[]

Agresif sakal traşı

Ne demek? Sakal traşı için traş bıçağı bakıyorım da razorus.com dan bazı bıçaklar için çok agresif gibi terimler kullanıyorlar. Ne demek bu agresif traş??




 
Sitemizde gördüğünüz, "agresif” diye anılan ve yeni başlayanlara önermediğimiz bazı jiletli makineler var. Neden onlara agresif diyoruz? Çünkü o aletlerde jilet, koruma barından daha uzakta kalacak şekilde ayarlanmış ve jiletin yüzünüze temas edebildiği açı aralığı büyüktür. Yani jiletin koruma barına "gömük” olduğu, yumuşak huylu bir alette jilet yüzünüze 10 derecelik bir açı aralığında dokunabiliyorken, agresif bir alette bu aralık 30 dereceye kadar genişleyebiliyor. Bu da doğru açıyı bulduğunuzda cildinizin daha fazla jilet baskısına maruz kalması demek oluyor ve bastırma alışkanlığını henüz atamamışsanız tahrişe yol açıyor, tadınızı kaçırıyor. İşte bu nedenle yeni başlayanlara bu aletleri önermiyoruz.


  • ihanet kac kisilik  (03.03.19 23:09:20) 
Bazı tıraş bıçaklarında jilet açıklığı fazla. Jilet direkt olarak yüze temas ediyor agresiflik arttıkça.

Yüzünü kesebilme ihtimalin daha yüksek.

Agresif olmayan bıçaklarda ise direkt temas eder ama makineyi %15 açıyla tutarsan temas eder. Bu da yüzü kesme ihtimalini azaltır.

Merkur 34c başlangıç için uygundur. 1.5 yıldır kullanıyorum. Rossman'dan da tıraş fırçası al. Arko tıraş sabunu da aldın mı tamamdır.
  • caletti  (03.03.19 23:12:48) 
konudan bağımsız bu makinelerle uğraşmak bir yerden sonra sıkabilir. merakta bitebilir. faydaları için birşey demiyorum ama fusion ve mach 3 turbo bu makineler için iyi birer alternatif. yaprak jiletlerde eskisi kadar iyi değil deniliyor. tartışma çıkarmak gibi bi niyetim yok sinirlendirdiysem birini affola.


  • Topalordek  (04.03.19 00:13:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.