[]

Yeni kimlik kartı

Şu an memleketteyim. İstanbulda çok sonraya randevu verdikleri için yeni kimlik kartı almak çok zor. Buradan alıp istanbula kargolatmayı düşünüyorum ama tabi biraz vakit alacak. Yarın başvursam önümüzdeki hafta ortası falan gelir.

Sorum: Pazartesi uçakla İstanbul'a döneceğim. Eski kimlik kartımı alacaklar mı elimden? Alacaklarsa uçağa nasıl binebilirim?


 
Almıyorlar ama deliyorlar. O şekilde kullanılır sanırım


  • karayel  (28.02.19 23:51:28) 
delinmis kimlik gecersiz sayilir. normal sartlarda(kanunlar/kurallar vs) kullanamazsin. gorevlinin iyi niyetine gelirsen goz yumabilir. ehliyetin varsa ehliyet de kimlik yerine geciyor.


  • crucio  (28.02.19 23:55:16) 
istanbul'da randevu çıkıyo artık ya. şimdi beyoğlu için baktım. yarına tüm saatlere randevu var.


  • spirit crusher  (28.02.19 23:56:23) 
Geçici kimlik belgesi verip, kimliğinizi deliyorlar.


  • aynabugusu  (01.03.19 00:10:42) 
bu ay önce kimliği, sonra ehliyeti yenilettim. ikisinde de tüm istanbul'da aynı güne bile randevu alabiliyordun.

geçici belge veriyorlar kimlik yerine geçen.
  • sir gawain  (01.03.19 00:22:26 ~ 00:22:42) 
kimlik kartınız delinerek kullanılamaz ve geçersiz hale getiriliyor. Size bu kimlik kartınızı (tabi artık o bir kimlik kartı değil, kağıt parçası. Hatta anında yoketmeniz gereken, size ait çok önemli nüfus bilgilerinin olduğu ve güvenlik açığı oluşturan bir kağıt parçası. Niye görevli tarafından anında yokedilmiyor da geri veriliyor anlayabilmiş değilim, tahminim -özellikle olası bir kötü/adli durumda- bunun sorumluluğunun görevli/nüfus idaresi/devlet üzerine yüklenilmemesinin istenmesi.), yeni gelecek kimlik kartınız ile kullanacağınız PIN şifrenizin olduğu zarfı, fotoğraf ve imza attığınız küçük kağıdı ve A4 sayfa boyutundaki "GEÇİCİ KİMLİK BELGENİZİ" veriyorlar.

Yasal olarak yeni kimliğiniz gelene kadar geçerli olan kimliğiniz bu A4 boyutundaki geçici kimlik belgeniz; yanınızda bunu taşımanız gerekiyor yenisini edinesiye kadar. Kimlik gösterirken de onu kullanmalısınız.

Eski kimliğinizi unutun ve yok edin!
  • susamli cubuk  (01.03.19 02:27:33) 
Belki soruyla alakasız olacak ama cumartesi günleri de çalışıyor nüfus müdürlükleri


  • silah taciri  (01.03.19 07:14:51) 
Ben beş dakika sonrasına randevu aldım.

Geçici kimlik belgesi verdiler. Eskisini deldiler.
  • Barbaros59  (01.03.19 07:39:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.