[]

Canım Ailem hakkında her şey!

bu diziye yeni başladım. (normalde türk dizisi izlemem ama bu baya sardı:) )

biri bana başından beri neler olup bittiini kısaca anlatabilir mi? çok detay istemiyorum(ama yazarsanız seve seve okurum:) ) , sadece kim kimin nesi, kim kimdir, geçmişlerinde birbirleriyle ne tür ilişkileri oldu gibi...

sözlükte okuduğuma göre halim'le seyhan eskiden nişanlı mıymış neymiş, e o zaman ali'yle nası kanka oluyolar şimdi?
feride'nin gelinlikli bi sahnesini gördüm mesela, nasıl oldu ya da olmadı?

beni diziyi izlerken bön bön bakmaktan kurtaracak ekşi duyuru'culara şimdiden teşekkürler! :)

 
çok düzenli izlemiyorum ama sorduklarını yanıtlayabilirim
halim ile seyhan nişanlıydı evet. ali'ye aşık olunca sorunlar çıktı ama ayrılamadı seyhan bir türlü. fakat düğün günü kaçtı kız evlenemediler halim'le işte. doğal olarak ali ile halim öyle kanka değillerdi hiç haz etmiyorlardı birbirlerinden başta sanırsam ali'nin feride'yle olan durumu öğrenmesiyle iyice kanka moduna geçtiler.
feride'nin gelinlikli sahnesinden kastın jenerikte olansa onu bende merak ediyorum bilen beri gelsin. ama bölüm içinde geçen bir şey ise kaçırmışım o kısmı.
  • nickyazmaksartmibulamadim  (26.03.10 01:18:31) 
şimdi efendim, canım ailem ali'le samim'in gemideki işlerinden ayrılıp istanbul'a yerleşmeleriyle başlar. samim bi arkadasının boş olan evinde kalmaya başlar. bak sen şu işe ki 20 yıl önce nikah masasında bırakıp kaçtığı meloşşş da sokağın karşısında oturmaktadır.. ilk bi kaç bölümü seyredemedim. olayların bağlanış şekli tam böyle olmayabilir ama bi önemi yok zaten. asıl mevzu samim ile meloş'un bunca yıl sonra yine karşılaşmalarıdır.

meloş'un kardeşi seyhan ilk zamanlar halim'le nişanlıydı. hatta ilk nişan bozulmuşmuş, ikinciye gene nişanlanmışlar. diğer kardeşi feride'nin de şu an dizide olmayan bi sevgilisi vardı. ama tamamen ayrıldı ve artık bahsi geçmediği için ondan bahsetme gereği duymuyorum. zira bundan sonraki bölümlerde onun hakkında en ufak bişey olmayacağından da eminim.

efendim seyhan'a geri dönecek olursak, bu seyhan insanı halimle nişanlıyken gönlünü aliye kaptırır. o sıralar şu an samimlerin olan otel de seyhan müdürdür. neyse onlarda ayrıntı ve atlıyorum. efendim şimdi bu seyhan insanı halim'le nişanlı olduğu halde ali'yle işi uzaktan bakışmalardan daha da öteye giderek düzenli ilişki haline getirirler (ne kadar ayıp) ama bu sıralarda da düğün hazırlıkları falan da devam ediyo tabi. neyse efendim ali'yle bi ara bozuşurlar ve ali memleketi mersin'e anasının yanına döner. nikah tarihi de ali'nin mersin'de olduğu vakitlerdedir. seyhan yapamaz ve nikahtan kaçar. bunu öğrenen ali benim için yaptı diyerek koşar gelir gerisin geriye. seyhan her ne kadar o sıralar ali'ye senin için değildi dese de onun içindi. neyse halim depresyona girer falan. ayrıntılrı es geçiyorum.

halim candır ciğerdir, kız olsam tutulurdum yani, o derece severim herifi. altın kalplidir. son zamanlarda feride'nin halim'e gönlü akar. ama bi türlü söylelemişti. ama en sonunda bi mektupla açar içini. halimde çok sevinir buna. romantik bi buluşma ayarlamak ister ve ali'den yardım ister.

efendim hazır ali ile halim'i aynı cümle içinde kullanmışken; tahmin edileceği üzere zamanında kanlı bıçaklıydılar. hatta halim vuracaktı ali'yi. samim araya girdi, o vuruldu garibim. neyse efendim, ali bi gün bi arabanın atına yatmış çalışırken kriko boşalır, kurtulmasını tabiki bizim aslan delikanlımız halime borçludur. o günden sonra birbirlerini anlamaya başlarlar falan. herşeyi sevgilerinden ötürü yaptıklarını gibi gibi.

feriden'nin gelinlikli sahnesi ne gelince son bölümde de varmıydı bilmiyorum ama bi ara feride'nin ar buluculuk yaparak halimle tanıştırdığı bi hatun kızımız vardı. bunlar işi ciddiyete bindirdiler. feride ve bu hatun kızımız düğün için gelinlik bakmaya gittilerdi. orda feride -hatun kızımızın beğendiği gelinlikti danırım- dayanamayıp denedi. bunu gören hatun kız hatunluk çizgisinden hafif kaymalar yaşadı vs. ve bi şekilde halim ile olan birlikteliğide sonra eri. ama dersen ki ben daha bi iki hafta içinde gördüm ferideciğimi, onu ben de bilmiyorum. zira bi kaç haftadır hayatım gece ile gündüz ters işliyor. yani habersizim.

samim'le meloşşş'dan fazla bahsetmedim ama mahsus. onlar öyle de güzel :}. ha bu arada samim'in yeğenler anne ve babalarını trafik kazasında kaybettikten sonra dayılarının yanında yaşamaya başladılar. bunu da eklemiş olayım.

sağlıcakla.
  • antihero  (26.03.10 01:21:17) 
Halim'le Ali daha önce çok kavga ediyorlardı. Bu sezon arkadaş olmuşlar bende son bölümleri izleyemedim. Ali Halim'e feride için yardım ediyor.

Gelinlik jenerikte var. İlk bölümde Samim Melahat ile evlenecekti kaçtı. Feride'nin de bir sevgilisi vardı ilk sezon çocuğun annesi ferideyi istemiyordu. Herhalde ordan kalma birşey.

Çocuklarda Samim'e ölen ablasıyla eniştesinden kalıyor. Onlar çok zengindi trafik kazasında ölüyor sonra Samim'e kalıyor.

pek bişey yok dizide zaten aşkı memnu gibi değil =) Çok güzel bir aile dizisi ben seviyorum.
  • sinad  (26.03.10 01:28:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.