:08) 
ayrı eve çıkınca kimseyi silmen gerekmiyor. atar yaparlar belki, kavga vs edebilirsiniz ama eninde sonunda bir düzen kurulur tatlıya bağlanır. kimse ayrı eve çıktı diye evladını silmez. yemiyosa ayrı eve çıkmak ağlamayacan :D


  • The_Lollok  (07.03.19 12:11:28) 
dayanamadım tekrar yazacağım. annenin sana tam olarak "siktir git" dediğini sanmıyorum. eğer dediyse haklısın ancak büyük ihtimalle "git o zaman" gibi bir şey dedi. burada sana hak vermemiz için siktir git dediğini yazıyorsun.
ayrıca baban senden intikam almak istemiyor. adamın huyu bu, senle alakası yok.
annen babanı suçlayarak olayı büyütüyorsun ve hak vermemizi bekliyorsun. bu da tam bir mızmızın yapacağı bir şey
  • dafuq  (07.03.19 12:19:31) 
Ayrı eve çıkmak dışında bir çözüm yok. Kulak tıkacı, kapı kapama filan geçici çözümler, uyuyan kişiye saygı duymayan insanlarla yaşamak başka sorunların da habercisi çünkü. Yani mesele daha derin bence. Aileni karşına alarak çıkarsın, evlenerek çıkarsın, orasını bilemem. Ama comfort zone'unu terk etmen gerekiyor, bence senin sıkıntın da bunu başaramamak. Yoksa aileyle kavga edilir, bir süre sonra barışılır, masraf yapılır, çalışıp tekrar para kazanılır bunlar mesele değil. Kaldı ki ailenle yaşadığın için para biriktirebiliyor olman lazım, biriktiremiyorsan bunun nedenlerini sorgula.


  • gmzo  (07.03.19 12:29:25) 
Mesele daha derin bence.
Genel olarak sana saygi duymuyorlar gibi hissettim ben.
Bunun da en güzel caresi aileyi kendinden yoksun birakmak.
Ayri eve cikabiliyorsan cik, cikmiyorsan da erkek arkadasinla ciddi adim atmanin zamani gelmis bence.
  • chitosan  (07.03.19 13:16:48) 
@dafuq neden beni suçlar bir tavırla cevapladığına anlam veremiyorum? siktir git dediyse siktir git demiştir ve ben de bunu yazarım. yalan söylemiyorum.


  • dedi ayca  (07.03.19 13:49:49) 
mesele daha derin diyenlere katılıyorum. belli ki size karşı hayatınızın hiçbir döneminde saygı duymamışlar. yoksa her evde olabilen ailevi durumlar der geçersiniz şu anlattıklarınıza. benim tavsiyem de evlenene kadar onlardan hiçbir şey talep etmeden tıkaç, titreşim gibi çözümlerle durumu halletmeniz. bir de durumunuz uygunsa evlilik sürecini hızlandırmanız tabii.


  • muslugubozukhayrat  (07.03.19 14:24:28) 
Dedi ayca, seni severim bilirsin. Yapman gereken şey öncelikle dayanma seviyeni bir şekkilde yukarı çekmek, sabretmek ve sonra diş göstermek. Gider yapacaksın ve sana saygı gösterecekler emin ol. Aile bile olsa sessiz insanı adam yerine koymazlar. Diş göster, kangal gibi sessiz sakin görün ama hakkını aradığında bir diş at.


  • eazy  (07.03.19 14:32:05) 
25 yaşına gelmiş birisi, hele bir de çalışıp parasını da kazanabiliyorsa aile evinde kural koymaya hakkı yok. annenin dediği gibi gidip kendi evine, ya da başka birileriyle ortak eve çıkabilirsin. azıcık birey olun.


  • captainobvious  (08.03.19 11:48:13) 
Ailenin yaklaşımını desteklemiyorum. Çok sert yaklaşmışlar dedikleri gibi fakat

25 yaşındasın ve kendi paranı kazanıyorsun.
O eve kira ödemiyorsan baban kendi evim diye söylenmekte haklı.
Adam 50 yaşına gelmiş, emekli olmuş kuşlarını uçuramayacak mı?
Müzik dinleyemeyecek mi?
Şu an olduğu gibi diyorsun adam emekli akşam 10'da bunları yapamayacak mı?

Bu aile sana bağlı mı yaşamak zorunda?

Herkes demiş, bence ağır bir depresyon geçiriyorsun. Eve 6'da geldin desen, yemek yesen, günlük ihtiyaçlarını halletsen saat 8 zaten. Akşam 10'a doğru sinirlenmişsin sen burada yanlış bir şeyler var. Hayatında oturtamadığın ve bastırdığın bir şeyler var ve bunu uyku ile bastırıp acısını ailenden çıkarıyorsun.
İçten bir şekilde söylüyorum, evlilik işlerine girişmeden önce ne yanlış onu çöz, erkek arkadaşım olmasa hayatım anlamsız psikolojisi ciddi anlamda sorunlu.
  • denizgonen  (08.03.19 18:23:21) 
çözümü annen vermiş


  • yakuza123  (10.03.19 16:44:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.