[]

kindle alınır mı?

selamlar,

son birkaç yılda okuduğum kitap sayısı oldukça azaldı. bunun sebeplerinde elbette farklı şeyler var ancak kitapların fiziksel halleri olmadan okumak aynı şekilde keyif vermediğinden dolayı ve zibilyon tane kitabı da oraya buraya taşıyamadığımdan gerçekleşiyor.

asıl sorum şu kindle almaya değer mi? kitapların fiziksel hallerini sevip kindle almaya karar verip memnun kalan kişiler var mı aranızda?

e-kitap arşivlerinin kocaman olduğunu da düşününce insan ister istemez baştan çıkarılmış hissediyor aletleri görünce.

bu konuda yardımcı olursanız fikirlerinizle sevinirim.

 
alınır tabi on numara alet.


  • veritaslibertas  (05.03.19 12:59:14) 
Aynı ikilemde kalan biri olarak alacağım sanırım. Çünkü hem tüm kitaplarımı yanımda taşıma imkanı veriyor bana hem de kağıt israfını aza indirgememi sağlıyor.

Bu iki sebepten ötürü almayı düşünüyorum.
  • monogram  (05.03.19 13:00:24) 
@cureforlove normalde çok kitap okurdum işte ama taşıma problemi çok önüme çıktı son birkaç senede. bütün kitaplarım da istanbul'da kaldı. ben taşındım falan. hepsini taşımak da zor geliyor o bu şu derken. alışkanlık azaldı. vaktim var okumaya. isteğim de var. önemli olan kindle'yi aldıktan sonra aletin beni çıldırtmaması.


  • isvicre rakisi  (05.03.19 13:05:43) 
1. Cok Kitap okumuyordum ayda maksimum 1.
2. Fiziksel halini daha çok seviyodum (hala öyle)

Kindle aldım ve pişman değilim kesinlikle alın illa kindle değil e kitap okuyucu.

Çünkü

1. Kitabı yanımda taşımak amelelik
2. Bir çok Türkçe kitap ve nerdeyse tüm İngilizce kitaplar bedava.
3. Not alma, altını çizme, notlarına ulaşma, sözlük vs çok daha kolay.

3.sü gerçekten kıymeti bilinmeyen bir olay. Hala kitap alıyorum bu arada çünkü bazı Türkçe kitapların e kitabı ya yok ya da çevirisi kötü daha iyi yayınevininkini alıyorum
  • Mcfly  (05.03.19 13:09:55) 
cok iyi bi okuyucuysanız alın. yoksa gerek yok.


  • koela  (05.03.19 13:25:21) 
"kitapların fiziksel halleri olmadan okumak aynı şekilde keyif vermediğinden dolayı"

kindle gibi bir elektronik okuyucudan böyle bir deneyiminiz olduysa -yazdığınıza göre olmuş- almayın tabii.

ha bence bir kere kindle gibi bir şeyden okumaya alışınca bu sefer de basılı kitaptan okumak zor geliyor. zaten şimdiki aklım olsa kindle değil direkt e-pub açan bir cihaz alırdım. kindle insanı zorla korsana sevk ediyor (tr'den orj alacağınız kitap epub, mobi ye çevirirken kilidi milidi vs uğraştırıyor)
  • makbur  (06.03.19 01:24:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.