[]

İşyerindeki İlk Gün

Off, uğraştığım şeylere bak ya.
İlk gün birinin bizi ofise takdim etmesini mi bekleriz yoksa ofise dalıp selam lan ben geldim diye bir açılış konuşması mı yaparız veya tek tek herkese gidip kendimizi mi takdim ederiz? Raconu nedir bu işin? Şayet biri beni takdim etmezse nasıl gelişir diye kafamda kurmaya başladım şu an.

Bir de şimdi bizim şirket alışma sürecinde yeni başlayan kişiye bir body ayarlıyor. Alışana kadar her şeyi ona soruyorsun, sana işi öğretiyor, abilik yapıyor falan. Ben bu şahısla iletişime geçtim, sabah geldiğinde beni ararsın dedi. Saat 8:30 da işe geleceğini söyledi ama normal çalışma saatleri 07:30. Esnek çalışma saati uygulaması var. Ben de şimdi tek başıma gidip ne yapıcam, masamı bilmiyorum, kimseyi tanımıyorum. İlk günden de geç gitmek istemediğim için erkenden gidip kart basıp, bu adamın gelmesini bekleyeyim diyorum. Off.

 
Ohoo daha ilk günden böyleyse sen duyuruya çok soru sorarsın.

Isyerine 7.30da git. Insanlar ile tanıştırılmayı bekle. Öyle kapıyı açıp "ben yeni başladım adım hasan" diye girecek özgüvenin varsa-ki sanmıyorum heyecandan düşer bayılırsın- tabii yap.

Masanı vs bilmiyorsan bir ortak bekleme salonu ya da çalışacağın bölüme git. O bölümde kendini tanıt sana yol gösterirler.

Gece uyuyamazsan süt iç. Bu heyecanla kendini yer bitirirsin
  • kablelvuku  (19.02.19 20:44:38) 
8 bucukta git, kimse seninle ne yapacağını düşünmek zorunda da kalmaz (zaten bunun için biri belirlenmiş) ilk günden geç kaldın da demez.
o da halleder zaten sordugun her şeyi.
bunun dışında herkese tek tek kendini tanıtman gereksiz olabilir.
  • blacksky  (19.02.19 21:00:10) 
08,30 da git. 2 tanede simit al kahvaltı yaparsınız.


  • xxxo  (19.02.19 21:02:52) 
8.30'da git body'in ile bulus. bu body'nin NSA'da eger buyuk bir sirket butun sirkete, yok buyuk bir sirketse sizin takima/ekibe seni tanistirmasi lazim. yok body'in okuz birisi ise tanistirmaya da bilir. o zaman mudurun/yoneticin/takim liderin vs tanistirir seni. eger hizlica kaynasmak istiyorsan, ise giderken bir kg baklava, kuru pasta yada simit pogaca vs alip oyle git ofise. tanistirildiktan sonra takimcak yada iste kucuk bir yerse tum sirket olarak kahvalti yaparsiniz, orada nereden geldin, kimsin nesin vs kaynasirsiniz.


  • crucio  (19.02.19 21:07:42) 
Şirketin muhtemelen bir oryantasyon programı vardır, ilgili departmanlarla vs de tanıştırırlar. Sana yardımcı olacak arkadaşla bir araya geldiğinizde oryantasyon programı var mı yok mu sorarsınız, böyle tanıştırma gibi bir durum yoksa rica edersin,


  • efx  (19.02.19 22:29:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.