[]

bu insanların nasıl hayatıma yeniden girmesini engelleyebilirim?

ben bu kızı 5 6 senedir tanıyorum. benim de eşimin de çocukluk arkadaşının karısı. 3 senedir evliler. bekarken de sürekli birlikteydik, biz evlendikten sonra da sürekli birlikte takılmak isterlerdi hatta eski duyurularımda var bizim evde benden habersiz yatılı kalma planları yapıyorlar, sürekli çat kapı geliyorlar bi baş başa kalamadık evleneli diye isyan etmiştim. hatta sırf kendileri de gelmiyordu, gelirken ablasını, kuzenini, onların kocalarını falan da getiriyordu.

neyse bu çiftin erkek olanı bizim çocukluk arkadaşımız ve deliler gibi çocuk seven bi adam. 3 sene önce hamile kaldığımda çok sevinmişti hatta amca oluyorum diye. karısı da aksine hiç hoşlanmaz çocuklardan. aklı olan çocuk yapmaz falan derdi, benim hamile olduğumu öğrenince de kutlamak falan şöyle dursun "ayy ne güzel ortamımız vardı, bozulacak şimdi" gibi bir şey demişti. hamileliğim süresince hiç görüşme talebinde bulunmadılar, biz çağırdığımızda da gelmediler. sadece kızım doğduktan sonra 3 aylıktan da büyüktü artık arkadaşımızın annesi kızmış amca oluyorum diye sevinip duruyordun çocuk kocaman oldu hala görmeye gitmedin diye de zar zor gelip 20 dakka kadar oturup gittiler. karısı çocuk sesine tahammül edemiyor diye eşimle o arkadaş erkek erkeğe dışarıda buluşup görüştüler hep. normalde bekarken de, evliyken de evimizde günlerce yatıya kalan adam uğramaz oldu. sen gel hem sohbet ederiz hem bebek seversin dediğimizde hep bi bahaneyle eşimi dışarı çağırarak görüştü. eşi ise telefon dahi açmadı hiç, ben de aramadım.

hesapladım biz görüşmeyeli 17 ay olmuş. az önce telefonuma hatun kişiden mesaj geldi "heyyoo ben hamileyim" diye. insan kınadığını yaşamadan ölmezmiş demek ki yazacaktım vazgeçtim. hiçbir şey yazmak gelmedi içimden. ama çok sinirlendim. çocuk sevmiyorum diyerek biz çocuk sahibi olduğumuz için bir buçuk senedir görüşmüyorken kendi hamile kalınca yine yanaşma çabası bana çok saçma ve sinir bozucu geldi.

ki biz bir de kalabalık arkadaş grubuyduk 4 çift olarak. diğerleriyle de en az 10 senelik arkadaşlığımız var. benden 4 ay sonra diğer arkadaşın eşi de doğum yaptı, ona da aynı şekilde davranmışlar. hadi biz yine çok yakın oturmuyoruz ancak onların arasında 3 apartman var yalnızca, ona rağmen görüşmüyorlarmış.

hatta şöyle bir durum olmuş bir gün sitenin çardağında arkadaş oğluyla otururken bu kıza denk gelmişler. gel biraz oturalım sohbet edelim demiş, iyi hadi oturayım deyip bir arka binada oturan ablasını aramış gelsene çardaktayım diye. sonra ablasını aramasına gerekçe olarak da "ya senin şimdi çocuğun var ya o ağlar durur sohbet edemeyiz, ablam bari gelsin de muhabbet olsun" demiş. peşinden de "zaten annem dedi ki, benim kızımın sosyalleşmesine gerek yok ona ablası yeter" ablası da 10 senedir falan evli ve o da çocuk sevmediği için çocuk yapmamış. bu kız onun izinden gidiyor gibiydi yani. bizden koptuktan sonra da yan yana apartmanlarda oturdukları için gece gündüz sürekli birliktelerdi. böyle 4lü olarak sanırım bir wc'ye giderken ayrılıyorlardı.

ya olabilir çocuk sevmeyebilir, ben de çok sevmem. ama kimseyle de bu sebepten görüşmeyi kesmem. bir de bu çirkin tavırlara hiç gerek yoktu bence. tamam görüşmezse görüşmesin zaten çocuğun peşinde bizim de sosyalleşecek ne zamanımız ne gücümüz vardı ama söyledikleri, yaptıkları çok kalp kırıcı şeylerdi. şimdi o diğer doğum yapan arkadaş aradı ona da mesaj yazmış o da yazsaydım peşinden kavga çıkardı, olay büyümesin diye okuyup sildim cevap bile vermedim dedi.

ben bu insanlarla görüşmek istemiyorum artık, bundan eminim. canı isteyince görüşmeyi kesen, canı isteyince geri devam eden bir arkadaş istemiyorum hayatımda. keza karısının lafıyla yılların arkadaşlığını çöpe atıp eve uğramaz olan diğer omurgasızı da. ama bunu kavga çıkarmadan, kalp kırmadan yapmak istiyorum.

