[]

Yedek subaylık

Biliyorum kontenjan meselesi ama Mayıs celbiyle askere gitsem astek olma ihtimalim daha mı yüksek?
Not: yeni mezun makine mühendisi



 
Mayısta şansın daha yüksek olduğunu söylerler, çünkü çoğunluk haziranda mezun olup gitmiş oluyor. Birçok etken var. Not ortalaması(kime sorsam 2.60 üstü demişti arkadaşım) ve dil belgesi de etkili diyorlar.


  • the coon  (17.02.19 22:29:03) 
@thecoon ortalama sıkıntısı yok. Arkadaş nereden duymuş bu bilgiyi? Bende bu tarz birşey hatırlıyorum ama kaynağını merak ettim.


  • mekaniker  (17.02.19 22:38:11) 
Tamamen şans. Sayısal loto bile daha planlıdır diye düşünüyorum.

Ben sigortacılık mezunuyum. Yedek subaydım. Er olarak askerlik yapan birçok mühendis, hatta avukat bile gördüm. Tamam, mühendislik, hukuk ve fen edebiyat fakültesi mezunuysan şansın daha fazla ama tecrübelerime dayanarak söylüyorum ki tamamen şans işi. Dille, ortalamayla falan alakası yok. Kendi kendine konuşan, kilosu askerliğe elverişli olmayan insanlar gördüm. Kilo nedeniyle devrelerimden muaf olanlar oldu.

Genel profil de gayet yetersizdi. O yüzden sen er olmaya hazırlan, yedek subay olursan ne ala.
  • (s)AINT  (17.02.19 22:45:28 ~ 22:46:34) 
tamamen şans. ağustos celbinde kısa istedim, uzun çıktı. (terhis olmama rağmen bu durumun bir kez daha amk.) kasım celbinde uzun isteyen arkadaşa da kısa çıktı.

askerlik şubesi başkanı olarak yaptım askerliği, not şu bu hepsi hikaye. tamamen şans.
  • trajikomix  (17.02.19 22:56:43) 
Mevsime gore degismiyor, memur kadrosu gibi dusun.
X sayida memur var gorev yapiyorlar, kadro sayilari sabit. Bunlar emekli olunca yerine ayni sayida adam ataniyor.

Mesela bizde kazandan sorumlu 2 kisi vardi, terhis oldular 2 tane yeni muhendis geldi.
20 yil sonra baksan yine 2 kisi vardir orada.
  • acemi  (17.02.19 23:25:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.