[]

Arabadaki fazla yağ

Geçen aylarda periyodik bakımını yaptırmıştım. Geçen bir bakayım dedim, yağ eksiltme falan olmuş mu diye, yağ çubuğundaki iki nokta arası mesafe kadar ekstra fazla yağ var neredeyse.

Ben bunu şırınga-serum hortumu gibi bir şeyle alsam mı yoksa kasten koymuşlardır bir bildikleri var mı diyeyim?


 
yağa motor stop ettikten 12-24 saat sonra bakılır sıcakken değil.


  • killerbee  (13.02.19 13:16:59) 
öyle baktım zaten. Sabah çalıştırmadan önce yağ çubuğunu silip tekrar yerine takıp çıkardım. İki nokta arasında beklerken bir o kadar üstündeydi neredeyse.


  • akatreil  (13.02.19 13:21:09) 
+ araç yokuşta da olmayacak, düz zemindeyken bakın.


  • kibritsuyu  (13.02.19 13:21:56) 
O açıdan da sorun yok. Dümdüz beklediği yerde bakıyorum. Fazla yağ var yani.

Benim sorduğum bunu üstten serum hortumu ve şırınga ile azaltmam gerekiyor mu yoksa yerine götüreyim de adamlar kendileri mi fazla kısmı alsınlar?
  • akatreil  (13.02.19 13:29:33) 
Ezbere usta 2lt ekle demiştir eleman eklemiştir. Sanki ferrari pit stop ekibi yapan. Çekin fazlasını şırıngayla. Burası Türkiye


  • gatherer  (13.02.19 14:03:45) 
Fazla yağ koyduklarına birçok kez şahit olduk. Genelde dikkat edilmeden ya da art niyetli olarak fazladan koyuyorlar. Motor için hiç iyi bir durum değil. O yağ mutlaka bir yerden kaçak yapacak. Kesinlikle fazla yağı çektirmeli veya yapabiliyorsan çekmelisin. Özel bir aparatı vardı onun yağcılarda.


  • mekaniker  (13.02.19 14:11:13) 
Cekmezsen kecelerden contadan patlar sizdirmaya yapar zaten.
Oyle kullanma

  • acemi  (13.02.19 14:14:30) 
bana kalırsa bütün yağı boşaltıp tekrar yağ koyun.

muhtemelen eski yağı üstten makina ile çekip sopnra yağ eklediler. eski yağı düzgün çekmemiş olma ihtimalleri yüksek.

değmez.
  • babilbaligi  (13.02.19 14:55:39) 
yağ çekilirken oradaydım. arabayı kaldırdılar, yağ tamamen bitene kadar 15-20 dakika beklediler. damla bile akmıyordu bittiğinde.


  • akatreil  (13.02.19 15:02:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.