[]

Soğuğa dayanıklı olmak istiyorum ama soğukta kalınca hasta oluyorum

Dışarıda gömlek-ceket dolaşan insanlara hayretle bakıyorum. Ben bakkala bile öyle gitsem anında hasta olurum. Çocukluktan alışmayınca olmuyor mu?




 
Sigara, vücudun yağ ve kas oranı, spor yapıp yapmıyor oluşunuz, çocukluktan gelen alışkanlıklar, nerede büyüdüğünüz gibi unsurlar hep belirleyici.


  • sevgikusunkanadinda  (17.02.19 18:32:05) 
merhaba o üşümeyenlerdenim. öncelikle bu üşümeme olayı vücuttaki yağ oranına ve kan değerlerinize bağlıdır genel anlamda. hiç kan değerlerinize baktırdınız mı?


  • false pretension  (17.02.19 18:33:55) 
Çok üşuyenlerden olup yakın zamanda az üşuyenlere terfi etmiş biriyim. Bu konu bir ara ciddi anlamda kafama takılmıştı. Evde kalın kazaklar üzerine hirkalar giyer ayaklarimda 2-3 cift corap üstüne patik çekmeme rağmen ısinmazdım. Bu sene başında cok radikal bir karar alip odamin peteklerini cok geç açtım. Üşüme hissi gelince bunun gecici olduğunu yoksa oda sicakliginin normal olduğunu kendime kabul ettirdim. Sanırım bazi şeyler cidden zihinde bitiyor. Kendinize çok usudugunuzu hasta olacaginizi hatirlatirsaniz vücudunuz bence hemen ona evriliyor. Şu an evde sadece bir tane uzun kollu sweatshirt ve pijama ile duruyorum. -10lari bulan sogukta iclik giymeden kışı geçirdim. Montumun altina ince bir kazak tek giydim giyiyorum.

Ek olarak beslenme duzeni cok onemli. Ben neredeyse hic fastfood yemiyor meyve sebze ve et agirlikli beslenmeye dikkat ediyorum.
  • Amaranta ursula  (17.02.19 18:53:21) 
www.eksiduyuru.com

Burada kas kütlesinin üşümeyi engellediğini söyleyenler doğru söylüyor.

Ben normalde çok üşüyen bi insanken vücut geliştirmeye başladıktan sonra üşümemeye başladım. Ofiste tişörtle oturup bazen yanımdaki camı bile açıyorum. Karşımda kazakla oturan arkadaş üşüyo ama.
  • (s)AINT  (17.02.19 18:53:27) 
ev yogurdu demis biri. ben de ev yogurdu yerim hic hasta olmam masallah. usumem de, sanirim sartlamayla oluyo. ben hep bana bisi olmazzz derim. soguk bize islemezz, caka satarim haha. ve hakikaten de oyle hissediyorum soylediklerini yasiyo insan sanirim.


  • mula  (17.02.19 19:11:24) 
ben de benzer durumdaydım bu biraz da aileden geliyor bizimkiler de üşüyen tipler. doğal olarak ben de böyle yetiştim aman hasta olmıyım falan ama yavaş yavaş ince giyinmeye alıştırdım kendimi. ilk başlarda biçok sefer nezle oldum ama sağlıklı da beslenince artık o da olmamaya başladı. amaranta ursula +1 iş tamamen kafada bitiyor


  • lukas  (17.02.19 19:14:44) 
ben de bu mevsimde bile her gün banyo yapabilenleri anlamıyorum. ben banyo yapınca dışarı çıkmasam bile üşüyorum.


  • her gece aç  (17.02.19 20:20:04) 
Askere git geciyor


  • acemi  (17.02.19 20:42:46) 
d vitamini de mühim. bakın baktırın.


  • windows95  (17.02.19 21:08:29) 
böyle çok usuyenlerin kendini üşümeye sartlandirdigini düşünüyorum. soğuğu ve üşümeyi düşünmeden yaşamak yardımcı olabilir.


  • yuvarlanantencereninkapagi  (18.02.19 18:36:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.