[]

yabancı için türkiye tarihi/atatürk hakkında belgesel

türk tarihi ile yakından ilgili ve atatürk hayranı yabancı bir arkadaşım bu konular üzerine belgeseller izlemek istiyor. Öyle bir düşündüm de birkaç kısa video dışında ha diyince gelmedi aklıma. İngilizce altyazısı vs olan güzel önerileriniz varsa müteşekkir olurum efenim.




 
Can dündar'ın vardı sanki Mustafa mıydı ne izlemedim ama iyiydi sanırım, konuşulanalr öyle yer etmiş hatırımda


  • dayl  (25.02.19 15:01:36) 
sarı zeybek


  • kablelvuku  (25.02.19 15:05:46) 
  • kreatin  (25.02.19 15:34:22) 
teşekkürler hepinize. daha da önerisi olan varsa alırım :)

@kreatin: ben de ilk olarak bunu göndermiştim kendisine ama daha da fazla izlemek isteyince bu tarz başka kaynak arayışlarına girdim, teşekkür ederim.
  • nickimineyapsam  (25.02.19 15:42:29) 
TRT'nin yaptığı 98 yapımı olsa da benim için şaheser bir yapım olan üst düzey oyuncu kadrosu Rutkay Aziz'in mükemmel bir Atatürk olduğu ''Kurtuluş'' ve ''Cumhuriyet'' adlı tv filmlerini kesinlikle tavsiye ederim.İngilizce altyazılı olarak dvd şeklinde D&R vb. yerlerde satılmakta.


  • zekicalik  (25.02.19 16:36:57 ~ 16:37:39) 
çanakkale savaşı üzerine tolga örnek'in gelibolu belgeseli olabilir.

kurtuluş dizisi.
  • efreet sultan  (25.02.19 16:39:40) 
teşekkürler öneriler için, çok sağolun.

@zekicalik: bunları ingilizce altyazılı seçenekleriyle bulabileceğimizi bilmiyordum, harika o zaman.
  • nickimineyapsam  (25.02.19 17:01:12) 
''Cumhuriyet'' www.dr.com.tr

''Kurtuluş'' için İngilizce altyazılı dvd bulamadım ama şöyle bir şey var www.turkcealtyazi.org

Şöyle bir şeyde var İngilizce altyazılı mı emin değilim www.trtmarket.net
  • zekicalik  (25.02.19 19:06:48 ~ 19:09:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.