[]

Kameralarda Aynasız mı Dslr mı

Sizce hangisi fotoğraf makinelerinde kafamda son zamanlarda baya soru işareti oluşturdu bir yandan Canon Nikon dslr makineler bir yandan Sony Fujifilm markalarının aynasizlari sizce?




 
Yanlış hatırlamıyorsam Nikon da aynasız çıkardı bir süre önce (Canon'dan emin değilim). İnsta'dan takip ettiğim çoğu profesyonel fotoğrafçı Sony'nin modellerini kullanıyor. Hala aynı mı bilmiyorum ama 2-3 yıl önce aynasızlar için lens seçeneği sınırlıydı. Ama hafiflik filan artı oluyordu. Fujifilm çekimlerini görmedim ama Sony ile çekilen çok fazla başarılı fotoğraf gördüm.

Ne için kullanacağınız da önemli olmakla birlikte günün sonunda geriye kalan soru canon mu nikon mu, cevap photoshop/lightroom :')
  • kozmosta bir nokta  (13.02.19 23:35:20) 
@e kesinlikle haklısın haftasonu fujifilm workshop etkinliğinde X-T20 modelini kullandım resmen makineye aşık oldum


  • tolgame  (14.02.19 00:07:22) 
konuyla ilgili bilgim kısıtlı ama kısa bir şey paylaşayım;

profesyonel olarak fotoğraf çekimlerinden para kazanan yakın bir arkadaşım var. cihazlarla ilgili üstü düzey bilgisi de mevcut.

geçenlerde bir sohbet sırasında canon'u fuji ile değiştireceğinden bahsetmişti. yeni fujiyi o da fuji ekibiyle katıldığı bir etkinlikte yakından tanıma fırsatı bulmuş çok başka bir şey falan diyordu. anlata anlata bitiremedi.

fiyat olarak daha avantajlı vs demişti. bilgim kısıtlı olmasına rağmen algımı değiştirmişti anlattıkları.
  • jugador  (14.02.19 09:53:10) 
DSLR makine benim daha çok hoşuma gidiyor, ele oturuyor, fotoğrafçı gibi hissediyorsun. Aynasızlar taşıma, veri aktarımı vs konusunda daha avantajlı, yeni aynasızlar çok da kaliteli ama ben o tadı alamıyorum aynasızlarda.


  • cowboy  (14.02.19 14:02:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.