[]

31 mart seçimlerinde

ilk defa sandık görevlisi olacağım.tecrübelerinizi aktarmanız bana kolaylık sağlar :)




 
Sandık görevlisi/müşahit olmayan, sadece kendi partisinin görevlendirdiği binada dolaşanlara dikkat edin. En küçük tartışmada geliyorlar ve ortam geriliyor. Böyle durumlarda polis zoruyla bu kişileri uzaklaştırma yetkisine sahipsiniz.

Ayrıca sandık kurulundakiler yemek yemek, sigara içmek için sınıf dışına çıktıklarında yerlerine birini bırakmaya çalışıyorlar. Bu da yasak, sandık kurul üyesi olmayan kimse oraya oturamaz.

Gün boyu diğer görevlilerle iyi ilişkiler kurun, somurtup beklemeyin ama yeri gelince de müdahaleden geri durmayın ve kararlı olun. Bir de bundan önceki her seçimde görevli olduğunuzu söylemeniz de sözünüzü dinletmekte yardımcı olacaktır.

Son olarak kendi güvenliğinize dikkat edin.

Şimdiden kolay gelsin.
  • housedaki topal doktor  (17.02.19 11:47:27) 
oyveotesi.org
oy ve ötesinin sitesinde her türlü bilgi var. 31 mart için henüz çalışmaya başlamadılar. kendi ilinizdeki eğitimlerden birine katılıp her şeyi öğrenebilirsiniz. hatta hazır seçimde görevliyseniz gönüllü de olabilirsiniz.

  • halanne  (17.02.19 12:06:14) 
işin kolay kısmı oylama bitene kadar. zor kısmı oylama bitip sayılmaya geçince.

hemde şimdi yerel seçimler olduğu için 4 ayrı(büyük şehir, ilçe, ilçe meclisi, muhtar) oy sayacaksın. her birinden emin olmak için en az 2-3 kere sayacaksın işin zor.

bence en önemli şey sandık başkanının ve sandık üyelerinin kafası çalışan insanlar olması. geri zekalılardan oluşan sandık kurulu insana harakiri yaptırır.
  • gliderpilot  (17.02.19 16:41:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.