[]

D vitamini - hangi ilaç iyi?

D vitamini eksikliği çıktı. Doktora 2. kontrole gidene kadar ilacı alayım diyorum. Hangisini önerirsiniz?




 
devit almayın öncelikle, iyi değil.
wellcare alabilirsiniz.

  • veritaslibertas  (04.03.19 10:36:26) 
ben hep wellcare aldım. hiöç yükseltmedi. sonra devit aldım yükseldi.


  • sizofren06  (04.03.19 11:10:31) 
Dr zaten eksiklik icin size uygun oranda d vitamini verecektir. Bu isi doktora birakmak lazim bence. Fazlasi toksik olabiliyor.


  • nick konusunda kararsizim  (04.03.19 11:11:14 ~ 11:11:48) 
@veritaslibertas

devit'in iyi olmadığına nasıl karar verdiniz ?
  • delidir yakalayin  (04.03.19 11:11:34) 
doktora gitmenize gerek yok madem ilacı alacaksınız.


  • elorelia  (04.03.19 11:19:32) 
@delidir yakalayın,
ben karar vermedim. devit bazı ülkeler yasaklandı, içinde zararlı maddeler olduğunu biliniyor paraben ve bazı kanserojen maddeler gibi, doktorun söyledikleri.

  • veritaslibertas  (04.03.19 11:28:26) 
@veritaslibertas hadi ya :/
benim kanser hastası anneme Devit verdiler :(

  • nıç  (04.03.19 11:55:39) 
ilk olarak doktorunuza danışmadan ilaç ve vitamin kullanmayınız. doktor sizin ihtiyacınıza göre bir reçete hazırlayacaktır. bu 300.000 IU'lik devit ampul olacağı gibi düşük dozajlı bir ilaç'ta olabilir. mesela arkadaşların tavsiye ettiği wellcare'in en yüksek dozu 1000 IU. arada 300 bin'lik bir fark var :)

ayrıca bilgi olarak vereyim. devit 3 içinde paraben yoktur. formülü için aşağıya bakabilirsiniz;

eksiup.com

sadece yardımcı madde olarak Butylated hydroxytoluene bulunur. kansorejen etkisi kanıtlanmış değildir. FDA ve EMA tarafından onaylı bir maddedir.

www.wikiwand.com
  • delidir yakalayin  (04.03.19 12:02:10) 
devit'i içindeki BHA/BHT içeriği sebebiyle bazı doktorlar önermiyor, bazı ülkelerde bu maddelerin kullanımı çok çok kısıtlı. devit'deki miktar da zaten ölümcül değil, ancak dediğim gibi tercih meselesi.

d vitamininde olay mümkün mertebe kanda değeri sabit tuabilmekte. değeri çok düşükse eğer önce yükleme yapıp sonra düzenli takviye öneriyor bazı doktorlar, yüklemeyi de devit ampulleriyle yapıyorlar, atıyorum tek seferde 300.000 IU almak gibi. bu sayede atıyorum yükleme öncesi tahlil sonucu 10 iken yükleme sonrası 60'a çıkmış oluyor.

ancak vücut d vitaminini depolayamadığı ve güneş olmadıkça sentezleyemediği için bu değerler hızlıca düşüyor. sabit tutabilmek için düzenli takviye almak lazım. bunun için canan karatay'ın da aralarında bulunduğu d vitanimi konseyi ile ahmet aydın gibi bazı doktorlar, kg başına günlük 100-150 IU'luk takviye önerir. Örneğin 70kg iseniz 70-100 = 7000 IU. yine aynı doktorlar d vitaminin üst sınırını 100 civarı olarak belirler.

Ocean, VeNatura gibi markaların sıvı ürünleri var, her bir damlası 1000 IU olacak şekilde. 7000 IU için günde 7 damla almak gerekiyor. Tablet şeklinde de bulabilirsiniz. Ancak bu markalar gıda takviyesi statüsünde olduğu için gıda bakanlığı denetiminden geçer ve prospektüsünde günlük önerilen kullanım şeklinde 1 damla yazar. daha fazlasını önerebilmek için sözkonusu ürünün sağlık bakanlığı onaylı olması gerekir ki devit de burda devreye giriyor. hem sağlık bakanlığı onaylı hem de sgk nın karşıladığı ürün.

vücutta d vitamini yükseldikçe kalsiyum emilimi de yükselecek ve uzun vadede böbrek taşı, damar plakı gibi istenmeyen sonuçlara sebep olacak. bunun için d vitamini alırken kalsiyumu da kontrol ettirmek gerekli. d vitamini seviyesi 60-70'in üstüne çıktığı durumda K2 vitamini almayı öneriyor bazı doktorlar. hatta bazı d vitamini takviyelerinin içinde K2 de eklenmiş oluyor.

kendimden örnek verecek olursam d vitaminim ekim ayının sonunda 33 idi, aralık-ocak aylarında ocean marka d3 isimli ürünü günde 7 damla olarak kullandım, şubattaki tahlilde d vitaminin 60 çıktı ancak kalsiyum da üst sınırı aşmıştı. şimdi doktorun önerisiyle haftada 2-3 kez k2 de alıyorum, d vitaminine ise aynı şekilde devam ediyroum. herkesin sentezleme kapasitesi de farklı olacağından aynı miktarlarda kullanmanız sizde farklı sonuçlara sebep olabilir.
  • taurina  (04.03.19 12:06:04) 
@taurina

değerlerime şimdi baktım:
D vitaminim - 21
Kalsiyum - 9,5

ben de Ocean'ın K2'li olanını aldım öğle arasında ama iyi mi ettim bilemiyorum şimdi. :/
  • nıç  (04.03.19 14:33:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.