çok uzun oldu, kusura bakmayın lütfen sinirimden dağınık da yazdım biraz. ama siz olsanız nasıl bitirirdiniz bu konuyu? biliyorum darlayacak çünkü, öyle biri. istiyorum ki tertemiz şekilde bu zamana kadar nasıl yok oldularsa bundan sonra da öyle kalsınlar.

cevap yazanlara şimdiden teşekkürler, sevgiler...

 
e cevap yazma bacım. ararsa da açma, niye bu kadar dert ettin ki.


  • veritaslibertas  (01.03.19 13:42:44) 
Mesajlara karşılık verme
Aramalarına bakma
Evinize gelirse (bunu önceden eşinizle konuşup anlaşın) “biz de tam çıkıyorduk. Kusura bakmayın x kişi bizi vekliyoru” deyin. Tanımaıdğı kişi olsun bu x kişi. Bence de muhabbeti kesin.
  • cemallamec  (01.03.19 13:45:15) 
Bence çocuk sevmemesi tamamen kılıf gibi geldi. Esasen çocuk seviyor, istiyor olmadığı için de görüşmüyor olabilir.

Mesafeyi koruyarak bir tebrik, çocuk doğunca bir kutlama oldu bitti işte. Bu kadar düşünülüp dert edilecek mevzu değil ki bu bence?!
  • lcha  (01.03.19 13:45:33) 
anneler de tanıştığı için bizim annelerin de aaa olmaz böyle çocuum görüşün arkadaşlarınızla noktasına gelmemesi lazım :) ölü taklidinden anlamıyorlar, sonsuz ısrar edebilme özellikleri var. o yüzden bir şekilde konuşup görüşmek istemediğimi söylemeliyim gibi geliyor.


  • kakamelsokoban  (01.03.19 13:46:01 ~ 13:46:50) 
Farklı açıdan bakacağım uzun süre çocukları olmadığı ( sağlık açısından)için bu tavra girmiş olabilir kendini kötü eksik hissetmesi vs. Çocuk sevmeyen yapmak istemeyen kişi hamile kalınca srviniyorsa bu akla geldi


  • seyyar satıcı  (01.03.19 14:10:23) 
@seyyar ama bekarlığında da çocuğa karşı tavrı aynıydı bu kızın. tabii önceden bildiği ve hamileliğini zorlaştıran bir durum varsa onun için de kalkan olarak kullanmış olabilir çocuk sevmeyişini. doğru diyorsun bu şekilde düşünmemiştim.


  • kakamelsokoban  (01.03.19 14:12:46) 
Ablada da aynı durum olduğu için genetik ya da psikolojik rahatsızlık olabilir.


  • seyyar satıcı  (01.03.19 14:17:33) 
gerekirse kavga da çıkar, kalp de kır. bu kadar iyi olma lütfen.


  • saseskir  (01.03.19 14:27:22) 
Evine geldiği zaman çay bile yapma. İçeriye git çamaşırlarla uğraş, bulaşık yıka evini süpür vs. o yokmuş gibi davran. Sohbet etme.
Aradığı zaman açma, mesajlarını görme. Eşine sorarlarsa “çok çalışıyor o hem iş hem ev yoruluyor epey” falan desin.
Annem kardeşim doğduktan sonra bi komşuya aynen bunları yaptı ve işe yaradı. Küsme vs. gibi olmadı ama kadın anladı görüşmek istemediğimizi, ona vakit ayırmak istemediğimizi.
Burada önemli olan eşinle bir ağız olarak hareket etmeniz. Aynı tavrı göstermeniz lazım. Ama eşin eğer adamla iyi arkadaşsa dışrda görüşsünler ikisi, o kısma sen çok müdahale etmemelisin bence.
  • megalomaniac  (01.03.19 14:31:06) 
Bebek ağlamasına katlananıyorum bizimki bize yeter de.

