[]

İşle ilgili çok fena bir hata yapmışım :(

Kritik bir konuda bir sonucu gözden kaçırmışım. En sonunda olmuyor, biz bunu kısa vadede yapamayacağız dediğimiz bir konuydu. Aslında istediğimiz sonucu elde etmişiz (şaşırtıcı da bir sonuç, gözden kaçması mümkün değil) ama ben kaçırmışım. Geçen sene. Şimdi konu tekrar gündeme gelince farkettim. Geçen sene bu konuyu çalışan arkadaşa güvenmediğim için şimdi başka biriyle tekrarladım, doğruluyoruz. Kendime çok kızıyorum, ve nasıl gözden kaçırdığımı da anlamıyorum. Gerizekalı gibi hissediyorum.

Müdürüme nasıl açıklayacağım bunu? Nasıl gözden kaçırdım? Nasıl telafi edeceğim? Müdürümün güvenini kaybedeceğim :(


 
Müdürün eğer düzgün biriyse "olur böyle şeyler Pati, takma kafana. Bi dahaki sefere daha dikkatli ol" deyip geçer. Çünkü insan hata yapar. Önemli olan bu hatadan ders çıkarabilmek.

Breh breh ne konuştum be :D
  • himmet dayi  (19.02.19 10:22:54) 
Salla Pati :p

Şaka şaka. Dürüst olun. Bu konudan ders çıkardığınızı müdürünüze belli edin. Olmuş bitmiş bir iş için maalesef yapacak bir şey yok.
  • karsinin aksisi  (19.02.19 10:29:23) 
müdürün hatanı kendisi farketmeden önce onunla birebir görüş ve samimi bir şekilde hatanı anlat. savunmaya geçme. bundan sonra da telafi etmek için aşırı çabalama, sürekli yaptığın hata aklına gelecek. istikrarlı bir şekilde düzgün iş yapışına devam et.


  • Jesus Christ  (19.02.19 10:51:30 ~ 10:51:50) 
canın sağ olsun. napak, boşver.


  • old but hot  (19.02.19 10:53:49) 
Müdürün farketmeden sen anlat +1
Sonuçta üzerinden de bir yıl geçmiş ve farkedilmemiş. iş de sorunsuz tamamlanmış. nasıl çözeceğini detaylı anlat ve telafi edeceğini söyle. bir sorun olmaz bence.

  • veritaslibertas  (19.02.19 10:54:21) 
soruna çözüm bul ve şöyle bir hata yaptım ama şöyle de bir çözümüm var, de.


  • scudman1  (19.02.19 11:24:29) 
eger bu kadar kritik bir olay sadece senin insiyafitindeydiyse bu asil mudurunun sorunu. madem cok kritikti birden fazla kisinin kontrol ediyor olmasi lazimdi. bu durumda da senin kacirdigini baskasi gorebilirdi. is yerlerinde bireysel hata cok azdir, yada yoktur. eger bir hata varsa ya toplu olarak yapilmistir, yada surec yanlistir. kisiler hata yapabilir ve yapar. en tecrubelisinden, en yeni calisana kadar. bunun istisnasi yok. yoneticilerin gorevi bireysel hatalarin surecleri etkilemesini engellemek icin gerekli onlemleri almaktir.

sonuc, takma kafana olur boyle seyler. mudurune durumu anlat, "gecen sefer boyle boyle yapmistik ama surayi gozden kacirmisiz" diye
  • crucio  (19.02.19 11:44:44) 
Çalışanım böyle büyük bir hata yapsa ve yüzüme baka baka yalan söyleyip saklamaya çalışsa anında görevine son verirdim. Ama arkadaşların yazdığı gibi dürüst olursan 2. bir şansın olabilir. Ne zamandır orada çalıştığına ve senden memnun olup olmamalarına da bağlı tabi bu durum. Vakit kaybetmeden müdürüne baştan sona yaptığını anlatmalısın.


  • iwasbornonamountainside  (19.02.19 11:52:39) 
işyerlerinde hatalar olur, önemli olan bunu farkedilmesi. belli ki müdür de pek üstüne düşüp tekrar etmenizi, tekrar denemenizi, sağlama yapmanızı istememiş.

bu durumda sana bişey olacağını sanmam da müdürün başının ağrıyacağı ve tabi bunu da sana yansıtacağı belli, geçmiş olsun.

müdürü yanlız yakalayıp olayı en kısa zamanda anlatman lazım.

belki geçen sene yapamadık ama bu sene çok çalıştık yaptık havası estirip olayın üstünü örtersiniz.
  • killerbee  (19.02.19 11:57:29) 
ben de 2017'de korkunç bir hata yaptım. üstelik biz sizin gibi kendi içimizde yakalayamadık, müşterimiz de yakalayamamış, televizyona çıkmış. beni karşısında görse utanacak, babam yaşında, kibar ve kültürlü geçinen bir amca, iğrenç bir üslupla müşterinin facebook sayfasına döşemiş, o şekilde müşteriden öğrendik durumu. yerin dibine girdim.

samimi bir şekilde meramınızı anlatmanın yeterli olacağını düşünüyorum. çok gerçekçi olmamakla beraber crucio yüzde 100 haklı. düzgün bir iş yerinde her türlü hata bireyin değil, şirketin hatasıdır. olaydan gerekli dersleri çıkarıp tekrarlanmaması için çeşitli öneriler de sunarsanız, müdürünüz samimiyetinizi de görürse, düzgün biriyse, sorun olmamalıdır.
  • bir garip melek  (19.02.19 13:58:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.