Ya da en en güzeli direk yüzüne söyle 1,5 yıldır bizimle görüşmüyorsunuz biz de artık sizinle görüşmek istemiyoruz de.
Onlar öküzlük yaparken ok ama siz doğruyu söyleyince mi sorun olacak. Boş ver bırak kırılsınlar çünkü kendi yaptıklarını biliyorlar.
Hamile hassastır falan bir de bu ihtimal var. Allah sana kolaylık versin.
  • fasulyek  (01.03.19 14:32:37) 
Kocanla anlaş görüşme, bu kadar basit.
Ha kocan hayır görüşelim diye tutturursa derdini onunla hallet. Adamlar görüşsün dışarıda çok istiyorlarsa.

Valla ben seyyara katılıyorum. Biz de çocuk sevmeyiz de kimsenin çocuğuna böyle davranmışlığım yok, ayıp bir kere. Kendisinin çocuğu yok diye kompleks yapmış, tek açıklaması bu bu olayın.
  • windows95  (01.03.19 14:36:03) 
Siz aramayin sormayin.
Onlar arayinca da cevap vermeyin, görüsmemis olursunuz iste.

  • chitosan  (01.03.19 15:01:42) 
çocuk sahibi olmuş olgunlukta iki yetişkin olarak bu insanları neden hayatınızda tutuyorsunuz? bu kadar basit bir durumu bile yönetemeyip neden bu kadar sinir stres oluyorsunuz. bence mesele onlar değil, mesele sizin kendinize neden bunu yaşattığınız? bu sorunun cevabını kendiniz için bulun, eşinizde kendisi için bulsun. sağlıklı bir davranış şekli değil bu kadar sıkıntılı süregelen bir arkadaşlığı böyle hem sinir olup hem sürdürmek. bu 17 ayda da onlar aramadığı için kopmuşsunuz, sizin bir karar ve tutumunuz değil yani. ezcümle; çözülecek konu onlar değil, konu sizsiniz.


  • Phoebe  (01.03.19 16:32:54) 
Ya ne güzel sizsiz ortamimiz vardi bozulacak simdi yaz

Saka saka yazma bosver esine de söyle uzak durun
  • basond  (01.03.19 16:50:03) 
kompleks yapmış +1. Çocuğu olamama ihtimaline karşın hep 'çocuk sevmiyorum ki zaten ben' açıklamasının arkasına saklanmış bilinçli veya bilinçsizce, ama sonrasında sizin çocuklarınız olunca kendini eksik hissettiği için sizlerle de görüşmek istememiş bence. Belki kendine bile itiraf edememiştir bu durumu, toplumlda 'ayyy onun çocuğu olmuyormuş' sohbetleri/baskıları hoş değil neticede, buna maruz kalmak da istememiştir ama içten içe ezik hissetmiştir. eşi de ona uyum sağlamış.

yoksa özünde gerçekten çocuk sevmeyen biri çocuğu olan biriyle, hele ki yakın arkadaş olduğu biriyle bir anda ilişkisini kesmez, çocuğu oldu diye tebrik eder, mutluluk diler, yardımcı olmaya çalışır vs vs.

belki bu konuyu konuşmak isteyebilirsiniz büyüklük sizde kalsın diyorsanız, dediğim gibi bir durumsa muhtemelen kednisi kasıtlı olarak onlarla görüşmeyelim artık çocukları var ıyyy dememiştir, bilinç altından istemsizce sizden kaçınmış olabilir. yok bana ne ne uğraşıcam diyorsanız da aramalarına/mesajlarına dönmeyin gitsin.
  • taurina  (01.03.19 16:51:10) 
Valla once size laflar hazirladim; 'yok annelerimiz israr eder' falan, cocuk sahibi olmus kac yasina gelmis insanin yazmasi bana komik geldi, oncelikle onu belirtmek istedim. Bence bu tur insanla gorusmeye devam etmek iyi insan olmak degil, kendine saygisi olmamak ve baskalarinin dediklerine hayir diyememektir.

Ben olsam ozur dileyene kadar bu kadini evime almam net! Kocamla konusurum disarda kimle istersen gorus evime giremez derim. Anlattiginiz erkek omurgasiz a.salagin teki kadin da terbiyesiz biri. Cocugun olmayabilir ve aci cekiyor olabilirsin ama terbiyesizlik yaparak acisini cikarmak baska bir sey. Ayrica 'senin cocugun aglayacak, ablam sohbeti devam ettirir, dese bana biri orda birakir giderim, bu kisi hic birinizi sevmiyor bence zaten. Siz ve arkadas grubunuzu oyuncak etmis kiz elinde.
  • kassiopeia  (01.03.19 20:53:31) 
Bir de phobe +1000 hala olayi tamamen yoneten kiz yani, siz degilsiniz. Neden bu olayi yonetemedik diye sormak lazim


  • kassiopeia  (01.03.19 20:55:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.